Invitation til at danse

Sprød morgen løfter sin vinger, lille lys kigger ud. Natten letter på sin dyne. Endnu er det mørkt og resterne af fuldmånen dingler som en vindblæst lanterne og spreder sit lys over marken. Er meget mere end et tilfældigt stykke land. Det er her, da jeg passerer æbletræet og vejen slår et blødt sving til højre, at jeg møder hende og hun siger:

”Hej.”

Det er næsten som at møde nabokonen, hun går tur hver eftermiddag og vi støder tit på hinanden. Men der er mørkt i naboens hus, vinduerne har lukkede øjne.

Og hvem er så frænde ved Vintersolhverv? Gåsen. Vi mødes på kanten af dagen. Jeg kan mærke det i hele mit væsen, hver eneste celle synger solhvervssang. Højtideligt hilser jeg på hende og mit hej bliver til et ærbødigt goddag, for selvom jeg er lidt forbavset over mødet, har jeg vished om, at det slet ikke er så tilfældigt endda.

Tavshed stiller sig mellem os med hænderne i siden og fniser stille. Hør, hvad er nu det? En munter tone danser over frosne pytter og månen ryster sin krop. Et ord, som jeg ikke har brugt længe, kommer flyvende som et stjerneskud. Pjattet. Og Gåsen har lugtet lunten, for hun udbryder med begejstring:

”Det er jeg helt pjattet med!”

Vi fniser. Højt. Højtideligheden får vinger og et rødmende lys finder vej til horisonten. Jeg kan se træerne i skellet og en ensom bil køre forbi.

”Hør kære Gås, linjerne rinder ud som året, der næsten er gået. Jeg er klar til at give slip, men hvad er mon dit budskab til mig i dag?

”En invitation” svarer hun prompte. ”En invitation til at danse.”

”Dans under stjernerne og månen, mærk jorden under dine fødder. Musikken er allerede i gang, lyt og lad den fylde dig med glæde. Nattens vilde ånd vil danse med dig, dagens vinterbarn vil lære dig sin sang.”

”Det er tid til at vende tilbage og forbinde dig med den dansede pige, som bor dybt i dig. Uskyldighedens dansetrin, hende, der tør være som vandet. Som vælger at huske det vigtigste i livet og samler kærligheden op, dér hvor hun tabte den på vejen. Dér var du jo, hvor har jeg savnet dig. Aldrig mere skal vi skilles!

”Vintersolhverv. Du er vågnet fra mørkets længste rute, din sjæl vandrede af dunkle stier, mens du sov. Ankommet til det punkt, hvor lyset vender. Dans min ven og lad din krop huske det, dit hoved glemte.”

”Mit budskab til dig er simpelt. Det er fuldt ud muligt at bevare din jordforbindelse og i hvert sekund at værne om din spirituelle forbindelse. Den er stærk. Den er god. Den skænker dig sårbarhed og mod. Mod til at være den kvinde, du er. Hende der danser med ulve. Og som vover det modigste, der findes i livet. At være præcist som hun er”

”Dans i tillid. Ved Vintersolhverv.”

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
21, december 2021

I sometimes forget
I was created for joy.

My mind is too busy
My heart is too heavy
for me to remember
that I have been
called to dance
the sacred dance of life

I was created to smile
to love
to be lifted up
and lift others up

O’ Sacred one
Untangle my feet
from all that ensnares

Free my soul
That we might
dance
and that our dancing
might be contagious

–  Hafiz –

VINTERSOLHVERV

Vintersolhverv er en glædens dag, fordi den er symbolet på lysets tilbagevenden i vort liv. Vintersolhverv er solårets nytår og det vendepunkt, hvor lyset fødes af vintermørket på den længste nat.

Vintersolhverv, lyset vender tilbage til vores liv. Vintersolhverv indbyder os til en rejse med lyset mod forår, men turen går  gennem vinter og mørke. Det er rodenergiens tid og det er også en tid fuld af magi og inderlig fortryllelse, hvis vi tør hengive os til det.

Det er tid til hvile, til at sætte os selv på pause og tid til at lytte. Til fuldmånen, til dyrene, naturen og til stjernernes sang. Vintersolhverv markerer også overgangen fra det gamle til det nye, så det er et fint tidspunkt at starte på ny. Sæt din intention nu, sæt den fra et nyt sted i dig. 

Træd ud af det gamle og ind i det nye, men vær til stede på tærsklen, hvor du er åben og modtagelig uden hast. Kom, lad os danse og fejre på tærsklen og tage imod de fortællinger, der er til os lige nu. Lige her. Ved Vintersolhverv.

Hver gang årshjulet drejer

For hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i både jord og univers. Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen. Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse.

Kreativiteten arbejder nemlig i selvsamme cyklus som alt andet i naturen.

Glædeligt Vintersolhverv. Winter Solstice Blessings.

Kærlig hilsen
Lene

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter/Forår 2022


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 15. januar 2022
Online skrivekursus for kvinder

PRIS DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

VARIGHED 4 måneder

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN I

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 1. februar 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. januar 2022
PRIS DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Tilmeldingslink følger – du kan reservere din plads på holdet ved at skrive til skrivehuset@gmail.com

VARIGHED 4 MÅNEDER


Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Jeg har nu afholdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: