Årshjulets dans

Fra sommer og ind i efteråret, jeg træder over tærsklen med lette skridt og ser mig ikke tilbage. ”Fri” siger jeg til himlen, som er lyseblå, ”jeg sætter jer fri.”

De er som fugle, der opdager, at de har vinger. Døren til buret åbnes og de letter med flaksende lyd. På jorden står en kvinde og lader dem gå, mens hun mumler en stille tak og lader sine fodtrin følge de fugtige markspor. Hun går intuitivt, har ingen planlagt rute, men skænker sig selv denne time til at vandre i dagens første lys. Det er blødere nu, lyset og skyggerne er lange. Gummistøvlerne er våde af bogstavsdråber.

Velkommen efterår, vær hilset september.

Det er tranen, hun møder, da hun har gået et stykke i skellet langs naboens mark og når frem til mosen. Vandet er lavt, også her har tørken sat sine spor, men han står dér som altid på et ben og kaster skygge. Corr. Glæden er ægte, da hun får øje på ham, den slags der viser, at man er forandret og ankommet til et nyt sted i sig selv. Et sted, der nu skal udforskes. Et sted, hun vil lære at elske.

Hjertet nynner en sang. Hvem skulle have troet det? At hun ville blive så glad for at se den frænde, der er budbringer af tålmodighed og vedholdenhed. Den slags, der er fuldt integreret som en naturlig del af en større cyklus. Fordi farten er sænket og livet nu leves i stille flow.

Han hilser, drejer hovedet, men flytter sig ikke fra stedet, hvor han står. Hun kalder det søen, selvom det egentlig er et mosehul. Snart vil efterårsregnen fylde hullet igen, det er hendes håb. Snart vil vandet skylle de sidste rester af sommerlæringen bort. Det, hun ikke skal have med sig videre. Det, hun har ladet gå. Corr siger:

”Det glæder mig at møde dig på efterårets første dag. Det fryder mit tålmodige hjerte at se dig i et nyt lys. For jeg fornemmer, at du også har indset det nu og er i færd med at lære fodtrinene i acceptens dans. For alle livets prøvelser og besværligheder, såvel som livets velsignelser og gaver, er cykliske af natur.”

Den cyklus. Dit liv. Og med det vil jeg også sige, at du har grund til at fejre. Dans nu, dans med dugdråber, dans til vindharpernes musik og lad dig gribe af glædens øjeblikke. De kommer og de går. Du kan ikke fastholde dem, men du kan hengive dig til dem, når de pludselig er dér.

Og da er det, at Corr citerer Mary Oliver, inden vores morgenaudiens er forbi:

If you suddenly and unexpectedly feel joy,
don’t hesitate.
Give in to it.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
1. september 2022

I have sent you my invitation,
the note inscribed on the palm of my hand by the fire of living.
Don’t jump up and shout, “Yes, this is what I want! Let’s do it!”
Just stand up quietly and dance with me.


Show me how you follow your deepest desires,
spiraling down into the ache within the ache,
and I will show you how I reach inward and open outward
to feel the kiss of the Mystery, sweet lips on my own, every day.


– Oriah Mountain Dreamer –

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Da jeg havde skrevet dagens fortælling, som jeg i øvrigt altid gør i hånden med min fyldepen, skrev jeg den ind i mit cykliske manuskript, en skriverejse, der følger årshjulet. Og dér så jeg det, da genopdagede jeg dansen. Og kom i øvrigt til at tænke på både Mary Oliver og Oriah Mountain Dreamer, som jeg har citeret her, fordi det passer så fint ind i det, jeg oplevede i dag gennem Tranen.

Jeg ved ikke noget mere kraftfuldt og godgørende end at skrive mit liv og lade ord og fortællinger løfte og støtte mig på den indre rejse. Skriverejsen årshjulet rundt forbinder mig til energi og årstider og dér er som regel en frænde og en fortælling, som følger mig på vej.

Jeg lærer om den kreative cyklus, jeg lærer om mit liv og min egen medvirken i en større sammenhæng. Jeg lærer at ære mig selv og mine evner som fortællerske i Det Magiske Univers. Og eftersom jeg også er underviser og intuitiv skrivecoach, får jeg også fornøjelsen at se andre kvinder blomstre som fortællersker, der formidler sine særlige fortællinger og eventyr. Kvinder, der som jeg får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Hvis du har lyst til at gøre det samme, finde din indre fortællerske og lytte til det, der vil skrives gennem dig, så kom med på et af efterårets online Fortællersken skrivekurser. Se listen herunder og rejs videre til invitation og detaljer på det forløb, der kalder på dig. Følg blot din skrivelængsel, du behøver ikke særlige forudsætninger for at være. Mine forløb er for kvinder i alle aldre.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst/Efterår 2022

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2022
Online skrivekursus for kvinder

PRIS DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

VARIGHED 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Holdet starter i dag den 1. september. Der er 2 ledige pladser og jeg holder tilmeldingslinket åben indtil den 4. september. Herefter lukkes holdet. Skal du have en af de sidste pladser, så tilmelder du dig nu.


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august 2022
Pris DKK 2600,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. september 2022
Pris DKK 2600,-

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


Hvad skal jeg vælge? Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Er du helt ny ud i intuitiv skrivning og vil du allerhelst have en grundlæggende introduktion til det at skrive intuitivt, så vil jeg dog anbefale dig at starte med Fortællersken I, Intuitiv Skrivning.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Med eller uden en ydre cirkel?

Der er to typer online kurser. Fortællersken forløbene har en ydre cirkel, et fælles hemmeligt rum på Facebook, hvor deltagerne deler af fortællinger og proces. Jeg er med som rumholder og intuitiv skrivecoach.

Mine eSkrivekurser derimod har ikke en ydre cirkel/et ydre rum, her skriverejser du alene og på egen hånd i pagt med årshjulet. Men du kan altid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Det sker i så fald på e-mail, hvor du får givende og brugbar processkrivecoaching.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

“Lad dansen blive en del af dit morgenritual,
så vågner du hver dag til din sjæls sande kald og sætter det fri, der var fanget.
Det er en dyb form for healing, som kun du kan lade ske og med dansen siger du ja.
Når du danser, vil du se. Når du danser, vil du vide.
Når du danser vågner du og bliver din dans.
Lad det ske.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: