Harevogteren

”Jeg vil ikke skrive om det” udbryder jeg og tørrer tårer væk med pegefingeren. Vand løber over. Men det er allerede i gang.

Dagens frænde er Haren og i samme sekund jeg så hende, vidste jeg. Det skælvede i min krop. Kære haremor, glenten tog en af dine unger i går. Helt tilfældigt kiggede jeg ud af vinduet, så det, løb ud, men det var for sent. Glenten fløj bort med din baby og du løb efter. Forgæves.

Kvinde græd. Tårer var umulige at holde tilbage. Det rørte hendes hjerte og hun kunne ikke gøre andet end at se, at Glenten forsvandt i horisonten. Hun græd.

Jeg græder også, mens jeg skriver disse ord, bogstaver tegnes med tårer. Det skete i går, nu er en ny morgen stået op og dér sidder du midt på høstet mark som i en udstilling. Åh søde ven, hvorfor gemmer du dig ikke bedre? Siden i går har jeg vogtet over dig og holdt øje med himlen og for kort tid siden styrtede jeg igen ud af døren for at jage glenten væk. Det lykkedes denne gang, men …

Hun ser på mig og fortæller uden ord, at det er en del af naturen. De ubarmhjertige tab. Alligevel røres jeg dybt og mærker stor kærlighed til hende og hendes unger. Jeg beundrer glenten, ofte har jeg set den svæve over landskabet som en drage. Men haren og de resterende unger er blevet et personligt anliggende for mig.

Lo and behold.

Jeg vogter hendes rum, som når jeg holder rum på min skriveskole. Med næb, kløer og kærlighed. Jeg ser min indre moder smelte sammen med min kriger, jeg er dedikeret. Lad ingen glenter stjæle dine kreative æg, dine spirende unger. Den Hellige Cirkel, der sidder du og jeg velsigner din proces.

”Så er det vist nok for i dag” ler hun, haren, og træder ind i pennens sfære, farves af dens blæk. Blå hare siger, at det slet ikke handler om hende, men om …

Og det kan vi så ikke helt blive enige om, haren og jeg. To ydmyge sjæle som kender spillets regler.

If you can’t beat the odds, change the game.

Mens jeg skriver, glider blikket ud af vinduet, finder himlen, afsøger som Ørnen har lært mig det. Jeg ser den, glenten og styrter ud for endnu engang at jage den væk. Det lykkes! Igen.

Det er vist en umulig opgave, siger jeg til mig selv, for jeg er også hende som betragter. Men hun kan ikke gøre andet, kvinden. Det er et kærlighedsbeskyttende instinkt, hun er født med. Haren siger, at den er taknemmelig for hendes tro tjeneste, men den sidder stadigvæk midt i halmen som på udstilling. Og ungerne. Åh!

Det er en bevægende morgen og det, jeg troede jeg skulle skrive, er blevet væk. Foruden haren er der lyng og en shaman. En af mine skriverejsende kaldte mig ”Skriveshaman blandt frænder”. Den tygger jeg lidt på.

Hare og killinger, jeg velsigner jer.
Må Glenten finde et andet sted at spise sig mæt
og må I overleve, så I kan leve.

Man må vælge sine kampe med omhu. Men noget har allerede valgt hende. Harevogteren.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
11. august 2021

Mit navn er Lene, jeg er intuitiv skrivecoach på Skriveskolen for Fortællersker

Som kvinde og fortællerske er jeg dybt inspireret af naturen, landskaber, skiftende lys, årstider, fugle og andre dyr.

Jeg søger visdom og vejledning i naturen og den naturlige cyklus hos det, der altid har vakt dyb genklang i mig og som har forbundet mig til min sjæl.

Min vej er til dels den keltiske, jeg har lige fra jeg var en lille pige følt mig både forbundet med og inspireret af den keltiske tradition og draget af landskab, fortællinger og mennesker fra både Irland, Wales og Skotland. Jeg har boet og arbejdet to år i Glasgow, Skotland.

Jeg er selv forankret i det keltiske årshjul, fordi det skaber dyb resonans i mig, men du finder de samme tidspunkter i den nordiske tradition.

Kald det, hvad du vil, lad det runge og skabe dyb genklang

Kald det, hvad du vil og lad det runge, skabe genklang og skænke dig den forankring, du længes efter. Herfra kan du skrive og dyppe pennen i det, der føles kraftfuldt og rigtigt for dig.

For du kan komme og skrive hos mig, uanset hvad du tror på og er forankret i. Jeg kunne aldrig drømme om at pille ved det. Hver kvinde har sin stemme og sin pen. Det er så smukt.

Min uddannelse

Jeg er uddannet coach og mindfulness instruktør og har taget flere kurser indenfor kommunikation og mindfulness.

Derudover har jeg en bachelor i engelsk og tysk og har i mere end 20 år arbejdet med kommunikation, sprog og voksenundervisning.

Selv har jeg været på skriverejse i over 15 år og bruger dagligt fortællingens kraft som guide på den indre rejse. Jeg elsker at skrive. Jeg er forelsket i fortællingens kraft og kærligheden er gengældt.

Intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder i skrivecirklerne og på de intuitive skriveworkshops.

Og skrivemor

En af de kvinder, jeg har haft i forløb, kaldte mig skrivemor og den titel har jeg taget til mig. For ganske ofte skal vi, når vi skriver og skaber, helt ind og have fat i vores indre pige. Det barn, vi glemte og gemte undervejs. Hun har en helt særlig nøgle til kreativitet og skriveglæde. Og hun kan åbne sjælens dør med den nøgle. Døren til det magiske legerum. Hun kan trylle.

Men ofte er hun såret, ked af det og trist, fordi vi glemte hendes umiddelbare visdom undervejs. Vi glemte at lege. Vi undertrykte hende og dermed os selv. Vores inderste. Det bedste og kærligste, vi har. Det, der gør os så godt. Dansen. Legen. Latteren. På skriverejsen tager vi hende tilbage, men ofte skal vi skrive os igennem alt det, der står i vejen.  Og så dukker hun pludselig op og smelter sammen med de kvinder, vi er i dag. Den vise kvinde hånd i hånd med det indre barn. Det er en kraftfuld cocktail!

Du er skabt til at skabe og hvis der er ord i din jord …

Jeg har dedikeret mit virke til en anden slags skrivning end den, vi normalt støder på og er bekendt med. Jeg kalder det skriverejsen. Det er ikke en produktorienteret rejse som sådan, med mindre du da vælger at se på dig selv som produktet. For skriverejsen handler allermest om dig og din indre proces. Den handler om, at du har en indre, veludviklet fortællerske, som kalder på dig via din skrivelængsel med en invitation til at kigge indenfor og folde det ud, som gemmer sig bag længslen. Der er nemlig mange gaver at hente.

Jeg hjælper dig også med at finde eller genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende. Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det ganske sikkert, fordi Skriverejsen på den ene eller anden måde kalder på dig. Der er ord i din jord.

På skriverejsen øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

Rumpasser i det magiske rum – med næb, kløer og kærlighed

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Fortællingens Kraft og historiemedicin

Jeg tror på historiemedicin. Den er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Fortællingens Kraft. Intentionen. Ordene, som folder sig ud og strømmer fra et dybt sted i os, når vi skriver os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

Fortællingens kraft

I alle forløb og på alle skriveworkshops arbejder jeg med fortællinger som omdrejningspunkt; de fortællinger, der kommer til os, når vi møder op, åbner os og gør os modtagelige.

Jeg bruger blandt andet mindfulness og meditation som redskaber og inddrager mine egne erfaringer som skriverejsende og fortællerske. Og måske er jeg det, som en kvinde i Fortællersken forløb kaldte mig. En skriveshaman blandt frænder?

I øvrigt er jeg clairvoyant og evnen til at se og fornemme, hvad der er på spil og hvad det egentlig drejer sig om, bruger jeg selvfølgelig også flittigt i min undervisning og skrivecoaching.

Jeg underviser i både intuitiv og spirituel skrivning.

Fortællingens og intentionens kraft er grundstene i alle forløb, jeg tilbyder på Skriveskolen for Fortællersker.

Til september og oktober 2021 starter nye online forløb op og der er stadig ledige pladser. For kvinder med skrivelyst og længsel. Se mere herunder.

Skriveskolen for Fortællersker

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Alle forløb foregår online, der er ikke fysisk fremmøde eller bestemte tidspunkter, hvor du skal skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

Hvad drømmer du om? Hvad har du lyst til at folde ud via ord og fortællinger? Er du ikke helt sikker, men mærker du bare en forunderlig længsel? Uanset hvad, er det din billet. Du behøver ikke særlig skriveerfaring.

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

VARIGHEDHED 4 MÅNEDER


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Klik på kursusnavn (ovenfor) for at rejse videre til invitation og detaljer.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Andre siger – Klik for at se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

One thought on “Harevogteren

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: