Endnu er vinden stille

“If you have given your power away, claim it back.”

Toner lyder, ord når mine ører. En lille fugl synger og sangen er til mig. Den vokser sig stærkere i min strube og jeg synger med uden besvær. Ordene kan jeg allerede. Ser man det.

”Slut fred” sagde Ræven i går. I dag er det en lille fugl, som flyver ind i min sfære, men det skal man ikke tage fejl af. Hans kraft er stor.

De små fortællinger i min rejsedagbog hænger sammen, de har gyldne tråde viklet ind i hinanden og hver eneste dag lægges nye spor. Indrammet af min intention, undfanget af pennen og den disciplin, jeg lægger for dagen. Her får tiden et anderledes perspektiv. Sommeren er ikke bare en årstid i kalenderen. Jeg er selv blevet sommer.

Do you have the discipline to be a free spirit?
– Gabrielle Roth –

”Forsøg ikke at forstå mentalt nu”, siger Gærdesmutte, ”en ægte fortællerske diskuterer ikke med forstanden. Hun ser, hun lytter og skriver det, hun hører. Hendes guide er den inderlige stemme i hendes bryst. Hendes intuition er hendes kompas. Den virker dog kun, når hun er til stede og nærværende i livet. Fra det ene øjeblik til det andet. Intuitionen. En dag af gangen.”

Jeg smiler, jeg har hørt det før, thi længe har jeg vandret på fortællerskens vej. Hun opfandt mig for snart længe siden og vejen voksede ud af hendes skød. Hver eneste fortælling har været et fyrtårn på min rejse og jeg er blevet lykkeligt afhængig af historiemedicin.

Men mennesker har brug for at huske det essentielle. Er der noget, som har særlig betydning for dig og dit liv, så kommer det igen. Guldkorn forsvinder og dukker op igen. Du har ikke mistet det, selvom du taber det af syne. Det er ikke meningen, at du skal holde så stramt om visdom og lektioner, sæt dem fri og lad dem flyve. Det, du skal bruge, kommer altid tilbage til dig igen.

“Som en boomerang”, siger Gærdesmutter og smiler sit forunderlige smil.

I de frie fortællingers rum dukker alting op på rette tid og sted, ofte udfoldet via en fortælling, som ikke var planlagt på forhånd, men som blev skrevet intuitivt og fra hjertet. Ofte bringes fortællingerne af en særlig frænde, som er ekspert på sit felt, uafhængig og dybt forbundet.

Vinduet står åben, lys, luft og fuglesang siver ind i skrivestuen. Diset himmel og tøvende sol, endnu er vinden stille. Det er morgen, det er sommer og selvom energien synes langsom, sker der meget på det indre plan. Gærdesmutte betragter mig afventende, mens han nynner sin sang. Min sang. Ja, hvis sang er det egentlig?

”Slut fred” sagde Ræven i går og det har jeg så tænkt mig at gøre.

”At slutte fred med fortid og gamle konflikter er også en proces. Den tager tid. I begyndelsen dukker mange små og store sorger op, du må tage hånd om dem og lytte til deres fortælling. Ingen dom, bare lyt, mærk og lad dem så sive gennem dig og ud i luften.”

Det er blevet tid til at sætte nye grænser”. Gærdesmutte hopper tre skridt nærmere. Hop. Hop. Hop. Hans fjer dirrer og øjnene slår smut. Det er tydeligvis et emne, som optager ham.

”Naturligvis, men drag nu ikke forhastede konklusioner. Bare lyt. De nye grænser dannes af svane, ravn og ræv. Ulv, ørn og hare. Odder, bi og hund endda. Ja, der er mange i frændernes cirkel. Vidner til din rejse, ivrige efter at træde i karakter og shape-shifte efter behov. Aldrig er du alene, selv ikke på de mest øde strækninger i dit liv. Vi er her og der er altid en fortælling og historiemedicin at hente. En medicin som lindrer, dulmer, fortryller og gør stærk.

“Elementernes dans og kraft. Årstidernes rytme og visdom. På din rejse gennem årshjulet møder du os og hver eneste dag er både ny og meget gammel. Tiden får et nyt perspektiv. Den bliver en cyklus. ”

If you have given your power away, claim it back.
If you have lost your way in the woods, follow the track.

If you can sing, if you can write, if you can dance
You will find your way into the wilderness of your soul.

If you have given your power away, sing it back.
If you have lost your way in the woods, write your own track.

If you can sing, if you can write, if you can dance
You will find your way through the gate of your soul.

Han flyver videre, mens vi synger. Endnu er vinden er stille.

På sommerrejse i det magiske univers
Fortællinger fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©
7. juni 2021

“We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.

In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”

 – Sharon Blackie –

Frænder og hjælpere

En kvinde, som deltog på et tidligere Fortællerske hold, sagde følgende:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Dyr og andre skønne væsener

Når vi skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte, bliver der ofte inviteret hjælpere ind i fortællingerne. Måske sender vi dem en invitation eller også er vi bare lydhøre overfor deres væsen. Her viser fortællingens kraft sin styrke. Og ganske ofte er det dyr, som træder i karakter og som vi kan spørge til råds og bede om hjælp. Det sker ofte helt af sig selv, når vi hengiver os til skriverejsen og begiver os på vej. Så dukker de op.

Hvor kommer de fra?

Men hvor kommer de fra, hjælperne, som vi påkalder os gennem fortællingens kraft og som træder frem og viser os vej? Nogle af os har været på trommerejse, vi har mødt vores kraftdyr og ved, at vi kan søge hjælp og visdom gennem vores hjælpere her, vi bliver undervist, men det samme kan ske i fortællingerne, som vi skriver. De fleste af kvinderne, som deltager i mine Fortællerske skrivekurser, oplever, at det bare sker af sig selv.

Når vi altså skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte, som vi gør det i Fortællersken forløbene.

Intuitiv skrivning i Fortællersken

Hvis du vil lære at skrive intuitivt og/eller starte din skriveproces fra et nyt sted, starter nye hold af Fortællersken op til september og oktober. Se mere nedenfor.

Den mystiske kraft

Måske er det den mystiske kraft, som vi gennem skriverejsen skaber forbindelse til og som gennem ord og fortællinger gør os opmærksom på, hvem vi er og hvad vi savner i vores liv for at blive hele og levende kvinder? De skønne fortællinger, som ikke forklarer, men som viser os vej ved hjælp af de væsener, dyr eller mennesker, som på forunderlig vis dukker op undervejs.

Det rytmiske flow, forbindelsen til jorden. Den guddommelige kraft så stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som junglen og så mystisk og dragende som månens lys. Så skinnende som solen. Den sol, som før badede min skriveplads i lys og varme og inviterede mig til at tage plads. En hellig kraft, som har været indestængt i århundrede, men som er klar til at vågne og som gerne vækkes på skriverejsen og via fortællingens kraft.

Og så bliver den os skænket. Historiemedicinen. I fine doser, som passer nøjagtigt til os.

Hvis du savner en hjælper, så kald på en.

Påkald dig fortællingens kraft og bed om, at din hjælper dukker op.

Her kan du bruge intentionens kraft og formulere en intention om, at du vil åbne dig for hjælp fra venner og frænder (mens du skriver) eller du kan formulere en bøn. “Kom, hjælp mig og lad mig være åben for at modtage hjælpen.”

Du kan også bruge tarotkort, som taler til dig og som du trækker, før du skriver. Selv er jeg glad for og forbundet til både dyr og planter fra den keltiske tradition (Druid Animal and Plant Oracle), men der er mange muligheder og et stort og spændende udvalg på markedet. Kig dig omkring og gå med det, der drager.

Tit og ofte vil du dog opleve, at hjælpere og frænder dukker op helt af sig selv. Når du altså skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til september 2021

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
starter til oktober 2021 (dato følger snart)
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: