Befrielse

“Er det dig igen, Gås?” Et unødvendigt spørgsmål, for hun står dér lyslevende overfor mig, frænden som mødte mig ved solhverv. Man siger så meget og hun svarer da heller ikke, står bare og betragter mig i det blå mørkes lys. Begge er vi blevet stille.

Dér går et øjeblik og dér et mere. Vi ser dem komme og forlade scenen igen. Det vinterlige landskab, hvor sneen er forsvundet, men luften er klar og skydækket holder på sit.

”Hvis du vil spørge mig om jeg har danset, så er svaret ja.” Siger jeg, for nogen skal vel sige noget?

”Ikke nødvendigvis” brummer hun dybt fra gåsebrystet, ”dem der må tale, kan som regel ikke holde stilheden ud.”

”Men nu, hvor du har brudt seglet og ordene sværmer som fluer, så lad os gribe dem og dagen. Her sidst i december, hvor året rinder ud. Vejen går gennem vinter, men vi rejser med lyset. Mange af mine er fløjet sydpå. Selv har jeg andre opgaver, for en kvinde har brug for min hjælp. Går jeg glip af noget? Tja måske. Men selv gæs kan kun være ét sted af gangen og det er en sandhed med mange lag, for alt er tilsyneladende i skumringens skær. Snart bløder daggry sin sang.”

Så sker det. Jeg fniser, det klukker i mellemgulvet og jeg kan ikke holde latteren fanget længere. Den vil ud, for også latter må danse.

Gåsen ler og mellem hjertelige kluk forkynder hun, at det var hendes intention. Hun ville befri min latter. Levende latter, knitrende som ild, latter med vinger som fugles. Se, hvor den nyder at lufte sine vinger og gøre det, den er bedst til. At le.

Hun er et muntert bekendtskab og jeg får lyst til at gøre noget, der er blevet strengt forbudt. Jeg vil kramme og omfavne hende, begrave mit ansigt i hendes fjer. Fortælle hende, at det var i sidste øjeblik. Kvinde troede at latteren var død. Gås viser hende, at det er den ikke.

Den er mere kraftfuld end nogensinde før, for den har været spærret inde bag lås, slå, alvor og frygtelige tremmer. Nu danser den i morgendisen og ordene bliver så glade, at de slet ikke følger linjerne mere. De skriver sig bare, de snørkler sig frem, springer ud af buskene og stamper med små fødder i jorden. Også ordene danser. Levende som latter, våde som tårer, varme som ild og kolde som sne. De damper, når træerne ånder og blodbøgen kalder kom.

”Jeg dansede” ler jeg og det er hun glad for at høre, selvom dansen virker bedst i nutid. Det samme gør pennen. Gås og kvinde glemmer linjer og regler, masker og begrænsninger. De slipper spændetrøjen og slår sig løs.

De danser med kærligheden og begge er de glade. Snart er det nemlig jul.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
23. december 2021

In many shamanic societies, if you came to a shaman or medicine person complaining of being disheartened, dispirited, or depressed, they would ask one of four questions. When did you stop dancing? When did you stop singing? When did you stop being enchanted by stories? When did you stop finding comfort in the sweet territory of silence?
– Gabrielle Roth –

Når vi mister kontakten til vores sjæl

Når vi undlader at danse, lege, at skrive, skabe og blive fortryllet af historier eller når vi undgår stilhedens gave, så mister vi kontakten til vores sjæl. Det kan føles som en indre tørke, mismod eller depression. Vi er skabt til at skabe og den bedste medicin mod mismod, depression og livssorg er netop at hengive sig til en kreativ syssel og i øvrigt at danse, synge og bevæge sig.

Og har du skrivelængsel er det åbenlyst. Det er igennem ordene, dine egne ord, at din sjæl ønsker at komme til udtryk. Hvis du har skrivelængsel, så ligner du i øvrigt mig til forveksling. For selvom jeg skriver hver eneste dag, så længes jeg altid efter det øjeblik, hvor jeg sætter mig ved skrivebordet og giver ordet til min magiske pen.

Og husk, vi skriver i livet. Start dér, hvor du er med det, du har til rådighed. Skriv fra det sted, hvor du er. Også selvom håbet er spinkel og troen hænger i laser. Det er din dør. Her har du din åbning.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Du skaber din egen vej ved at se indad og lytte til din sjæl

Og det er her, at ordene og skriverejsen kan hjælpe dig. Gennem dine skriverier, om det er dagbog, morgensider, fortællinger eller en kombination, du dedikerer dig til, kan du lære dig selv at skabe forankring og finde fodfæste i det, der er dit liv. Du kan skrive dig til klarhed, du kan skrive dig ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte. Her bliver skriverejsen en kraftfuld affære, for du rummer så meget mere end det, der buldrer og brager i tanker og sind.

Det fine ved skriverejsen er, at du kan tage den med dig overalt. Og hvis du vælger at brug ord, skriverier og fortællinger som en støtte og glæde på din spirituelle vej og i din praksis, kan ordene hjælpe dig med at se klarere. Efterhånden som du skriver og øver dig på at lytte, vil du opdage, at din sjæl gerne vil skrive visdomsord til dig, men at det kan være nok så svært at få ørenlyd, når tankerne råber og gamle historier vælter ind på din kyst. Igen og igen.

Gode, kærlige og styrkende ord

Når du skriver og har en intention om at skabe forbindelse til både sjæl og Kilde, vil du snart opdage, at din sjæl er fuld af gode og kærlige ord. Den gnist af guddommelighed, du kan skrive dig ind i her, har en kærlig og opmuntrende stemme og en energi, du kan læne dig ind i og tappe af. En energi, som strømmer dybt i dig selv. Personligt forestiller jeg mig, at det er min livsflod, som strømmer dér, en rislende kilde af visdom og kærlig energi, som jeg kan sætte mig ved. Her kan jeg lytte til min livssang, lytte og sætte ord på det, min sjæl synger om.

Sjælen er stille og vis

Sjælen er stille og sjælen er vis. Mens tankerne er heftige, hurtige og ofte overaktive, mens de har travlt med at dømme, bedømme og fortælle os alle de gamle historier om fejl og mangler, er sjælen blid, stille og afventende. Stemmen er som en dyb hvisken, der let kan blive overdøvet af den moderne verdens larm og støj og det er en kunst at tune ind og blive lydhør overfor det, der bølger under overfladen. Også det kan vi øve os på på skriverejsen.

“We need to remain in rhytm with our inner clay voice and longing. Yet this voice is no longer audible in the modern world.”

Sådan siger John O’Donohue det så fint i “Anam Cara” og det er essensen af de Fortællersken skriveforløb, jeg tilbyder. Det er en måde, hvorpå du bevidst kan møde op og via ordene og den proces, du med dit fremmøde sætter i gang, kan skabe rum og komme i sync med din livssang og den flod, som flyder dybt i dig.

Fordi du nu lytter

Fordi du nu lytter og fordi du forankrer dig i nuet, det skabende øjeblik og via skriveafsæt og øvelser skrive fra og arbejder med den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt.

Uanset om du skriver sommer, efterår, vinter eller forår.  Du kommer til stede, du har en intention om at lytte, du følger din skrivelængsel og du skriver fra det sted, hvor længslen bor. Et ord af gangen.

Vil du lære det? Øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte, byde fortællingens kraft op til dans og høste godgørende historiemedicin, mens du gør det? Skriver. Din længsel. Dit hjerte. Din smerte.

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Alle online skrivekurser er glidende. Der er ikke bestemt datoer eller tidspunkter, du skal skrive. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

Når tiden er til det, vil jeg igen afholde intuitive skriveworkshops og skriveretreats.

Jeg har holdt mine online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Skrivende fordybelse og indre nærvær

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces. Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter/Forår 2022


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 15. januar 2022
Online skrivekursus for kvinder

Der er opstået en ledig plads på holdet. Er den din? Tilmelding sker ved at skrive til mig på skrivehuset@gmail.com, da tilmeldingslinket nu er lukket.

PRIS DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 1. februar 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. januar 2022
PRIS DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Tilmeldingslink følger – du kan reservere din plads på holdet ved at skrive til skrivehuset@gmail.com

VARIGHED 4 MÅNEDER


Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Jeg har nu afholdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: