Du slap fri

“Shift your perception and your reality will change”

“Lad mig hjælpe dig med at bortdrive tanker, som af uransagelige årsager er sluppet igennem nåleøjet og nu spøger i dit hoved. Nøgleordet er perception.”

Dyret er tyren, Tyren er Tarbh. Det er en sommermorgen i juni og luften er anderledes i dag. Lidt mere kølig, lidt mere vind.

”Præcis” siger Tarbh og gumler på et græsstrå eller to. Hele Universet synger i skønsang i din favør.”

Hans ord får mig til at smile. Så højtidelige og en anelse overdrevne måske? Der er vel ingen, som bryder sig om en kvindes gamle tankespøgelser?

”Igen tager du fejl” bemærker Tarbh og gumler videre, mens han taler. Sol, måne og stjerner står gunstigt på din vej, men for at sige det, som det er, er du nødt til at slippe de tanker, der som irriterende vejbump lægger en dæmper på din gejst. Gejsten er vigtig. Ånden er din ven”

”Leg med tanken om at skifte perspektiv og gør det til en aktiv del af din intention.”

Vind hører kvinde sukke. Det lyder så let og ligetil, men vind skulle bare vide.

”Vind ved” siger Tarbh. Gumle. Gumle. Gumle.

Jeg forlader ham i lysningen på engen og går langsomt videre ind i skoven. Følger en snoet sti, der brat drejer til højre og indser, at jeg ikke aner, hvor jeg er på vej hen.

Skift perspektiv, slip de gamle tanker, ulidelige vejbump, evige forhindringer. Tanker lyder som et mantra og jeg begynder at sige dem højt, mens jeg går. Et vers byder sig til:

Nyt perspektiv
Sæt gamle tanker fri
Flyver over vejbump ind i det
Jeg godt kan li’

Et barnligt udsagn, bemærker noget i mit hoved tilsat et tilpas stænk hån. Et nytteløst vrøvlevers!

Og lige dér dukker en anden frænde op på min vej. Han springer ud fra et kroget egetræ på den smalle sti. Vædderen.

”Hvad i alverden” gisper jeg, ”hvad gør du da her?”

Han ler kort, brægende og imødekommende.

”Til tjeneste. Jeg er her, fordi du er her og fordi du har brug for assistance. Et særligt fokus, der i al enkelthed går ud på at spotte de vildfarne tanker en efter en. Registrer. Accepter. Og sig så højt til dig selv eller råb det til vinden:

”Du slap fri!”

Da jeg hører de ord, tager latter og lethed over. Vulkan vågner i mit skød og mellemgulvet vibrerer. Ah! En sten falder fra mit hjerte med et brag. Ja, så tung var den sten.

Vædderen slår følge, vi går videre ind i dagen og jeg prøver at huske de gamle børnevers, der som magiske trylleformularer kaldte latteren frem. Som vækkede evnen til leg og til at grine af sig selv. Højt!

”Ælle bælle, mig fortælle” siger Vædderen.

”Gør endelig det” ler jeg, så tårerne triller. ”Jeg elsker en god historie.”

Da mærker jeg det. Jeg er sluppet fri.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
12. juni 2021

På skriverejse i det magiske univers – sommer 2021 – læs også gerne

Uglelys
Endnu er vinden stille
Hjerteskridt
Hvad høgen fortalte
Månedansen

Har du tænkt på at skrive?

Har du tænkt på at skrive? Så er du ikke alene. Jeg får mange henvendelser fra kvinder, som tænker på at skrive men som af den ene eller anden grund oplever, at det er svært at komme i gang. Der er meget, som står i vejen og jo mere de tænker over det, desto sværere bliver det at træffe en beslutning. Skrivelængslen bliver skubbet foran dig som en trillebør og du stiller den fra dig, så snart endnu en undskyldning dukker op. Og dem er der mange af, undskyldningerne. Drømmen om at skrive udskydes og forbliver ofte en uforløst længsel.

Din skrivelængsel rummer sjælefrø

Den længsel kan gøre ondt, for den rummer et sjælefrø. Skrivelængsel er nemlig sjældent en tilfældighed men et kald fra sjælen. Hvad der bor bag længslen og hvilke ord og fortællinger, der vil komme dig i møde, finder du først ud af, når du faktisk skriver. Men hvis du konstant lader dig bremse af slidte undskyldninger og en evig udskydelse af det, du drømmer om, kommer du aldrig rigtig fra start.

Har du tænkt på at skrive? Jeg kunne også spørge dig, om du har tænkt på at danse, det er fuldstændig det samme. Vi kan ikke danse i tankerne og forestille os, hvordan kroppen vil bevæge sig, hvad der opstår i dansen og hvordan glæden langsomt vil vokse og fylde hver en celle. Vi er nødt til at danse, bevæge os og lade kroppen vise vej. Her bliver vi ét med dansen. Det samme gælder med skrivning.

På Skriveskolen for Fortællersker, som jeg nu har stiftet, skriver vi primært intuitivt og lærer os altså at komme ud af tankerne og ind i krop sjæl. På Fortællersken I, Intuitiv Skrivning (online skrivekursus) får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og vil i løbet af de fire måneder, kurset varer, få en virkelig god erfaring med den kreative proces.

Du vil vitterligt erfare, at tankerne får dig på afveje og at det ikke nytter noget at blive dér. Hvis du vil danse, må du danse. Hvis du vil skrive, må du skrive.

Intuitiv skrivning2

Intuitiv skrivning

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

På Fortællersken I får du rig lejlighed til at øve dig på at bruge din intuition. I livet og i skriveprocessen. Det hele hænger sammen.

Tvivlen er en sabotør

Du har sikkert også oplevet det. Det har de fleste af os, også selvom vi egentlig har en stærk og insisterende intuition, der ikke bare sådan giver op. Det kan være så svært at tage intuition, mavefornemmelser og indre signaler alvorligt. For ikke så snart har vi mærket signalerne, før tvivlen og det kritiske sind tager over.

Tvivlen er en sabotør. Den sætter straks spørgsmålstegn ved alt det, vi netop mærkede fra et dybt sted i os selv og snart danser vi til dens pibe. Og tvivlen strøer om sig med tanker, der kunne lyde som følger:

Er det virkelig sandt, hvad jeg hører og fornemmer?
Er det ikke bare min fantasi, som er på spil?
Er jeg ved at blive skør, ja jeg er ved at blive skør?!
Kan jeg virkelig stole på de fornemmelser, jeg får?
Og budskaberne, er de sande, kan jeg virkelig have tillid til dem?
For tænk, hvis jeg farer vild, hvad vil der så ske? Er jeg så fortabt?
Kan det virkelig være sandt, at jeg har en indre stemme i mig, som kender mig og som ved bedre end både mit intellekt og mine stærke, højrøstede tanker?
Tør jeg lytte?
Tør jeg følge min intuition?

Intuitionen er flydende og forankeret i nuet

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelige. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu. Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition.

Det intuitive sind er en hellig gave og dets rationelle sind dets tro tjener. Vi har skabt et samfund, der ærer tjeneren, men som har glemt gaven.”
– Albert Einstein –

Reading and writing scenes in ancient times: an old book and an

Udenom tankerne

Hvis du har en intention om at skrive intuitiv fra sjæl og hjerte går vejen udenom tankerne. Det handler om at blive nærværende i øjeblikket og lade pennen føre dig på vej. Uden at vide vel at mærke, for det, der gerne vil skrives gennem dig, vil folde dig ud efterhånden som du begiver dig på vej.

Du kan måske forestille dig, at du er en slags pilgrimsrejsende og at du har besluttet dig for en bestemt rute. Her vil du gå. Den vej vil du følge. Men selvom du kan se vejen på et kort og få en god fornemmelse for dens opture og nedture, kan du vitterligt ikke vide, hvad og hvem du vil møde undervejs. Du aner ikke, hvilke gaver, du vil gå eller hvilke oplevelser, du kommer til at få med dig. Du må have tillid til vejen og til, at dine ben kan være dig. På samme måde må du have tillid til pennens kraft og det, der vil folde sig ud undervejs.

Tillid til pennens kraft

Når du på et tidspunkt når et punkt, hvor du ved, at du ikke kan stole på tankerne, men er nødt til at skrive dig ind, er du nået langt. Her udviser du fuldstændig tillid til pennens kraft og det, der pulserer i din sjæl og dit hjerte. Du ved, at det ikke kan nytte noget at diskutere med forstanden.

Jeg skriver mig ofte ind i det magiske rum

Selv skriver jeg mig ofte ind i det magiske rum. Jeg har sjældent en forkromet ide, men starter blot med at bevæge pennen over papiret. Jeg lytter og efterhånden står døren til det magiske rum på klem. Jeg skal blot skubbe blidt til den, så fragtes jeg indenfor og rejser gennem ordene ind i den fortællinger, der er til mig. Jeg starter dér, hvor jeg er. Og er det i en sø af tvivl og modstand, skriver jeg mine svømmetag på vej mod bredden og ind på land. Jeg bevæger mig via ordene, sætningerne former nye veje og på et tidspunkt opdager jeg, at det er sket. Jeg er ikke længere udenfor det magiske rum, jeg er kommet ind.

Skrivningen er nøglen

Det er ikke nok at tænke på at skrive eller at læse om at skrive. Du er nødt til at gøre det. Og jeg kan med sikkerhed sige, at du alligevel ikke kan tænke dig til det, der vil skrives gennem dig og som vil dukke op, når du først er i gang med din skriveproces.

Kunsten er at turde lade det ske og ikke at lade sig bremse af tanker. Skriv i stedet for, sæt ord på. Giv lyd til alt det, der rumsterer og forsøger at holde dig skatmat i din komfortzone.

Tænk ikke. Skriv!

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til september 2021.
Fortællersken III, Pennens Kraft, starter den 1. oktober 2021.

Kan du mærke det kalder? Ved tidlig tilmelding er der ravnerabat at hente og der er et begrænset antal pladser på hvert hold. Kom, følg din skrivelængsel, book billet til dit efterårs skriverejse.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
Starter den 1. oktober 2021
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: