Awen

Awen is a Welsh word used in Druidry to denote divine blessing and inspiration. And Awen happened today.

“Du behøver egentlig ikke at skrive noget i dag” siger Zoe henkastet. ”Og dog.” Det er hende igen med sit kuld af smaskende unger. Bøger er er nok af.

”Men hvis du længes efter en særlig bog, som du ikke kan finde, da er den din at skrive. De ord, der endnu ikke har skrevet. De fortællinger, du ikke har taget imod og som kun kan skrives med din pen og dit hjerte. De modnes nu, hvor porten til høsten står åben. Gå ind i overflod, mød inspirationen med åbne arme og mærk, hvad det gør ved dig. At turde tage imod.”

”Her byder en ny fortælling sig til og som du nok aner, er jeg en vigtig frænde. Jeg er datter af jorden. Læn dig ind i min sfære, når du har brug for det. Jeg er her altid for dig.”

”Tak” mumler jeg og i det samme rammer et lyn mig. Det sitrer gennem kroppen og en tanke står klart. Ledestjerne. Jeg får lyst til at gå i mesterlære indenfor et felt, som altid har interesseret og draget mig. Meget af det bor allerede i mig og finder ofte vej til min pen, men der er mere at komme efter. Det lever i kroppen og sætter sig som blokeringer og smerte, hvis det ikke bliver inviteret og lyttet til. Det ved jeg alt om, for det danser i mit blod.

Og i nat havde jeg en drøm.

Zoe løfter hovedet og ser direkte på mig.

”Nu vågner de frø, som har ligget hengemt og ventet i mørket. Det er tid. For det er ikke alene høst, det er også snart tid til såning.”

”Nu ser jeg det” udbryder jeg begejstret og laver en dans på stedet, så glad bliver min krop. Min begejstring får vinger.

Hold fast to dreams
For if dreams die
Life is a broken-winged bird
That cannot fly.

Zoe ser ægte glad ud, da hun siger de ord. Et lille rim, der flyver fra hendes tunge.

” I told you so and now you know.”

Noget vidunderligt er ved at vågne.

”Jeg får lyst til at blive taget i ed igen” betror jeg hende, mens min krop finder vej til den mosklædte sten ved siden af bøgen. ”En ceremoni måske?”

”Hvorfor ikke? Og hvem bedre at konsultere end Bøgen” bemærker Zoe og gør et kast med hovedet. ”Du er dér allerede. Ankommet, for når du er klar, kommer læreren til dig.”

Jeg lukker øjnene, trækker vejret dybt og regelmæssigt, mens solen kigger frem bag en sky og kaster høstlyst i gavmilde stråler. Da hører jeg træet tale:

”Jeg er din lærebog. I mit rum vil du blive vist særlige undere. Din visdom vil vokse, for du har selv et smukt træ i dit indre. Jeg inviterer dig til at arbejde cyklisk med det, der nu viser sig for dig og som på mange måder er en udvidelse af det, du allerede har vished om og som du elsker. Du er nu Bøgens Elev.”

”Det er sjælearbejde og har alt at gøre med den pagt, du i sin tid sluttede med Ørnen. Gå i gang og husk at invitere dine frænder og hjælpere med ind. Der er meget fint at så og guldkorn at høste.”

“Gå i tillid og ær din Awen.”

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
7. august 2021

Photo by Jochen Schneider, Dreamstime (c)

Drømmestedet

Nogle gange sker det. Så rammer et lyn af inspiration, som er mere end bare en døgnflue. Det er som et jordskælv i det indre, men det er ikke ødelæggende. Tværtimod. Det er genopbyggende. Og en følelse af stille glæde og lyst byder sig til. Det er indlysende! Alt det, der var en tvivlsom affære før.

Drømmen, jeg havde i nat og det, jeg skrev i morges. Det har været undervejs længe og det har simret på mit drømmested.

Har du selv et drømmested? Et magisk sted, hvor du kan søge hen og skabe grobund for nye drømme. Her kan du så drømmefrø og formulere nye intentioner, der vil føre dig videre på både den indre og ydre rejse. Intentioner, som er i pagt med sjælen og det, der gør dig inderligt godt i livet.

Her kan du så fint invitere fortællingerne med og tage på en skrivende rejse hen til det sted, hvor dine drømme bor. Måske er det en eng lig den, hvor Zoe græsser med sine smaskende unger og hvor der står et træ i periferien? Prøv at lade være at tænke for meget over det. Skriv dig ind.

Der bor så meget visdom og så inderlige drømme i din krop og i din sjæl. Ord og fortællinger kan hjælpe dig med at folde det ud.

Kom, skriv med mig og sæt din indre fortællerske fri

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
Finder du din skrivestemme, hører du din sang

Overvejer du at deltage på et af efterårets Fortællersken-hold? Ved tilmelding senest den 8.8 sparer du 200 kr. på deltagergebyret – skriv blot “agern” i kommentarfeltet ved tilmelding.

Det gælder ved tilmelding til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret.

Fordi jeg elsker det lille agern, jeg bærer om min hals og symbolikken omkring det og fordi jeg håber, at du vil følge din skrivelængsel og komme, hvis det kalder, så vil jeg gerne skænke dig en særlig agern rabat, hvis det tid og du skal være med på ét af holdene. Læs mere om agern-symbolikken sidst i indlægget.

Tilmelder du dig enten Fortællersken I, Intuitiv Skrivning eller Fortællersken II, Eventyret
senest på søndag den 8. august OG skriver ”agern” i kommentarfeltet,

trækker jeg 200 kr. fra deltagergebyret.

Se mere herunder.

Fortællersken III, Pennens Kraft, har stadig ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august, så her gælder agernrabatten ikke.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

På Fortællersken I, Intuitiv Skrivning 

finder du din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og vækker din indre fortællerske. Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og oplever, hvordan hun langsomt vågner i processen. Din indre fortællerske og hun er også din vise kvinde, hende som ved.

Over tid vil du opleve, at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver dig stolte rødder og øget selvværd. Dine fortællinger er vigtige, de fortællinger, der bor i dit hjerte.

På Fortællersken II, Eventyret,

skriver du også intuitivt, men inviterer eventyret ind i dit skriverum. Du får værktøjer og remedier til at skrive din egne eventyr, som du så fint kan bruge som pejlemærker og guider på den indre rejse. Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr trænger gennem skjold og barrierer. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.
Du behøver ikke at have deltaget i Fortællersken I for at være med på eventyrrejsen. Kom med, hvis det er eventyret, der kalder.

På Fortællersken III, Pennens Kraft,

har vi en fælles intention om at forankre os spirituelt i vores skrivning. Holdet, som starter til oktober, er et vinterhold. Vi skriverejser fra efterår gennem Samhain mod Vintersolhverv og ind i det nye år. Skriveafsæt og øvelser er tilpasset årstiden og de særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Det er ikke samme skriveafsæt og øvelser som på forårsholdet.

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Vigtigt! Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel Bypassing er på ingen måde formålet med spirituel skrivning i Fortællersken III. Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

Rejs videre til invitation og detaljer – og husk agernrabatten

Klik og rejs videre til invitation og detaljer for hver enkelt Fortællersken hold – se ovenfor. Det foregår udelukkende online og du kan være med, uanset, hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Og som skrevet står er der AGERN rabat ved tilmelding til Fortællersken I og II senest den 8. august. Du sparer 200 kr. på deltagergebyret. Book din plads nu, så er du med, når vi starter skriverejsen ind i efteråret.

Tilbage er blot at ønske dig en skøn og lindrende august. Må du høste alt det fine, du har sået.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING – agernrabat 200 kr. ved tilmelding senest den 8. august

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET – agernrabat 200 kr. ved tilmelding senest den 8. august

Kærlig hilsen
Lene

AGERN SYMBOLIKKEN

Jeg bærer et lille agern i en kæde om min hals. Agern er et symbol på vækst, vedholdenhed og styrke. En inderlig styrke, der ikke altid kan ses på ydersiden. En styrke, der opstår i sårbarhed og som aldrig er stærkere end det mest sårbare sted. For her handler det ikke om at skjule sårbarheden eller at gøre den fordækt. Det er et spørgsmål om stadig at holde hjertet åbent.

Agern er også et symbol på overflod og held. Og så har agern en særlig betydning i keltisk heksekunst, men det er en helt anden historie.

Læs fortællingen “Agern” her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: