Hvad høgen fortalte

“Don´t be afraid to take charge or use your voice. Be strong.”

I dag handler fortællingen om en høg. Sandheden er, at Høgen er en ganske sjælden gæst i min sfære og derfor er nysgerrigheden så meget desto større.

En skygge får liv og lys, da han letter fra taget tæt på skorstenen og kredser over mit hoved i bløde cirkler. Perspektiv er det ord, som kommer til mig. Overblik. Og luft mellem vingerne, den frihed, jeg elsker og som jeg vil ære og værne om. Hvad er frihed for dig? Og har du tænkt på, at du er nødt til at holde den tæt til dit hjerte? Passe på den og sætte de nødvendige grænser, der paradoksalt nok beskytter dig og dine vinger. Det kan Høgen også fortælle noget om.

Det er dagen før Nymåne og delvis solformørkelse. Noget er under opsejling, men da jeg tager pennen i min højere hånd og begynder at skrive, forbavser det mig, at fortællingen ikke fortsætter dér, hvor jeg slap og lukkede min rejsedagbog. I går.

I samme sekund lander Høgen på hegnspælen og kalder mig nærmere. Han opleves i modlys, en tegning af energi set med sammenknebne øjne.

”Du troede vel ikke, at fortællingen gik i stå, bare fordi du lukkede skrivebogen? Han ler sin høgelatter, en helt særlig lyd. Ikke spottende eller hånlig, som man måske kunne tro, ikke bedrevidende, men med en tone af morsom alvor. Det giver et sæt i mig og jeg fremstammer fire ord:

”Det gjorde jeg faktisk!”

Jeg træder et skridt til venstre og ser ham fra en lidt anden vinkel. Han betragter mig tavst og tålmodigt. Sand visdom og sjælelæring sker altid i et tilpas langsomt og givende tempo. Tanker og følelser får lov til at forplante sig. Kvinde får lov til at mærke og lægge lidt tid mellem linjerne, så forståelsen får luft. Det er en indre forståelse, en fornemmelse. Som en klokke der ringer solen op.

Det dæmrer og nu forstår hun, at hun har taget fejl. Hun lægger den fra sig igen, fejlen. Fejl skal man tage og lægge dem igen. Ikke holde fast på det, der kom for at skygge for sandheden. Sæt det fri, fejl har også vinger. Tanken får hende til at smile og en forunderlig lettelse bølger gennem hendes krop. Den nye opdagelse fratager hende øjeblikkeligt et enormt ansvar. Hun mærker, at lille glæde er blevet større.

”Det er jeg glad for” udbryder hun og får lyst til at omfavne Høgen, som stadig sidder majestætisk på sin hegnspæl i solen. ”Så det vil sige at… ”

”Fortællingerne har deres eget liv. De er der hele tiden, levende organismer i et univers fuld af energi. Også selvom du ikke skriver dem. Efter du havde lukket din rejsedagbog i går morges, fortsatte pigen og solsorten med at vandre. Hun fik sin første flyvelektion, pigen, og kunne ikke holde latteren tilbage. Den fløj med hende mellem træerne og hele skoven sang.”

”Havde du åbnet skrivebogen igen, da ville du have hørt musikken.”

Høg forsætter, kvinde lytter.

”Fortællingens kraft ånder uafhængigt af dig og fortsættelse følger, selvom du ikke skriver og bevidner. Men når du fatter din pen og åbner dit hjerte for at modtage, så mødes kraften i en skrivende dans og du kobler dig på fortællingen. Du lukkes ind i et landskab, du lytter og skriver det, du hører.”

”Ofte har du oplevet, at historien har sit eget liv og at det fungerer bedst, hvis du ikke holder for hårdt om pennen. Hvis du ikke skriver fra tanke og vilje, men giver op til fortællersken i dig. Hun er danser i de frie fortællingers rum. Hun bruger sin intuition, hun lader sine instinkter råde. Men aldrig uden at have konsulteret sine åndelige vejledere og selve fortællingens kraft. Det er en samdans. En skabelse, som kan ske med din hjælp, men som også sker uden dig. Du er blot hende, som holder pennen.”

Høgen letter fra hegnspælen og kvinde går ind i sin skrivestue for at skrive dagens tekst. Diktat slut.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
9. juni 2021

På skriverejse i det magiske univers – sommer 2021 – læs også gerne

Uglelys
Endnu er vinden stille
Hjerteskridt

Fortællingens kraft

Du kan lære dig selv at få budskaber og vejledning gennem ord og fortællinger. For når din skrivning bliver en form for lytning, så sker det næsten helt af sig selv. I dit indre findes en stemme, som vil elske at skænke dig visdom og det, du har brug på det sted, hvor du er i livet. Sjælen ved. Udfordringen er at få tankerne til at falde til ro.

When you move your hand
across the page
You are guided.

– Julia Cameron –

”De fortællinger, du modtager på skriverejsen er ikke bare. De er gaver af en særlig kraft og kan noget særligt. Ikke alene indeholder de historiemedicin, men de er også pejlemærker og budskaber af noget, din sjæl instinktivt forstår.

Historiemedicin fra egen sjæl

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når du får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt. Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen.

Fortællingen vil bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Du kan ikke helt forklare det, det sker bare og du mærker det ved en underlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil For dig.

Når du skriver på denne måde, forankrer du dig i din egen kraft og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Energien skifter og du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter. Årshjulet igennem. Du oplever, hvordan fortællingerne knytter sig til årstiden og du begynder at forstå de naturlige processer.

Noget i dig falder til ro. Her har du en oase. I skæret fra skrivelysene og gennem de ord, du skriver i din bog.

Spirituelt forankret skrivning

Det er længe siden, at jeg sprang ud af skabet og proklamerede, at det at skrive intuitivt er et spirituelt anliggende for mig. Men noget har jeg lyst til at sige, inden jeg skriver videre:

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder kontinuerligt og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel bypassing er på ingen måde formålet med at skrive intuitivt og spirituelt. Tværtimod. Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

The spiritual life is not a life before, after, or beyond our everyday existence.
No, the spiritual life can only be real
when it is lived in the midst of the pains and joys of the here and now.’
– Henri Nouwen –

Pennens Kraft

Via pennens kraft søger vi at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger strømmer os i møde. Vi er bevidste om pennens kraft og vi går dagligt på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Vi leger, vi udforsker og vi har en intention om at lade fortællinger væres guider på den indre rejse. Vi er åbne, nysgerrige og fulde af undring. Og vigtigst af alt: Vi har tillid, for tillid skaber forbindelse.

Her åbner porten sig til Fortællersken III, Pennens Kraft. Næste hold starter den 1. oktober 2021 og er et vinterhold.

Lad ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

De er de veje og måder, vi i Fortællersken III, Pennens Kraft, skal udforske og skrive os ind i.

Fortællersken III, Pennens Kraft
Et online skrivekursus for kvinder

I Fortællersken III er vi bevidste om eller har i hvert fald tillid til pennens kraft. Vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Jeg byder på dugfriske skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som altid i mit univers kalder på intuitiv skrivning. Og som altid arbejder vi med fortællinger.

Afsæt og øvelser udformes i pagt med årshjulet og er derfor ikke de samme som på forårs/sommerholdet.

I forløbet vil vi bl.a. komme omkring følgende:

 • Intuitiv skrivning som udgangspunkt for skriveprocessen i Fortællersken III
 • Ritualer i skriveprocessen
 • Tarotkort – jeg trækker kort til dig, men du får også lejlighed til (hvis du ikke allerede gør det) at arbejde med egne tarotkort som vejledning og inspiration til fortællinger
 • Skrivning i pagt med årshjulet
 • Intentionens Kraft
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Frænder og hjælpere
 • Natur og bevægelse i skriverummet
 • Meditation og grounding
 • Vandring i indre landskaber via fortællingens kraft (det magiske landkort)
 • Historiemedicin
 • Hende som spørger

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 1. oktober 2021
Varighed 4 måneder

Pris DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august 2021
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2-3 rater, hvis det passer dig bedst sådan.
Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.
Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til september 2021.
Fortællersken III, Pennens Kraft, starter den 1. oktober 2021.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
Starter den 1. oktober 2021
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: