De tusinde følelsers sang

Disen danser over markerne, luften er tyk af fugt og modent korn. Gyldne er de farver, som møder mit øje i en cirkel af tåge og lys. Lige dér træder hun frem som en rødlig skygge, forsigtigt bevæger hun sig frem. Yndefulde bevægelser bevæger mig og kalder nåden frem i mit hjerte.

”Kom nærmere” hvisker hun, jeg er din frænde i dag og jeg bringer dig det, du har brug for. Et er dine ønsker, noget andet er din sjæls behov. Svøb dig i tillid som horisonten har svøbt sig i dis. Hengiv dig til denne etapes magiske trin. Og her kommer et ord trillende som sten ned af bakke.

Vildskab.

Vildskab var mit solhvervsord for et års tid siden og det foldede sig ud, efterhånden som månederne gik. Overrasket var jeg tit over det, vildskab rummede og som afslørede sig for mig undervejs. Det, der underviste mig og viste mig undere. Som lod mig forstå, at vildskab er så meget andet end ulve, der hyler mod månen og kvinder, der hyler med dem.

Jeg lærte om selvomsorg og jeg tog min indre kriger til mig. Jeg lærte mere om energierne og om at beskytte mig selv og hvordan jeg skulle sætte grænser. Stille blev jeg stærk, men aldrig stærkere end sårbarhedens lys ved Nymåne.

Nu står hun foran mig som en rødmende solopgang og jeg bevæges af det smukke syn. Ræv i morgendis. Omkring os er de mange edderkoppespind i hæk og hegn blevet synlige. Græsset glinser af de tråde, som Væversken har spundet og hun giver sig til kende. Den vise kvinde. Hende som ved.

Jeg føler mig berørt og beriget. Af stille glæde og taknemmelighed over, at jeg endelig kan se.

”Du har lært noget essentielt” siger Sionnach og kommer så tæt på, at jeg kan læne mig ind i hendes øjne. En grøn eng omgivet af træer, et sted, jeg kender særdeles godt og hvor tillid er til stede i hvert trin. Også når det er svært og skridt bliver tunge. Også når hjertet græder.

”Tristhed insisterede og endelig tog du hende til dig. Du favnede hende, da du i et øjebliks klarhed så, at hun var en del af dig. En del af dit landskab og de farver, du har til rådighed i din kreativitet og i dit liv. En tone i din sang.”

Hun kom som sælen fra dybet, det ubevidste ved de store følelsers hav. Insisterende og vedholdende, denne gang gav hun ikke op. Thi det var tid. Som så mange gange før skubbede du hende væk, du gad bare ikke være trist igen! Men hun lod sig ikke føje. Så du skrev hende, for hun var det, der stod i vejen. Hun blev din fortælling lige dér.

Da fik du øje på det. Under morgenyoga og meditation dukkede hun op i din sfære og du så hende fra et nyt sted. Hun åbnede dit hjerte og pludselig forstod du, at hun også ville elskes. Du tog hende i din favn og straks blev hun mindre trist. Musikken lød for dit indre og en kvinde sang:

Vejret er vildt. Der er mange slags vejr og vejret kan man ikke tæmme.

Din egen vilde kvinde er præcis som vejret. Hun har det hele med sig, hun bærer det med stolthed, alle de mange stemninger, landskaber, melankolien, hun er al slags vejr og det ene er ikke bedre eller mere værdigt end det andet. Du er bærer af dem alle sammen.

Hun kommer, så du kan holde om hende. Ære hende og være med hende. Hun er en del af dit indre landskab, hun er en tone i din sang. Og en del af din vise kvinde, hende den kloge, du ved. Hun er sit landskab og er bærer af de tusinde følelsers sang.

She walks in beauty, like the night
Of cloudless climes and starry skies;
And all that’s best of dark and bright
Meet in her aspect and her eyes;
Thus mellowed to that tender light
Which heaven to gaudy day denies.

– Lord Byron –

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
27. juli 2021

Hende som ved

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Skrivelængsel og fortællinger

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

When Sleepy Beauty wakes up she is almost always fifty years old
– Maxine Kumin –

Hun er din indre fortællerske

You create a path of your own by looking within yourself and listening to your soul, cultivating you own ways of experiencing the sacred and then practicing it until you make it a song that sings you.
– Sue Monk Kidd – 

Fortællersken er kernen af min undervisning.

Det startede med Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og det kursus findes endnu. Det er klassikeren og her, at du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du behøver ikke særlige forudsætninger, følg blot din skrivelængslen. Resten folder sig ud undervejs og under min kyndige og kærlige vejledning. I en cirkel af andre kvinder, som har det præcist som dig. Samme, men anderledes og dog alligevel så ens.

Online med tid til skrivende fordybelse offline

Fortællersken skrivekurserne, som udelukkende foregår online med en god portion tid offline til at skrive i det rum, du skaber til din ord og fortællingerne, findes nu i 3 udgaver. Herunder får du en liste over kommende Fortællersken skrivekurser. Klik på linket for at rejse videre til invitation og detaljer.

Er det eventyret, som kalder og er det Fortællersken II, Eventyret, som du skal deltage i, så husk at du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli.

Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Alle online skrivekurser er glidende. Der er ikke bestemt datoer eller tidspunkter, du skal skrive. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

Når tiden igen er til det, vil jeg igen afholde fysiske intuitive skriveworkshops og skriveretreats. 

Jeg har holdt mine online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Det er helt bevidst.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021

DET MAGISKE LANDKORT Høst

eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 900,-

Det Magiske Landkort høst er ikke et Fortællersken skrivekursus. Her skriver du alene og folder indre landskaber ud gennem ord og fortællinger. Et inderligt forløb til dig, som har brug for egentid og fordybelse.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli
Pris DKK 2550,-

Du skriver intuitivt, men inviterer eventyrets kraft ind i dit skriverum

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Du forankrer dig spirituelt i din skrivning og lærer om pennens kraft

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Vil du have ravnerabat og spare lidt på deltagergebyret, finder du datoen for sidste tilmelding under hvert kursus ovenfor eller ved at klikke videre til kursusbeskrivelsen.

Der er ikke ravnerabat på eSkrivekurser.

Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Grundet Covid-19 situationen har jeg p.t. ikke sat fysisk skriveworkshops på programmet. MEN … jeg har faktisk holdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

HVAD ANDRE SIGER – Klik for at læse hvad andre siger om at være i forløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: