Ravnen, haren og sandheden

Ravnen råber om autencitet og sandhed. Ravnen synger om at være tro mod sit hjerte. Det gør hun i tusmørket fra en gren i det gamle træ. Haren kommer til syne på brun pløjejord, jeg må anstrenge mig for at se ham. De er begge frænder i dag. Ravnen og Haren.

Sådan starter min morgen. I tusmørke og finregn, kold vind suger grådigt til sig og kølner dråberne på min kind. Hue, vanter, ekstra trøje. Det er blevet vinter. Grænserne udviskes i landet mellem nat og dag.

Ravnen kalder: ”Kom herhen, jeg forlader ikke mit træ lige nu. Du er gået ud for at komme ind, så tag imod min invitation og gør dig klar til at høre sandheden.”

”Det lyder spændende” svarer jeg og drukner sarkasmen med et smil, et af dem, man kalder en grimasse. ”Men er sandheden ikke subjektiv?”

Nu står jeg foran træet og kan skimte hende på en næsten nøgen gren. Træet er i øvrigt en bøg, hvis du skulle undre dig.

”Ja og nej, selvfølgelig og måske.” Ravnen ler så skarpt og hjerteligt, at jeg bare må le med. Åh ja, det har jeg brug for. At grine højt af det hele, det absurde, paradoksale og konversere med en ravn på morgenkvisten. Haren sidder for resten stadig og betragter os fra en plovfure. Usynlig og alligevel tydeligere end før. Han lytter med. Grænselandet er underfundigt.

”Det forholder sig således” siger Ravnen og hendes ord akkompagneres af regndråber. Dryp, dryp, dryp.

”Du har en sandhed og du må leve den for ellers bliver din sjæl ulykkelig. Den græder og alting farves af et gråt og trist skær.”

”Det svære er selvfølgelig at finde ud af, hvad din sandhed egentlig er. Din, ikke de andres. Du har ting med dig, som slet ikke er dine. Stammeoverbevisninger, der hænger fast som gaffatape. Det er tid til at slippe dem nu, så din rene sandhed kan lyse klart.”

”Du har vel hørt om sjælens landkort? Ofte er det nemlig de tillærte tanker eller måder, der skaber uro, smerte og sygdom. Fordi de ikke stemmer overens med det, som egentlig er dit. Kortet passer ikke til landskabet. Det gør dig trist og til en skygge af dig selv.”

”Dybt i dig findes et sted, hvor du præcist ved, hvad der er rigtigt for dig. Søg det sted kontinuerligt. Når du er kommet for langt væk, vender du tilbage. Det er dansetrinene. Snart vil du blive i stand til at skille dig af med det og dem, som ikke ærer din sandhed og dit væsen.”

”Du bliver mere ren i din sandhed, den er hverken skinger eller påståelig og den har fuld respekt for, at andres sandhed kan være anderledes end din. Og fordi du går vejen og ved, hvor svært det kan være, åbner dit hjerte sig for medfølelse.”

Ravnen ser på mig gennem bøgegrene. Bøgen er blevet et vintertræ.

”Det går dit vinterarbejde i al sin enkelthed ud på.”

Ravnen fniser, jeg kan mærke at hun forsøger at bevare alvoren, men vi må begge bryde sammen i befriende latter. Det sjove er selvfølgelig, at det slet ikke er sjovt. Det er sandheden.

I lattermellemrum siger hun:

”Din sjæl elsker sin sandhed. Den danser, når du ærer hvem du er. Lys og kærlighed finder vej til dunkle kroge og husk: Det handler ikke om de andre. Det handler om dig.”

Med de ord letter Ravnen fra sin gren og flyver ud i den støvvåde morgen. Haren vender sig tres grader og løber bort.

Until we meet again. Bright blessings.

Kvinden går hjem med sin sandhed. Ravn og Hare er en del af den.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
25. november 2021

Dit inderlige vinterarbejde

”Fokuser på at fodre din sjæl med det, der gør dig godt, som nærer dig og gør dig stærkere. Hvad stærk betyder er helt individuelt, glemt de gamle dogmer. Det er din opgave nu kærligt at undersøge, hvad som styrker din indre kraft. Dit velvære. Dit væsen. Vær positiv og undgå alt og alle, som dræner og tapper af den inderlige energi. Lad det aldrig være til forhandling. Du skal end ikke forsøge at forklare. Gå dybt ind i dig selv, svøb dig i mørket. Her finder du din vinters skat.” (Fra Fortællerskens Visdom, Lene Frandsen (c))

En vis bremselængde og så trådte jeg ind i vinterrummet

Jeg er nu trådt ind i vinterrummet og har en intention dagligt at skab rum og ro til vinterarbejdet. Uanset, hvad der sker i det ydre og hvordan dagen er, helliger jeg mig skrivetid og tid til meditation. Om aftenen holder jeg enten mørkning eller går i enerum for at lytte til musik eller meditere, mens min mand ser nyheder på begge kanaler.

Jeg har brug for at skrue ned for den ydre uro og evigt frygtbaserede information. Jeg holder mig orienteret på anden vis og sørger for, at det er i mindre mængder og at jeg i øvrigt er grounded, når jeg går online og ser “hvad der sker”. 

En sensitiv sjæl

Hvis du som jeg er en sensitiv sjæl, så ved du godt hvorfor. Der er kun én, som kan passe på os i den grad, vi har brug for og det er os selv. Ær det, du har brug for. Skab tid og rum til dig selv om så bare for en stund. Lidt har også ret. Lad det blive en god vane.

Din vinterkvinde vil elske dig for det. Og så kan du i øvrigt også bedre høre den anden siden af sandheden. Din sandhed. Når du bliver stille. Når du hviler med hende. Din vinterkvinde.

Fordybelse og sjælefond

Selv arbejder jeg med forberedelserne til fejring ved Vintersolhverv, jeg samler op og har fokus på min sjælefond. For hvis dér er noget, jeg har opdaget og lært på den indre rejse, så er det gaven i ikke at fortynde energien. Lykken er at kunne fordybe sig og især om vinteren.

Som vinterkvinder er du konservator af visdom og kraft. Energien er i rødderne. Og som Patricia Monaghan har sagt det: Vinterkvindens valg er ikke til diskussion, hun fornægter alle argumenter, som siger at hun skal engagere sig mere i den ydre verden. Nu er det hendes tid. Tid til hende.

Not my circus, not my monkeys.

Sådan er det for mig nu, sådan er det for heksen. Jeg forsøger at hvile mere og forsøger bevidst at færdes i sjæletempo. Jeg skriver, danser med ord og fortællinger og lader mig guide ind i det indre.

En ældgammel cyklus

Vinterarbejdet er fundamentet til det kommende års rejse. Et år, der ikke følger kalenderen, men en ældgammel cyklus. For mig indfanget i det keltiske årshjul, måske er det helt anderledes for dig.

Og til januar starter jeg et nyt hold op af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Det er for dig, som har lyst til at prøve kræfter med intuitiv skrivning og som ønsker at skrive fra sjæl og hjerte.

Tilmelder du dig senest den 15. december 2021 får du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret. Se mere herunder.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Holdstart den 15. januar 2022
Varighed: 4 måneder

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. 

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver større selvværd.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceres til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Din intention giver opmærksomhed til det, du ønsker dig i livet

Når du formulerer din intention har det indflydelse på, hvad du skænker din opmærksomhed. Når vi er bevidste omkring vores intention, kanaliserer vi energien derhen, hvor vi ønsker den skal være. Vi understøtter vores drømme og ønsker, dem som stammer fra sjælen, og er med til at give manifestationen brændstof over tid.

Hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte, starter du med at formulere en intention med din skrivning. Og din intention kan meget vel rumme dit ønske om at skrive så intuitivt som muligt og åbne op.

Du er nødt til at forkaste tankerne og rigide meninger om, hvordan det skal være eller føles. Alle følelser er velkomne, de kan endda være brændstof til skriverier og de store grundfølelser rummer ofte fortællingens hjerteslag. Så byd dit rige indre liv og de store følelser velkommen. Du får brug for dem, når du skriver og beskriver.

Du får en introduktion til intentionens kraft og formulerer indledningsvis din intention med at deltage i Fortællersken.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • gerne vil lære at skrive intuitivt
 • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • oplever skriveblokering og har brug for at få løsnet op og sat fri
 • længes efter at finde din egen fortællerstemme og høre dens særlige lyd og toner
 • gerne vil lære at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • gerne vil give din indre fortællerske ordet
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • gerne vil forankre dig spirituelt i din skrivning
 • oplever, at dit indre landkort ikke stemmer længere overens med det ydre landskab
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • vil give dig selv en ganske særlig gave

Lyst til at prøve nye skriveveje

Du har lyst til og mod på at lege og prøve nye skriveveje. Du ser det som et eventyr og ved, at du er nødt til at skrive dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte for at få fat i de virkelig gode og transformerende fortællinger.

Din særlige skrivestemme

Du længes efter at finde din egen fortællerstemme og høre dens særlige lyd og toner. Du vil gene lære at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse. I Fortællersken skærper du din intuition og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte.

Giv din vise kvinde ordet

Fortællersken er for dig, som ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i endnu højere grad en tidligere at give din indre vise kvinde ordet.

Vi skriver i livet

I Fortællersken skriver vi i livet. Det handler ikke om at sætte livet på stand-by, tværtimod, det handler om at lære at skabe en god skriverytme og rutine, som giver plads til livet i alle dens facetter.

Her opdager du magien i at skrive i livet. Du er ikke længere blokeret, alt kan skrives og foldes ud. Det, der står i vejen, er vejen.

Deling er heling – Fortællersken er et skrivecirkelforløb

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Jeg holder rummet med næb, kløer og kærlighed i henhold til Julia Camerons regler om Den Hellige Cirkel.

Tilpasset dit liv og livsrytme

Forløbet er glidende, fleksibelt og kan tilpasses dit liv og livsrytme. Og selvfølgelig kan du tage med i sommerhus og på ferie, ja ud i naturen endda, når vejr og lejlighed byder sig.

FORTÆLLERSKEN forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen, holder jeg et skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

I stedet for at lære at skrive på en bestemt måde, lærer du at skrive på din egen måde og efterhånden vil du opleve, at du skriver mere frit og ubesværet. Det er lov at øve sig og din indre fortællerske skal have lov til at lege og eksperimentere.

I Fortællersken lærer du dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Fortællersken og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser inviterer til ture ud.

 Som deltager af Fortællersken I får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 15. januar 2022

Pris
DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2021
DKK 2150,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

Tilmeld dig ved at klikke på orange link herunder.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. 

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: