At vove glæden

“Du er medicinen” siger Losgann i samme øjeblik jeg træder ind i hans landskab. Sø, åkandeblad, frø. Scenen er sat. Halvt i vandet, halvt på jorden, han forbinder de to elementer så fint. Sensitiviteten er en gylden nøgle, nålen i hans kompas.

”Jeg er medicinen” siger jeg højt som et mantra og husker, at jeg har modtaget den læring før. Men som alt andet i naturen har visdommens læring sin egen cyklus, budskaber kommer tilbage med fornyet kraft, når det er blevet tid.

”Fordi du har ændret dig i takt med rejsens trin” tilføjer Losgann, ”du er vendt tilbage. Han citerer T.S. Eliot med skotsk accent:

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time.

“Intet går tabt og det, du ikke skal holde fast i længere, slipper du i vished om at det bliver til kompost og vil gøde nye eventyr. Spørg dit hjerte, da ved du hvad.”

”Jeg er medicinen” gentager jeg og ser mig omkring i efterårets landskab. Tæt på Efterårsjævndøgn og den naturlige balance. Nogen siger, at efterårsjævndøgnet er den første rigtige efterårsdag. Herfra vokser mørket og natten bliver større. Rejsen går indad og hjem. Jeg fornemmer harmonien i mig selv, som jeg står her på søbredden i det fugtige landskab, hvor den nye dag forsigtigt sætter sine spor.

Pludselig hopper Losgann fra åkandeblad til søbred, nu er han helt tæt på mig og jeg kan hvile mit blik i hans øjne. Han er sensitivitetens læremester. Den sensitivitet jeg forbandede og som voldte mig så mange kvaler, er blevet en kvalitet som jeg ærer og sætter pris på. At kunne mærke, sanse, fornemme og vide. At kunne se.

”Kvækha!” lyder det fra Losgann, ”der kan du bare se! Det glæder mig at du er nået til det sted, rejsende kvinde, hvor det er blevet tid til at indvie dig i en bittersød hemmelighed. Da er det at han nynner et vers fra en sang af Leonard Cohen, hans stemme rejser sig og fylder snart landskabet med sang.

The birds they sang
At the break of day
Start again
I heard them say
Don’t dwell on what has passed away
Or what is yet to be …

Da han når til omkvædet, synger alle med. Jeg er ingen undtagelse.

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in.

Sangen fylder mig med håb og ærefrygt, den fylder mig med sødme og sørgmodighed. Længslen rejser sig som en fugl i mit bryst, blafrende vinger drømmer om at flyve. Efterfølgende bliver der helt stille, naturen holder vejret. Jeg kommer i tanke om, hvad Losgann sagde, før han sang.

”Den bittersøde hemmelighed” siger jeg forsigtigt. ”Ville du indvie mig i den?”

”Det har jeg skam allerede gjort” smiler han underfundigt og finder tilbage til sit åkandeblad i et kunstfærdigt spring. ”Det er plantet i dit hjerte. Det er en evne til at tune ind på glædens bølgelængde, den simple fryd over at være i live og at få lov til opleve livets magi. Bittersødt. Det havde du nok ikke været i stand til, hvis du ikke havde din store sensitivitet.”

”De lærer jer at glæden er betinget og at skønhed kan tvinges frem. De fortæller jer, at livet er en lineær rejse og betingelserne for at få en bid af kagen, er ofte en smertefulde og en fornærmelse for din sjæl. Det, du nu lærer og vil opleve i den kommende tid, er betingelsesløst. Det falder dig naturligt og har intet at gøre med ydre krav og rigide regler.”

”Du står på en tærskel. Det er efterår og jævndøgn i morgen. Det er din åbning til et nyt fundament i livet og her er glæden en underfundig ingrediens. Ikke påtvunget, falsk og skinger. Ægte glæde kommer indefra og ved at lytte til dit hjerte og din sjæls kald.”

”Jeg er medicinen” siger jeg højt og tydeligt. ”Jeg vælger at vove glæden.”

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
22. september 2022

Photo by Stefan Johansson, Dreamstime (c)

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Det beriger kun vores skrivecirkel at vi befinder os på forskellige stadier i livet. Vi deler af proces og fortællinger og sætter vores indre fortællerske fri. Hun trives i alle kvindekroppe og i kvindesjælen uanset alder og forudgående erfaring.

Skriveskolen for Fortællersker – Efterår og Vinter 2022/23


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


VINTERENS eSkrivekursus 2022

Vintersjæl
eSkrivekursus for kvinder (der er ikke en ydre cirkel)
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Pris DKK 1300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. oktober 2022
Pris DKK 1100,-

TILMELDING VINTERSJÆL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


Hvad skal jeg vælge? Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken, Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
(Nyt hold starter til januar 2023)

Fortællersken, Pennens Kraft oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning
(Nyt hold starter den 1. oktober 2022)

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken Pennens Kraft hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken Intuitiv Skrivning først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 2 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Er du helt ny ud i intuitiv skrivning og vil du allerhelst have en grundlæggende introduktion til det at skrive intuitivt, så vil jeg dog anbefale dig at starte med Fortællersken Intuitiv Skrivning.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Fortællersken Eventyret = Heltindens Rejse – et eSkrivekursus

Fortællersken Eventyret vil i 2023 blive konverteret til at være et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Det kommer til at hedde Heltindens Rejse og så snart kurset er klar, vil jeg tilbyde det 2 gange årligt.

Med eller uden en ydre cirkel?

Der er to typer online kurser. Fortællersken forløbene har en ydre cirkel, et fælles hemmeligt rum på Facebook, hvor deltagerne deler af fortællinger og proces. Jeg er med som rumholder og intuitiv skrivecoach.

Mine eSkrivekurser derimod har ikke en ydre cirkel/et ydre rum, her skriverejser du alene og på egen hånd i pagt med årshjulet. Men du kan altid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Det sker i så fald på e-mail, hvor du får givende og brugbar processkrivecoaching.

Næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november. Der er åbnet for tilmeldinger, se mere herunder.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Deltagergebyret kan opdeles i rater

Hvis du længes efter at skrive og sætte ord på, hvis du har lyst til at invitere fortællingens kraft med på din indre rejse, men du tænker, at det er noget, du kan spare væk i disse urolige tider, så vid, at du kan betale for deltagergebyret i 2-3 rater. Det koster ikke ekstra, du skriver det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: