Uglelys

Min intention er at lade min pen vandre dybt ind i Det Magiske Univers og hengive mig uden modstand. Jeg vil være åben og nysgerrig og lade min nye intention koble sig på min intention om at leve et fortryllende liv.

Det Magiske Univers har altid været en del af mit indre landskab, men aldrig har det været så tydeligt og dragende som nu. Min længsel er inderlig og stor, som en sult, der aldrig vil lade sig tilfredsstille af mindre. Når jeg lokkes på afveje stiger kvalmen til vejrs som en luftballon. Der er ingen tvivl og da jeg skriver det, slippes et smil fri. Et smil uden lænker.

Her står jeg foran porten ved daggry i den skumring, som også kaldes uglelys. Og lige her møder jeg min frænde, hende som er klar til at følge mig på vej, når jeg altså har taget de første skridt og lagt modstanden i en bunke udenfor. Porten. Fortællersken. Mig.

”Din intention vil føre dig på rette vej” siger hun, som også kaldes Cailleach-oidhche. ”Men du må huske den og bære den i dit hjerte som et løfte. Et løfte, som løfter dig fra stagneret energi. Du må ære din intention og passe på den, som et lille barn, du bærer i din favn. Aldrig før har der været så mange distraheringer og frygtsomme forstyrrelser i det ydre. Hvilken larm! Selv ugler må holde sig for ørerne, men heldigvis bliver der mere stille om natten. Natten er mit land.”

”Det er let for en sensitiv kvinde at lade sig indfange. Frygten er enorm. Der tales om frihed og tryghed. Ord, der er ladet med dragende energi, noget alle længes efter. Og ordene er skam valgt med omhu.” Hun ler højt, så skoven vågner og træerne ånder i kor. Åh!

Jeg ser på hende og mærker i hvor høj grad det påvirker mig. Men noget i mig er stærkere end den frygt, jeg vil gøre alt for at dulme. Thi tryghed ligger i uvishedens dans. Og frihed har en helt anden smag og størrelse i mit univers. Det Magiske Univers. De frie fortællingers rum.

Med et suk går det op for mig. Jeg er på rette vej. Jeg har passeret porten og der er ingen vej tilbage. Uglen betragter mig afventende og siger så:

”Denne gang må du huske og vide, at din sensitivitet vitterligt er din styrke, for det er din sjæls radar, som har sendt dig denne vej. Din krop og dens klare signaler. Hvilken styrke! Og jeg ved, at det føles som alt andet end det, når du i modvind må deklarere din uenighed og vende flokken ryggen. Men det er i dit blod. Det er naturligt for dig. Trods sorgen.

”Du vendte det ryggen. Du forkastede det, fordi du ser og ved. Vær tro mod din indre visdom. Den har du gjort dig fortjent til gennem et efterhånden langt liv. Men der er mere endnu, meget mere endnu. Det er kun lige begyndt. Og hvem skulle have troet det, i din alder?”

Vi ler sammen, en forløsende latter, der rumler i mellemgulvet og rejser sig som en vulkan. Op gennem maven, spiserøret, ud, ud i morgenluften som et mantra og en sang.

Hendes ord er trængt dybt ind i mit væsen og hvis der var tvivl, er den fuldstændig forsvundet nu.

Hun letter fra grenen i det gamle egetræ, som står på den anden side af porten. Det første træ, jeg hilser på. Eg, som er gammel, stærk og dybt rodfæstet. Eg, som hvisker at hun gerne tager mine sorger og bekymringer og lade dem flyde ud i jorden, hvor de vil forvandles og blive til noget andet.

”Skænk dem til mig som en ofring. De er jo bare energi” siger hun og smiler underfundigt. Den gamle eg.

Ved hendes fod er en hellig plads, hvor man kan sætte sig og genskabe forbindelsen. Lytte og høre jordens sang. Over tid finder healing sted og intet er mere godgørende for en kvinde end at møde sig selv i den sfære. Her føler hun sig hjemme, her falder hun til ro. Der er ikke mere at sige, intet at diskutere. Her er hun. Hel.

”Jeg skænker dig styrke og udholdenhed” siger hun, ”det får du brug for på din rejse. For ikke alle begriber eller kan acceptere, at der findes et sted på indersiden, hvor roden til magi og mirakler er. De ser kun en del af sandheden, der derfor ofte er ubalanceret og hul. Der kompenseres. Der manipuleres. Der dulmes og ignoreres.”

”Du skal hverken forklare eller forsvare, betragt blot med nysgerrighed og kærlig undren, hvordan det ydre ændrer sig i takt med, at du via pennens kraft og ved dit inderlige nærvær bevæger dig dybere ind i Det Magiske Univers med det, der er din intention.”

”Gå nu videre i tillid.”

I uglelys har jeg passeret indgangen til Det Magiske Univers, jeg er gået igennem. Der er ingen vej tilbage. Jeg vælger at hengive mig til det, der skænker mit liv magi. Derfor er jeg taget på denne sommerrejse. Den er et retreat. Et retreat, som vil vare flere måneder.

Kom med, fat din pen og rejsedagbog. Måske mødes vi et sted i det frodige landskab under bøgen eller ved egetræets fod. Du kan kende mig på min længsel. Den minder om din.

På sommerrejse i det magiske univers
Fortællinger fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©

Retreat – på sommerrejse i Det Magiske Univers

Jeg byder sommeren velkommen ved at gå i retreat. Det har jeg bl.a. gjort ved at indvie en ny skrivebog, som vil være et samlet værk af magiske morgensider, fortællinger og proces. Her er symboler, ord om synkroniciter og citater, der styrker mig ved deres inderlige genklang.

Mit retreat betyder ikke, at jeg ikke vil findes her i stuen på Skriveskolen for Fortællersker. Tværtimod. Jeg mærker en impuls til at tage mit virke endnu dybere og i den retning, der føles rigtig for mig nu.

Spejl dig gerne

På min blog her vil jeg dele nogle af fortællingerne med dig. Du inviteres til at spejle dig i min rejse og hvis det kalder på dig, så fat din pen og find en magisk skrivebog til din egen rejse. Formuler en inderlig intention og begiv dig på vej.

Da jeg i går eftermiddag sad ved cafébordet på min terrasse og gjorde min nye rejsedagbog klar, fløj en enlig svane højlydt over mit hoved. Hvilket tegn! For svanen har en helt særlig betydning for mig.

I den keltiske tradition er Svanen budbringer af sjælens kvaliteter. Nøgleord er sjæl, kærlighed, dybde og skønhed.

En tærskelfugl – se bag tæppet af det tilsyneladende

Svanen er også en fugl, som hører til på tærsklen (mellem verdener). Hun repræsenterer den del af os, som kan rejse mellem verdener og bringe os til ”the Otherworld”.

Så når Svanen træder ind i landskabet, kan det være en invitation til at se bag tæppet af det tilsyneladende og udvide horisonten. Og så er der noget, som gør, at jeg selv er ganske forblændet af Svanen, hendes skønhed og symbolik.

For hun er den perfekte frænde, når vi har en intention om at skrive f.eks. en sang, et digt eller en hjertelig fortælling. Svanens fjer blev i Druide traditionen brugt til at skabe Bardens ceremonikappe. The Tugen.

Svanen har talt. Og i dag var det så Uglen, der dukkede op og førte mig gennem porten til Det Magiske Univers.

Skriveskolen for Fortællersker

Og Skriveskolen for Fortællersker? Nye hold starter op til september og jeg har skam åbnet for tilmeldinger. Sikrer du dig din plads på et af holdene allerede nu, får du ravnerabat og sparer lidt på deltagegebyret. Se mere herunder, hvor du via links til de enkelte kurser kan rejse videre til invitation, detaljer og tilmeldingslink.

Måske skrives vi ved?

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til september 2021

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
starter til oktober 2021 (dato følger)
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse. Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: