Hende som mærker

“Alt er timet og tilrettelagt” siger Katten, som sidder midt på vejen, da jeg går mod landsbyen. ”Tag det roligt, svøb dig i dulmende vished om, at du er velguidet på din vej. Beskyttet, med mindre du da insisterer på paniske udfald af egouro og tvivl.”

Hun sidder placeret præcist sådan, at jeg ikke kan komme forbi. Hunden knurrer, jeg beder hende om at lade være. Cat er en ven, der står i vejen …

”Og det der står i vejen, er vejen” griner Cat og slikker sin pote i en langsom, sensuel bevægelse. Hun er omgivet af ro i den tidlige morgen. Vi står stille og glor på hende, mens en krage holder morgenandagt på naboens tag. Himlen er rød med striber af orange, skyet og fuld af efterårsduft. En flok svaler svævedanser ind over marken på vej mod syd.

Det er Efterårsjævndøgn, lys og mørke er i balance.

”Vi er på vej ned til landsbyen” siger jeg til Cat, som nu er i gang med den helt store rengøring. Uanfægtet løfter hun hovedet og skænker mig et blik.

”Og?”

”Du står i vejen.”

”Egentlig ikke” svarer hun og retter sig op, ”jeg er præcist, hvor jeg skal være. Det er mig, du skal tale med i dag.”

”Godt så”, en utålmodig impuls farer igennem min krop og benene sitrer i iver efter at komme videre, ”hvad har du så at sige?”

Hunden er på vagt, hendes instinkt vibrerer og siger kattejagt, men jeg holder godt fast i snoren. Det er tydeligt, at Cat ikke har travlt og at det morer hende at udfordre mig lidt. Hun taler langsomt og udtaler ordene med ynde. Og det selvom min ledsager vil lege hunden efter katten.

”Ro, rejsende kvinde”, det er mit budskab til dig her ved Efterårsjævndøgn. Dag og nat er i balance for en kort stund, inden mørket vokser på vej mod Vintersolhverv. Sommeren er forbi og en ny fase begynder. Dagene bliver betydeligt kortere og koldere, solens kraft aftager. ”

Cat tager et modigt skridt nærmere. Jeg beder hunden sætte sig ned og hun adlyder prompte. Wow.

” Efterårsjævndøgn markerer også starten på rodenergiens tid, hvor vi kaldes ind og hjem. Det er tid til at sætte farten ned og ære roens væsen, som vil skænke dig dybere indsigter og gøre dig mild. Du har brug for mørket til at kysse hårde steder og rengøre det, der var betændt.”

”Mørket? Mener du det? Mange frygter jo mørket, det er her, dæmonerne får frit lejde og danser på dyner i sort nat.”

Cat ler højt og kragen på taget stemmer i. Ha ha ha. ”I er sjove, I mennesker. Fuldstændig galt afmarcheret i forhold til den naturlige cyklus og mørkets gave i øvrigt. Dine dæmoner trives på alle årstider og har intet med mørket at gøre. Bortset fra altså og så citerer hun Joseph Campbell:

” The cave you fear to enter, hold the treasure you seek.”

“Jeg er ikke mørkeræd” proklamerer jeg og det er helt sandt. ”Men Cat, jeg er ikke sikker på, hvad dit budskab er. Jeg er udmærket klar over at det er Efterårsjævndøgn i dag, jeg bærer fejringen i mig. Ærer den og den naturlige balance af lys og mørke. Ved, at fra nu af vokser mørket helt frem til tidspunktet for Vintersolhverv. Det er ikke nyt for mig.”

”Ved?” siger Cat med smør i stemmen. ”Men hvor ved du henne? Mentalt? Intellektuelt? Din invitation stammer fra sjælen. Det er ikke nok at vide, du må lære at danse med det og være i det.”

”Jeg kunne ikke være mere enig, Cat. Jeg gør honnør. ”Var det ordene?”

Hun ryster på hovedet, mens solen glider længere op på himlen og det rødorange forvandles til blågråt med pletter af lys. Svalerne er væk nu, men tre gråkrager flyver højlydt forbi og ham på taget hilser hjerteligt på sine artsfæller. Tiden står stille og jeg indser, at det ikke går an at have travlt i dag.

”Måske ved du det, måske ikke. Men i forbindelse med Efterårsjævndøgn er der en portal på begge sider. En stykke stof gjort af tid, et tyndt slør mellem verdener. Du bærer rundt på noget gammelt gods, som egentlig ikke er dit, men som tilhører din familie og slægtninge. Det opfordres du til at gøre op med nu og give slip på. Du har en højere sandhed i dit hjerte, din sjæl længes efter at få fri. Det betyder, at du på familiens vegne må bryde med destruktive trosystemer, som har defineret jeres vej i generationer. Du husker uden tvivl de negative ordsprog. Og i hvert fald mærker du frygten og den tyngende energi, for du er hende som mærker.”

Jeg rammes af kulde, jeg fryser, mens mit hoved nikker og øjnene fyldes af tårer.

”Ja Cat.”

”Brug de kommende dage, hvor sløret er tyndt og forbindelsen stærk, til at heale det gamle fængsel. Åbn tremmedørene på vid gab og luft ud. Brug dine healende evner, tal med de slægtninge, som dukker op og har noget at give dig, tag det og sæt det fri. Hvis du ikke stritter imod, vil det ske uden særlig anstrengelse og med stor ro. Du er skabt til denne opgave.”

”Og derefter?”

”Kan du mærke friheden i dit hjerte” svarer Cat og gør mine til at forsvinde ind i busken til naboens have.

”Tænk ikke mere over det, bare gør det. Alt er timet og tilrettelagt. Du er klar. Glædeligt Efterårsjævndøgn” tilføjer hun og forsvinder gennem hullet.

Hunden og jeg går videre ned til landsbyen, vender om og går hjem igen. Jeg er klar.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
23. september 2022

SKRIVESKOLEN FOR FORTÆLLERSKER

På Skriveskolen for Fortællersker afholder jeg online skrivekurser og forløb for kvinder med fokus på intuitiv skrivning. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Følg blot din skrivelængsel.

Forløbene er for kvinder i alle aldre. Om du er i 20’erne eller over 70. Det beriger kun vores skrivecirkel at vi befinder os på forskellige stadier i livet. Vi deler af proces og fortællinger og sætter vores indre fortællerske fri. Hun trives i alle kvindekroppe og i kvindesjælen uanset alder og forudgående erfaring.

Skriveskolen for Fortællersker – Efterår og Vinter 2022/23


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


VINTERENS eSkrivekursus 2022

Vintersjæl
eSkrivekursus for kvinder (der er ikke en ydre cirkel)
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Pris DKK 1300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. oktober 2022
Pris DKK 1100,-

TILMELDING VINTERSJÆL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


Hvad skal jeg vælge? Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken, Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
(Nyt hold starter til januar 2023)

Fortællersken, Pennens Kraft oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning
(Nyt hold starter den 1. oktober 2022)

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken Pennens Kraft hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken Intuitiv Skrivning først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 2 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Fortællersken Eventyret = Heltindens Rejse – et eSkrivekursus

Fortællersken Eventyret vil i 2023 blive konverteret til at være et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Det kommer til at hedde Heltindens Rejse og så snart kurset er klar, vil jeg tilbyde det 2 gange årligt.

Med eller uden en ydre cirkel?

Der er to typer online kurser. Fortællersken forløbene har en ydre cirkel, et fælles hemmeligt rum på Facebook, hvor deltagerne deler af fortællinger og proces. Jeg er med som rumholder og intuitiv skrivecoach.

Mine eSkrivekurser derimod har ikke en ydre cirkel/et ydre rum, her skriverejser du alene og på egen hånd i pagt med årshjulet. Men du kan altid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Det sker i så fald på e-mail, hvor du får givende og brugbar processkrivecoaching.

Næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november. Der er åbnet for tilmeldinger, se mere herunder.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Deltagergebyret kan opdeles i rater

Hvis du længes efter at skrive og sætte ord på, hvis du har lyst til at invitere fortællingens kraft med på din indre rejse, men du tænker, at det er noget, du kan spare væk i disse urolige tider, så vid, at du kan betale for deltagergebyret i 2-3 rater. Det koster ikke ekstra, du skriver det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: