Vi danser efteråret

”Gå ud og find odderen” er ordene til den musik der spiller i morgenlyset. Det er diset, det er fugtigt, det er koldt. ”Find odderen, for han er den, du skal tale med i dag. Det er længe siden, I to sidst stak hovederne sammen, nu er det tid igen.”

Tanken fylder mig med lige dele fryd og frygt, for jeg er bekendt med hans budskab om glæde og leg, men ofte har jeg oplevet, at jeg er ude af stand til at holde fast i det i længere tid af gangen. Glæden. Legen. Letheden.

Mine skridt går gennem dugvådt græs, fugten er tyk og disen danser. Det er et smukt syn at skue ud over markerne, det tynde lys som et filter, der stadig rummer natten. Men så sker det at dagen strækker sig højlydt, skriger gennem kragenæb og tager sin plads uden videre. Borte er natten og den sidste rest søvn.

Tre gæs krydser sporet på vej over himlen. Tiden er inden og budskabet klart.

”Gå ud og find odderen” mumler jeg og lader mine ben gøre arbejdet. Jeg har sat mit kompas på odderkurs. Vejen går fra det nordlige hjørne, hvor den store sten med tegnet står og mod øst ind i solopgangen. Jeg har lyset i øjnene og slår blikket ned for ikke at blive blændet.

”Stol på din intuition, lyt uden anstrengelse” råber en flok krager, jeg nikker og siger tak. De mange tvivlsomme tanker sendes tilbage, hvor de kom fra. Boomerang, back to the Source to be transformed.

Tiden er gået i stå, men jeg går stadig indtil landskabet ændrer sig på vej over en bakketop. Her står jeg stille og får øje på floden og det lille vandfald, som har påfaldende lighed med stedet fra i går. Dér sidder han på en stor sten, halen rører vandet og han spejder i min retning for at kalde mig nærmere. Hans stemme er let som fjer, hans blik rummer floden på vej mod havet.

Jeg skynder mig ned af bakken, den nedadgående fart kildrer i maven og jeg smiler stadig, da jeg når frem til hans sten.

”Vær hilset Odder, jeg gjorde som der blev sagt. Jeg fandt dig, her har du mig tilbage.” Tonen er munter og den undrer mig. Han smiler.

”Og du er ventet, rejsende kvinde. Det er længe siden sidst.”

”Ja” svarer jeg ”og for at være helt ærlig, så har jeg længe haft svært ved både leg og glæde i længere tid af gangen. Det er noget flygtigt og ofte uhåndgribeligt. Noget, jeg har modstand på.”

”Udmærket” svarer Dòbhran, for det hedder han, Odderen. ”Og du ved at der er en potent og mægtig kraft i den modstand. Den er et springbræt til det, du længes efter og som du trænger til. Det er tid til at lægge i blød og gøre mildere.”

”Lægge i blød og gøre mildere?”

”Du har tilbagelagt en krævende etape på din rejse og du er kommet hjem igen, kun for at vende næsen mod vest og ind i efteråret. Du er i genfødselsfasen, vendt tilbage til din sædvanlige verden for at blive genintegreret med visdom og erfaring i dit skød. Og da siger jeg til dig: Det er tid til at lægge i blød og gøre mildere. Det, der før var hårdt. Det, der før var svært.”

”Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår…? ”

Dòbhran rejser sig så let som ingenting og laver en piruette på stenen. Spor fra hans våde poter danner et cirkelformet mønster af dråber og lyd. Bag ham risler vandfaldet over stenene og floden flyder videre på sin rejse mod havet. Alting har sin egen rytme og følelsen er flydende og let. Det griber mig og jeg begriber. Hvad han mener, Dòbhran. Han ler.

”Hokus, pokus, det er blevet efterår.
Du har smidt din ham og dit hjerte forstår.
Odderkursen er sat på leg.
Kom, lyt til sangen,
dans en dans med mig.”

Vi danser lidt, vi danser meget. Og da vi har danset nok, sætter vi os på den store sten, der sagtens kan rumme både kvinde og odder. Han indvier mig i legens væsen og det gøres bedst ved at lege med. Springe ud fra modstandens ti-meter-vippe og lade sig gribe af legens sfære. Den er naturlig i naturen, den er hverken pjattet eller anstrengt.

”Flyd lidt med livet og øv dig på at være som vand. Tillad dig selv glæden ved at slappe af, tag lidt lettere på tingene. Du kan godt og dine celler vil elske dig for det. Kroppen nyder at lege. Sanselig og sensuel, efteråret vil støtte dig på din rejse i genfødslens skær.”

Der er køligt på stenen, men jeg mærker det ikke. Mine ben løfter mig op og snart danser vi igen. Vi danser efteråret, vi danser den nye dag.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
21. september 2022

Skriv med mig og rejs ind i et magisk univers af ord og fortællinger

Det er blevet efterår og mørket vokser. Det samme gør længslen efter forankring og fordybelse i noget, der er dybere end dagligdagens trummerum. Det findes lige for, du har det lige ved hånden. Din pen og skrivebog.

Skrivelængsel er et sjælsomt kald. Det pusler og rumsterer, men det kræver dig aldrig på samme måde, som tanker og modstand gør. Når du mærker længslen og får lyst til at skrive og rejse ind i dit eget magiske univers af ord og fortællinger, bliver din indre censor og sabotøren ofte aktiveret og du vil få hundredevis af grunde serveret til, hvorfor du ikke skal skrive eller male for den sags skyld. Det vidste Van Gogh og han sagde:

“If you hear a voice within you say ‘you cannot paint,’
then by all means paint, and that voice will be silenced. “
– Vincent van Gogh –

Når du mærker stor frygt eller benhård modstand, så er det ofte et frygteligt godt tegn. Der er noget på spil, noget vildt, blødt og vidunderligt og det vil gerne skrives gennem dig. Men …

Det kan være svært “bare at skrive”, for hvad skal man dog skrive om? Og hvordan inviterer man egentlig fortællingens kraft med på den indre rejse? Hvad gør man, når modstand og frygten i øvrigt tager over og alting peger i modsat retning af det sted, hvor pennen ligger på den lukkede skrivebog?

Alt det og meget mere vil jeg gerne vise dig og inviterer dig hermed med på skriverejse ind i efteråret og vinteren. Jeg har to skrivekurser og forløb (som begge foregår online) og du kan vælge det, der passer bedst med din intention og din længsel.

Med eller uden en ydre cirkel?

Der er to typer online kurser. Fortællersken forløbene har en ydre cirkel, et fælles hemmeligt rum på Facebook, hvor deltagerne deler af fortællinger og proces. Jeg er med som rumholder og intuitiv skrivecoach.

Mine eSkrivekurser derimod har ikke en ydre cirkel/et ydre rum, her skriverejser du alene og på egen hånd i pagt med årshjulet. Men du kan altid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Det sker i så fald på e-mail, hvor du får givende og brugbar processkrivecoaching.

Programmet for resten af efterår/vinter 2022 ser ud som følger:

Skriveskolen for Fortællersker – Efterår/Vinter 2022


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


VINTERENS eSkrivekursus 2022/32

Vintersjæl
eSkrivekursus for kvinder (der er ikke en ydre cirkel)
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Pris DKK 1300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. oktober 2022
Pris DKK 1100,-

TILMELDING VINTERSJÆL

Klik på kursusnavn (øverst) for at rejse videre til invitation og flere detaljer.

Deltagergebyr kan betales i 2-3 rater, hvis det passer dig bedst. Det koster ikke ekstra, skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Har du spørgsmål og brug for lidt ekstra ord eller en snak?

Hvis du har spørgsmål og stadig er i tvivl om, hvad du skal vælge, så er du velkommen til at kontakte mig. Skriv mig et brev på e-mail til skrivehuset@gmail.com eller send mig en SMS på 29476483, så jeg kan ringe dig op.

For kvinder i alle aldre

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Det beriger kun vores skrivecirkel at vi befinder os på forskellige stadier i livet. Vi deler af proces og fortællinger og sætter vores indre fortællerske fri. Hun trives i alle kvindekroppe og i kvindesjælen uanset alder og forudgående erfaring.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: