Havfrue med uglevinger

“Use your intuition, develop your clairvoyance.”

Det er de store følelsers tid. Siger den ensomme ugle Srona.

”Ensom” smiler hun, det ved jeg ikke hvad betyder. Fortæl mig om den. Din ensomhed.”

Jeg ryster på hovedet, alene er jeg sjældent ensom. Det er i selskab med mennesker, som trives på overfladen og som har udstukket et liv, de følger til punkt og prikke. Rigide regler som dybest set forhindrer dem i at møde sig selv og sidde alene i tågen. Med alle de svære følelser. Meninger er på plads og de forsvares prompte uden tøven eller omtanke. Alt for at undgå ubehaget.

Her føler jeg mig som en fremmed, et væsen, der er gået forkert. Jeg mistrives og keder mig hurtigt, en kedsomhed, der er tung som bly og som klæber til kroppen. Trætheden bliver markant. Overfladisk snak, høje skramlende toner. Jeg må bare væk!

”Srona, jeg orker det ikke mere! Men ensom er jeg aldrig sammen med jer, mine frænder og hjælpere. Overfladisk er vores selskab sjældent. Det stikker altid dybere og det berører min sjæl. Her er jeg som en fisk i vandet. Men heldigvis har jeg opdaget, at der er andre som mig.

I must be a mermaid.
I have no fear of depths and a great fear of shallow water.
– Anais Nin –

Hun lytter fra sin plads i det gamle egetræ og giver mig ordløst samtykke til at fortsætte. Hun er den store lytter. Hun ser og ved. Som en bedstemor, der holder om sit barnebarn og lægger øre til alle hendes spørgsmål og bekymringer. For det er et sensitivt barn, en pige med store følelser.

Jeg står ved en afgrund som er dybere end nogensinde før. Det føles som at vælge døden, men jeg er nødt til at springe. Blive her kan jeg ikke. Det er usundt for mit hjerte. Og aldrig har jeg set og mærket så meget før. Det er som om et slør er trukket til side. I uglelys bliver alting tydeligt.

Hun nikker.

”Jeg vælger uvished og udstødelse måske. Alt det, som før fik mig til at blive. Åh at være en del af flokken og betale prisen. Åh at være accepteret for noget, man slet ikke er. Åh at lade som om. Masker kom på, men masker faldt. Kvinde kan ikke mere.”

”Ja Srona, det føles meget dramatisk indeni mig. Som at vælge mellem pest eller kolera.”

Hun ler højt, uglelatter fylder natten og gør luften tyk. Det bliver sværere at trække vejret.

”Spring” siger hun så, udskyd det ikke længere. Spring!

I samme sekund skubber nogen mig i ryggen og jeg falder. Mit skrig drukner i rædslens flod. På vej ned ser jeg månen, hun er på vej til at blive fuld. Lyset fra hendes sfære kærtegner mine øjne. Det går både stærkt og langsomt, tiden viskes ud som kridt på en tavle. Negle kradser i lakken. Lak krakelerer.

Da mærker jeg det, noget holder mig, bærer mig og jeg falder ikke længere. Jeg svæver.

”Havfrue har fået vinger” smiler Srona og jeg ser, at hun flyver ved siden af mig. Det var lige oppe over.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
21. juli 2021

Photo Vaclav Matous © Dreamstime


Jeg øver mig på livet.

Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne.
Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen.
Det er et samspil og en evig genskabelse.
Gennem ord og skriverier genskaber jeg mig selv.
Jeg skriver min sjæl.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger.
Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde.
Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om.
Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind.
Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land.
Her er rum for hjertefortællinger.
Her er plads til sjælens ord.

Lene Frandsen
Skriveskolen for Fortællersker
Et særligt sted for kvinder med skrivelyst og længsel

Kursusprogram Fortællersken – Efterår 2021

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Holdstart den 1. september 2021

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. 

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver større selvværd.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Pris
DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

Klik på link herunder for tilmelding.

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING – Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2021
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Eventyr på den indre rejse

I Fortællersken II inviterer vi bevidst eventyret med på skriverejsen og i de 4 måneder, forløbet varer, vil du boltre dig i eventyrets verden på alle mulige og umulige måder.

Eventyr handler typisk om dyr, hekse, trolde, heltinder i alle afskygninger, vise kvinder og mænd, dronninger, konger, prinser og prinsesser og når du begynder at lege med det og skrive dig ind, vil du opleve at alle skikkelserne bor i dig selv nærmest som indbyggede karakterer.

Lær flere sider af dig selv bedre at kende

I Fortællersken II vil vi ikke bruge tid på fortolkning, det behøver vi nemlig slet ikke, så længe vi instinktivt forstår, at vi selv rummer alle delene i eventyret og er alle karaktererne på én og samme tid. På den måde finder vi stor glæde og overraskelse i at lære flere sider af os at kende, sider som måske tidligere har gemt sig lidt i skyggen.

Og vi gør det på magiske vis ved eventyrets kraft og uden anden intention end at boltre os i skriveglæde og lege med fortællingens kraft.

Resten vil vise sig undervejs og på den måde er Fortællersken II forløbet sit eget eventyr.

I Fortællersken II – Eventyret aktiverer vi eventyrets kraft

Det er vigtigt at vide, at eventyret ikke går uden om livets genvordigheder, problemer og mørke sider. Tværtimod. Eventyret favner det hele og byder både lys og mørke velkommen. Også her skriver vi i livet. Men fordi eventyret ofte er sprængfyldt med symboler, er det let for de fleste at tune ind på deres kraft og bruge den aktivt i fortællinger og historier.

Fortællersken II, Eventyret – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Holdstart 15. september 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Lige nu er der ravnerabat at hente

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli 2021
Pris DKK 2550,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret, forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Fortællersken III – Pennens Kraft, Vinter

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 1. oktober 2021
Varighed 4 måneder

På vinterholdet af Pennens Kraft rejser vi fra efterår gennem Samhain mod Vintersolhverv og ind i det nye år. Skriveafsæt og øvelser er tilpasset årstiden og de særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet.
Det er ikke samme skriveafsæt og øvelser som på forårsholdet.

Et magisk univers af ord og fortællinger

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Fortællersken III, Pennens Kraft – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Holdstart 1. oktober 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lige nu er der ravnerabat at hente

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august 2021
DKK 2600,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Fortællersken intuitive skrivekurser

Hvad skal du vælge?

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: