Trædesten

“Frihed opstår, når du er i stand til at give dit fulde udtryk til din kreativitet. Følelsen af at være uafhængig og alligevel tæt forbundet. Med kilden i din sjæls dybe sø. Med havet, himlen, jorden og fuglene.”

”Fuglene har fået stor betydning på din rejse. Hvem skulle have troet det? Det, der syntes som en umulighed, er blevet en velsignelse. Fra fobi til forbindelse. Samhørighed.”

Jeg står under den gamle eg i natten uden stjerner. Et fint lag sne dækker jorden og lyser op. En månerest dukker op, da to skyer skilles og tildækkes så igen. Hun sidder på en af de krogede grene og taler til mig. Det sker bare og jeg lader det ske. Der var ingen tvivl om, at hvor jeg skulle hen, mine ben kendte vejen som var det planlagt på forhånd uden at jeg vidste spor.

Hun er nattens gudinde, men bryder sig ikke om det ord. Bare kald mig ved rette navn. Cailleach. I skikkelse af ugle og med dyb og rolig stemme guider hun mig på vej.

Jeg smager på ordet frihed og husker, at det var mit solhvervsord engang. Det betyder meget for mig, så uendeligt meget, at jeg får ondt i maven og halsen snører sig sammen, hvis jeg tænker på den modsatte kraft. Hun fortæller mig, at jeg selv er ansvarlig for at skabe rum til det. Ingen andre kan gøre det.

”Du tilhører ingen andre end dig selv.”

Den tanke er også en slags befrielse. For når man ikke hører til nogen steder, hører man til overalt.

Jeg lytter, mens den store nat skifter farve. Blå morgen lister ind. Under den gamle eg står en kvinde og på grenen over hendes hoved sidder Cailleach i skikkelse af ugle.

”Kan du mærke, at noget er anderledes i dig nu? spørger hun så. Jeg nikker, det kan jeg, men endnu er det for tidligt at sætte ord på. Jeg fornemmer, at denne fortælling er en af de rokkende trædesten på vej over floden. Til den anden side.

Cailleach afslører intet, men nikker tilfreds til sin elev. Visdom kommer i mundrette bidder og der skal være rum og ro til at fordøje og tage det ind. Helt ind til det sted, hvor visdom integreres og bliver til en del af dig selv. Det ændrer dig. Du er som natten, der skifter farve.

Det ved hun og derfor opstår der en godgørende tavshed mellem os, mens det blå mørke krystalliserer. Blåt, hvidt, vinterligt. I evig forandring, det sker hele tiden og pludselig føles det godt ikke at skulle holde så krampagtigt fast, men at kunne danse i øjeblikket. Det elsker min sjæl. Jeg kan høre hende synge.

Uglen letter fra egetræet og flyver til vejrs, mens en lastbil med mange lys bryder stilheden. Tak, råber kvinden og Cailleach svarer allerede på vej et andet sted hen. De mødes snart igen.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
22. december 2021

På skriverejse i Det Magiske Univers

Du har sikkert opdaget det, hvis du følger lidt med her i mit skriveunivers. Jeg har dedikeret mit virke til en anden slags skrivning end den, vi normalt støder på og er bekendt med. Jeg kalder det skriverejsen.

Det er ikke en produktorienteret rejse som sådan, med mindre du da vælger at se på dig selv som produktet. For skriverejsen handler allermest om dig og din indre proces. Den handler om, at du har en indre, veludviklet fortællerske, som kalder på dig via din skrivelængsel med en invitation til at kigge indenfor og folde det ud, som gemmer sig bag længslen. Gennem ord og fortællinger.

Bag skrivelængslen. Bag mure af modstand og frygt for at fejle. Bag alt det, der står i vejen. Der finder du hende. Din vise kvinde.

Din vise kvinde

Din vise kvinde er hende, som begynder at vågne, når du møder op og skriver hende. Det er din indre stemme, en stille og kraftfuld stemme, din sjæls stemme og din kvindekraft. Hun vil gerne skrives og fortælles. Hun har noget på hjerte og du er hende.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig. Til det skaber jeg skriveafsæt og øvelser, som du kan arbejde med og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skrivecirklerne inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand.

Brug dine skriverier som spirituel praksis

Du vil snart opdage, at du kan bruge dine personlige skriverier som en kraftfuld spirituel praksis, som efterhånden kan være med til at befri dig for alle de gamle, udslidte historier. Historier, som tynger dig og holder dig fast på et sted, du for længst er vokset fra. Fortællinger, som holder dig skakmat i din komfortzone. Du oplever, at du kan skrive dig og ud af det fængsel, du forbavses, forundres og fortrylles til stadighed. Når du altså møder op og skriver.

Du oplever, at skrivning kan være terapeutisk, især når livet er svært og du opdager, at du får uvurderlig hjælp til at bygge bro og skabe nye åbninger gennem fortællingens kraft.

Og er du med i en skrivecirkel vil du opleve, at de andre kvinder lytter, løfter og støtter dig. Det gør de i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel, som så fint er formuleret af Julia Cameron. Den Hellige Cirkel er en del af alle skrivecirkler og intuitive skriveworkshops.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som underviser og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder i skrivecirklerne og på de intuitive skriveworkshops.

Nye spændende tiltag simrer og jeg melder ud, når det er tid.

Når der er ord i din jord

Jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende.

Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det ganske sikkert, fordi Skriverejsen på den ene eller anden måde kalder på dig. Der er ord i din jord.

På skriverejsen øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som åbner op og styrker dig i din proces og på din skriverejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Intuitiv skrivecoach og rumpasser i det magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

Jeg er din intuitive guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Vi vikler os ud

På Skriverejsen handler det ikke om så meget om retstavning, grammatik eller alt det vi lærte i skolen og på livets vej. Her handler det faktisk ofte om at aflære meget af alt det, vi blev vist og påskrevet, men som på ingen måde tjener os eller vores skriveglæde i dag. Vi afskriver det.

Vi er nødt til at vikle os selv ud af alt det, vi mere eller mindre frivilligt fik viklet os ind. Og så starter vi igen. Vi skriver og fortæller nye og anderledes historier, som i virkeligheden er ældgamle. De kvindelige fortællinger. Vi bærer dem i os og de bærer os, når vi giver dem ord at ånde og leve igennem.

Og hvad så med bøger i maven og digte, som du drømmer om at få udgivet?

Det opstår undervejs og i processen, hvis det skal være sådan. Men ofte handler skrivelængslen som udgangspunkt om noget helt andet. Den handler om din længsel efter dig selv Den handler om dig og din måde at være i livet på. Som kvinde.

Men mange er startet på et af mine online Fortællerske skrivekurser og er endt med have et manuskript til en bog. Det er blot ikke målet, når vi starter med at skrive intuitivt i Fortællersken forløbet. Det er paradokset.

Logo billede

Intuitiv skrivning

På skriveskolen for Fortællersker skriver vi intuitivt og i pagt med årshjulet. Vi danser med fortællingens kraft og øver os på at møde inspirationen i processen.

Fortællersken er fundamentet i min undervisningsvirksomhed og har været det siden det første hold af Fortællersker stævnede ud i 2017. Inden da førte forskellige skrivekurser mig frem til Fortællersken (c). 

Der er mange måder at skrive på og lære at skrive på. På min skriveskole underviser jeg i intuitiv skrivning og du får masser inspiration til at kaste dig ud i det og sætte din skrivelængsel fri.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – starter den 15. januar 2022 (få ledige pladser)
Fortællersken II, Eventyret – starter den 1. februar 2022 (ravnerabat ved tilmelding senest den 5.1.22)

Fortællersken III, Pennens Kraft – starter den 20. marts 2022

I skrivende stund findes der 3 online Fortællersken-skrivekurser, som du kan deltage i, se ovenfor.

Skrivelængsel er sjældent en kuriøs tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: