Nu er det atter vinter

Der er gået et år, siden Aimee tog af sted og jeg sidst på eftermiddagen tog det første skridt ud på Sorgens Bro. Min decemberrejse blev en overgang, hvor jeg ikke skyndte mig videre eller forsøgte at dulme min smerte. Mine to gamle hunde var begge draget videre med kun fire måneders mellemrum og den kærlige, trygge verden, jeg kendte med dem, var lagt i ruiner.

Hvad jeg ikke vidste dengang, heldigvis, var at sorgen ville følge mig på vej gennem hele 2021, eftersom det blev et år med ganske brutale farveller. Nu står jeg her igen på decembers første morgen og svøber mig i mørke. Vejen er glat og dækket af et tyndt lag sne med is under. Min frakke er tung af fugt og den iskolde nedbør stikker i ansigtet.

Hvor skal jeg så gå hen i år? Sorgens Bro fik sine fortællinger, hver eneste dag dukkede en ny frænde op og ud af min pen trillede kugler af historiemedicin. Det var en stor trøst at kunne skrive om det.

Men hvad skal jeg så skrive om nu? Hvor december har åbnet sine knirkende dør og mørket har fået en sneven? Hvor jeg skal gå hen, hvis Sorgens Bro ikke er tilgængelig?

Da ser jeg ham flyve ind i min sfære gennem våde snefnug og gråt mørke. Han er vendt tilbage og er nu en hyppig gæst. Bortset fra at jeg er gæsten. Eller. Hvem gæster egentlig hvem?

”Måske kunne du se på os som jævnbyrdige, ligeværdige venner, der bidrager med livsvisdom og kærlighed? Som ikke vejer, måler, dømmer og bedømmer, men som åbner sig for hinanden og lytter fuld af medfølelse og lyst til at være den andens trædesten, hvis der skulle blive brug for det?”

De rødbrune vinger glinser af sne, små krystaller smelter i varmen fra hans krop. Tre skridt frem, fra øst til vest og så står han foran mig igen. Ørnen.

”Det kan vi godt aftale” mumler jeg, ”jeg skal gøre mit bedste. Og måske kan du så hjælpe mig med et svar på mit spørgsmål?

”Hvor du skal gå hen?” Han ler kort. ”Ingen steder. Du skal blive lige her.”

Mit suk sætter fodspor i sneen.

”Men hvad skal jeg så skrive?”

Nu ler han lang latter og fortæller mig uden ord, at jeg gør mig selv dum med vilje. Det er mine ord. Han siger jo ikke noget. Faktisk slutter vores møde her, han blinker med venstre øje, smiler underfundigt og letter for at flyve videre med lyset mod syd. Det sparsomme lys, der er på en decemberdag, hvor himlen er tyk af nedbør.

Kvinde står tilbage og spejder ud i et landskab, hun ikke kan se. Horisonten er diset. Der er ingen bro, kun nøgne vintertræer og pløjede marker, usigtbarhed så langt øjet rækker. Da er det, at hun kommer i tanke om noget. Det handler ikke om, hvad hun ser med øjet. Hun er nødt til at lytte med hjertet. For her bor kimen til de fortællinger, hun nu skal tage imod og det kan kun lade sig gøre, hvis hun trækker sig tilbage. Ind i sin hule. Hjem til sig selv.

Faktisk er det en lettelse og med lange skridt når hun hurtigt hoveddøren og lukker den bag sig med et brag. Sådan. Nu er det atter vinter.

You found me, you found me
Burning, burning in despair
You said then, “I know, dear
It has been a brutal year”

Take my shattered dreams
Wash them away, out with the tide
Take these shattered dreams
These shattered dreams of mine
Wash them away with the tide
Metal, water, wood

– Tori Amos –

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
1. december 2021

You think you can avoid pain, but actually you can’t.
If you do, you just get sicker or you feel more pain.
But if you can speak it, if you can write it, if you can paint it, it’s very healing.”
– Sue Monk Kidd –

De kvindelige fortællinger

De kvindelige fortællinger er ikke enten eller. De er både og. Vi er med det hele og vi skriver det, der er. Men når vi gør det, når vi møder op i al sårbarhed og lader sorgen, smerten, skammen eller vreden rulle gennem os, gennem pen, krop og sjæl og videre ud på papir eller skærm, så sker der noget. Vi får renset lidt, grædt de tårer, der skal grædes og sagt det svære højt. Vi deler og det heler.

Vi har også undertrykt vores glæde og rene begejstring!

Og det er på ingen måde kun det svære og tunge, som vi har haft svært ved at dele og sige højt. Vi har også haft svære ved at rumme og eje de glade og mere vilde følelser og impulser, begejstringen ikke mindst.

Vi har undertrykt vores spontane glæde af frygt for at såre andre, vi er blevet vant til at danse på landminer, har gjort os mindre end vi er og gemt os bag masker og facader. Af frygt for at fejle, være for meget eller gøre andre vrede eller kede af det. Af frygt for at ikke at være elsket, hvis vi folder os helt ud. Af frygt.

Kvinde med skrivelængsel

Du, kvinde med kvindelængsel, du rummer så mange fortællinger. Lyt til hjerte og lad dem skrive. Tænk ikke, lad dig ikke bremse af rustne tanker og mønstre, som fortæller dig at du ikke kan.

Lad mig vise dig hvordan. Kom, sæt din indre fortællerske fri.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Holdstart den 15. januar 2022
Varighed: 4 måneder

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. 

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver større selvværd.

Samtidig lærer du at skrive med autentisk stemme. Du opdager at en helt særlig slags fortællinger vil elske at finde vej gennem din pen. Din stemme blandet med de fortællinger. Det er skrivemagi.

Eller som en af kursisterne på Fortællersken II Eventyret skrev forleden dag:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Det er præcist sådan, det er. Når ord og fortællinger strømmer fra sjæl og hjerte, så bliver du aldrig gjort forkert. Du opdager, at du er præcist som du skal være og du ser de dyrbare gaver, du rummer i krop og sjæl. Lad din sjæls fortællinger skrive.

Pris
DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2021
DKK 2150,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

Tilmeld dig ved at klikke på link herunder.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Vil du vide mere inden tilmelding, så læs videre herunder.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

er for alle kvinder uanset alder og skriftlig erfaring

Medbring blot din skrivelængsel

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Som deltager af Fortællersken får du

  • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
  • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
  • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
  • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
  • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 15. januar 2022

Pris
DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2021
DKK 2150,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

Tilmeld dig ved at klikke på link herunder.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. 

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: