Stol på din stemme

“Lad det, som skal afsløres, blive afsløret. Vent. Du skal ikke foretage dig noget lige nu.”

Ikke så snart er jeg trådt ind i lysningen ved det magiske vandhul, før Losgann taler til mig. Måske kan du huske ham fra tidligere fortællinger? Han er Frø og det er ham, som siger Kvækha! Hans hud er ekstrem sensitiv og shamaner betragter den som magisk. Han er min ven og har været det længe.

Det er ham som er frænde, når det handler om at favne sin sensitivitet og gøre den til en styrke. Mange gode ord og opmuntringer har jeg fået af ham, og jeg har efterhånden lært at ære den styrke. Sådan da, for nogle gange kan det godt blive lidt overvældende. Så er det en gave, at man kan traske gennem morgenduggen og ned til det magiske vandhul.

”Vær hilset Losgann, mit koldblodede orakel og tak for dine ord. Du tøver ikke.”

Han ler. Kvækha! Åh, som jeg har savnet den lyd. Den vækker mit mellemgulv, den får latteren til at rulle.

”Jeg ved jo hvorfor du kommer. Og lad mig understrege, at du vitterligt ikke skal foretage dig noget overilet nu eller handle bare for at gøre det. Vov at være stille. Afventende. Lyt dybere end du har gjort før. Afsløringer er undervejs, tågen vil lette og tvivlen fordufte med den.”

”Tvivlen trækker i dig lige nu, men kan du mærke det? Den har ændret sig og mistet noget af sin kraft, den er slet ikke så stærk længere. Den er blot et ekko af det, der var engang. Du er vokset, du er vokset ud af de klæder, der gav dig så trange kår. Din sjæl fylder mere nu og selvom din indre stemme stadig er hviskende og stille, så er den blevet mere markant.”

”Stol på den, stol på din stemme. Stol på dine frænder og hjælpere. Ikke alt er, som det ser ud til at være. Lad det, som er undervejs folde sig ud og manifestere sig, når det er tid. Ikke før, ikke siden.”

Jeg går tættere på vandhullet, hvor han sidder halvt på land, halvt i vand. Åkander sejler som skibe forbi, himlen spejles i vandet. Lys og skygge skvulper, træerne smiler og vinden? Den er stadig kold.

”Sig mig engang, Losgann, hvad sker dér? Burde det ikke være sommer nu?”

”Som jeg sagde” svarer han. ”Intet er, som det ser ud til at være. Et skridt af gangen, min ven. Velkommen til en ny dag, en trædesten på din rejse.”

Magiske morgensider, 20. maj 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortællersken

Hun trives i skyggen og bag de store træer. Sjældent har hun behov for at råbe højt eller færdes i flok. Hendes pen er stærk og hendes stemme har dybe rødder. Hun er ravn og hun er ugle.

Hun kan anderledes fortællinger om livet og det, der bor under overfladen. Dybet skræmmer hende ikke, det drager. Således er hun også havfrue, hun søger det dybe vand og et liv fuld af indre rigdom.

Hun har frænder i mange riger, blandt planter og dyr. Lyttende og med nysgerrighed åbner hun sig for de frie fortællinger på deres færd gennem verdener. Som Tornerose vågner hun og opdager, at hun har sovet alt for længe, men hun har ikke sover over sig. Tiden er nu.

I skæret fra den røde morgen tager hun afsked med natten og træder ind i den nye dag. Hver dag er en øvelse i nærvær og hendes deltagelse er altafgørende. Hun hvisker, hun rumsterer, hendes stemme er din længsel. Hun er din indre fortællerske og hendes tid er nu.

Vejen til den vise kvinde

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Skrivelængslen

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

”We may have forgotten her names, we may not answer when she calls us, but in our bones we know her, we yearn toward her; we know she belongs to us og we to her.
– Clarissa Pinkola Estés-

Fortællersken II - Eventyret 2

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til september 2021

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: