Sælkvinden

“Where attention goes, power flows.”

Hun er en hyppig gæst på min sjæls kyst. Før var hun en sjælden frænde, jeg glemte hende næsten, men nu er det hende, som hele tiden ruller op på land. Den magiske sæl.

”Allerede? Igen?” Ordene tumler ud af min mund som to legekammerater, der lader sig rive med. Af legens kraft. Af spontan og umiddelbar glæde.

Hun smiler bare.

”Igen og igen. For du er ved at lære noget essentielt og ingen er bedre end jeg til at undervise dig i det. Jeg er det felts frænde.

”Jeg tvivler skam heller ikke på dine evner, din kompetence og din visdom.” Kvinde smører tykt på, for hun vil ikke fornærme Sælen. Sælen, som kommer med tidevandet hvor alle de dybe følelser skyller op på land.

Vi står lidt i vandkanten og bliver opslugt af horisonten. Ord taler bølgesprog. Store skyer ligger som sommerdyner over kysten. Lyset er både blødt og skarpt på samme tid. I baggrunden danser en duft af bål og modent korn. Vi nærmer os tidspunktet for Lammas.

Mine læber smager af salt og mit ansigt er vådt af skumsprøjt.

”Den eneste kur, der hjælper på alt, er saltvand, sved, tårer og havet.” Sagde Karen. Blixen. Og måske er det hende, der smiler skævt i den sky, som sejler forbi? Jeg vinker for en sikkerheds skyld.

Så taler Sælen med havlyd i baggrunden:

”Jeg ved, at dit hjerte giver et ekstra hop, når du får øje på mig i daggryets sprække. Når du opdager, at du igen står på stranden ved de store følelser hav. Men det er nødvendigt, for her er stor styrke og healing at hente. Over tid.”

”Godt nok er du havfrue, men du kan ikke forlade dit jordiske liv uden at miste din livskraft. Det er heller ikke meningen. Efterhånden vil du blive glad, ja nærmest lettet, når du ser mig på din kyst. Dag, nat eller i skumringens magiske land. I drømme. Eller på trommerejse. For nu har du vished.”

”Tidligere frygtede du længslens kald, det, der kom fra dybet. Nu træder du ud i vandet. I tillid. Du drukner ikke og du overvældes ikke længere af dine følelser. Du lytter til dem. Du ved, at de er din sjæls sprog.”

”Her er der særlige fortællinger at hente, som stammer helt tilbage fra tidernes morgen.”

Det får mig til at le. Jeg ved ikke hvorfor, men der findes bare dyr og mennesker, som kan det. De har nøglen til aflåste døre, man før gik forbi. De sætter nøglen i låsen, åbner og skubber dig blidt ind på et sted, hvor noget hårdt blødes op. Her er tårer helt på sin plads. Husk på, hvad Karen sagde.

Vi er ved at blive venner, Sælen og jeg. Som i: Jeg vil glæde mig til næste gang, hun dukker op på min kyst. Afskåret er jeg ikke længere fra min selkiekraft. Havfrue med begge ben på jorden.

Inden hun lader sig opsluge af havet, siger hun:

”Do not let your intellect imprison your heart as the human imprisons his selchie spouse”

Jeg nikker alvorligt. Det er blevet et løfte. For denne kvinde er ikke gift med andre end havet.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
22. juli 2021

Photo by Peter Verreussel © Dreamstime

Når skrivelængslen kalder

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager i mine skrivecirkelforløb og på de intuitive skriveworkshops? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Du længes efter dig selv, din sjæl

Det du længes efter er dig selv. Din sjæl. Skrivelængslen er et kald.

Nogle giver udtryk for sig selv og deres iboende kraft og kreativitet gennem malerier, andre danser, synger eller laver skåle af ler. Der er mange måder at lade sjælen danse på, men har du skrivelængsel er der ingen tvivl. Der er ord i din jord. Din sjæl ønsker at give udtryk for sig selv gennem ord og måske endda fortællinger. At lade sig fortælle.

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Skriv intuitivt og find din skrivestemme

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kreative og kærlige skriverum og tilbyde dig online skrivecirkelforløb og intuitive skriveworkshops.

I pagt med årstiderne og i kærlighed til processen

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces.

Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. Du vil opleve, at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Til det skaber jeg rum. Til de fortællinger åbner jeg min skrivestue og laver onlineforløb, så du kan øve dig og gennem ordene danse med det, der er. Uden dom og bedømmelse. De første kreative spirer skal leve, vokse og gro, ingen får lov til at rykke op dem med rod før tid.

Kreative og magiske rum

Jeg er intuitiv skrivecoach og din guide på skriverejsen. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle dig. Ord for ord.

Rummene finder du på Skriveskolen for Fortællersker. Lige nu er alle Fortællersken hold online skrivekurser, men det er ikke et nødvendigt onde. Det er en helt særlig måde at skriverejse på i det magiske univers.

Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Holdstart den 1. september 2021

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. 

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver større selvværd.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Pris
DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

Klik på link herunder for tilmelding.

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING – Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2021
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Eventyr på den indre rejse

I Fortællersken II inviterer vi bevidst eventyret med på skriverejsen og i de 4 måneder, forløbet varer, vil du boltre dig i eventyrets verden på alle mulige og umulige måder.

Eventyr handler typisk om dyr, hekse, trolde, heltinder i alle afskygninger, vise kvinder og mænd, dronninger, konger, prinser og prinsesser og når du begynder at lege med det og skrive dig ind, vil du opleve at alle skikkelserne bor i dig selv nærmest som indbyggede karakterer.

Lær flere sider af dig selv bedre at kende

I Fortællersken II vil vi ikke bruge tid på fortolkning, det behøver vi nemlig slet ikke, så længe vi instinktivt forstår, at vi selv rummer alle delene i eventyret og er alle karaktererne på én og samme tid. På den måde finder vi stor glæde og overraskelse i at lære flere sider af os at kende, sider som måske tidligere har gemt sig lidt i skyggen.

Og vi gør det på magiske vis ved eventyrets kraft og uden anden intention end at boltre os i skriveglæde og lege med fortællingens kraft.

Resten vil vise sig undervejs og på den måde er Fortællersken II forløbet sit eget eventyr.

I Fortællersken II – Eventyret aktiverer vi eventyrets kraft

Det er vigtigt at vide, at eventyret ikke går uden om livets genvordigheder, problemer og mørke sider. Tværtimod. Eventyret favner det hele og byder både lys og mørke velkommen. Også her skriver vi i livet. Men fordi eventyret ofte er sprængfyldt med symboler, er det let for de fleste at tune ind på deres kraft og bruge den aktivt i fortællinger og historier.

Fortællersken II, Eventyret – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Holdstart 15. september 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Lige nu er der ravnerabat at hente

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli 2021
Pris DKK 2550,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret, forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Fortællersken III – Pennens Kraft, Vinter

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 1. oktober 2021
Varighed 4 måneder

På vinterholdet af Pennens Kraft rejser vi fra efterår gennem Samhain mod Vintersolhverv og ind i det nye år. Skriveafsæt og øvelser er tilpasset årstiden og de særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet.
Det er ikke samme skriveafsæt og øvelser som på forårsholdet.

Et magisk univers af ord og fortællinger

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Fortællersken III, Pennens Kraft – KLIK HER for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Holdstart 1. oktober 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lige nu er der ravnerabat at hente

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august 2021
DKK 2600,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Fortællersken intuitive skrivekurser

Hvad skal du vælge?

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

eSkrivekursus – til dig, som ønsker at skriverejse alene

Er du ikke klar til at blive en del af en skrivecirkel? Har du brug for at skriverejse alene og udelukkende koncentrere dig om det indre? Så har jeg et eSkrivekursus til dig. Det starter den 7. august samme dag, som de lyse nætter ender.

Det magiske Landkort – Høst
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. august 2021, når de lyse nætter ender

Forløbet foregår udelukkende online! Men når du har modtaget dit materiale og downloadet det, kan du fint logge off. 

Denne skriverejse foretager du på egen hånd som et kærligt supplement til din indre rejse.

Det Magiske Landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Et høstrum til inderlig fordybelse

Skriverejsen ind i Det Magiske Landkort vil skænke dig inderlig forbindelse og kan skænke dig ro og retning i urolige tider. Brug skriveafsæt, øvelser og inspiration som et supplement til din indre rejse.

Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2021
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 900,- inkl. moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

TILMELD MIG eSkrivekurset DET MAGISKE LANDKORT

DET MAGISKE LANDKORT – eSkrivekursus – klik for fuld invitation og detaljer

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

ANDRE SIGER

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: