Hende der bryder sneen

Jeg er hende der bryder sneen. Som den første forlader jeg pensionatet og træder ud i kulden. Hue, halstørklæde, vanter, alt er på plads. Mine støvler sætter spor på havegangen, igen er lågen min tærskel, jeg træder ud i vinterlandskabet med et suk. Energien er skiftet, stilheden i landskabet er markant, sne dæmper lyde og dækker det, der var fortællingen før. Alt er nyt, jomfrueligt, uudforsket.

Jeg er hende der bryder sneen og jeg aner ikke, hvor jeg skal gå hen. Kaotiske fodspor på må og få. Jeg lagde mærke til, at Maize havde god tid her til morgen, hun skænkede mere kaffe og fiskede en tyk bog op af tasken, da jeg gik. Nu sidder hun sikkert foran pejsen, lunt og godt, mens jeg fryser i vinden. Den kryber ind fra havet, lusker ind over land og puffer opfordrende til mig, mens den hvisker:

”Tampen brænder, din frænde er nær.”

Men alt virker øde som om vinteren har lagt låg på den verden, der var i går. Det er rodenergiens tid, tid til at nære det indre, restituere og give sig tid. Det ved Maize uden tvivl. Måske har hun heller ikke fundet sin frænde endnu? Hun lader bare tiden arbejde for sig og nyder morgenen med kaffe og bog, i stedet for at fise rundt i kulden. Ingen får jeg en følelse af at være forkert, velkendt som en ven gennem årerne.

”Sammenligning er en dum ting” hører jeg en stemme sige, klar og tydelig. Jeg drejer rundt i sneen, men kan ikke få øje på nogen. Jeg befinder mig i de øverste klitter, så jeg kravler lidt ned, indtil jeg kan se stranden og havet. Da får jeg øje på hende og smiler uvilkårligt. Det er fuglen fra i går. Det er svanen.

”Vær hilset rejsende kvinde” siger hun og præsenterer sig som Eala. ”Så fandt jeg dig.”

”Du fandt mig?”

”Ja, du er ikke så let at indfange. Og du havde så travlt med at komme i skoven i går, at jeg bare måtte lade dig gå. Du var alt for opsat på at finde mig, du holdt for stramt om din intention. Det er dér også læring i. Ikke for løst, ikke for stramt. Og ingen sammenligninger, for Guds og svanens skyld. Du er ikke Maize, I har hver jeres vej og måde. Find din egen og ær den.”

Vi står foran hinanden i den kolde vind, bag os bruser havet og laver sin larm. Der er dage, hvor det lyder som musik. I dag er det mere som en monoton hyletone. Jeg fryser og tænker: Og hvad så nu? Jeg har fået en svane som frænde. En svane? Jeg havde nok drømt om ørnen eller uglen, hvis det altså skulle være en fugl. Noget mere imponerende… ”

”End en svane?” Hun ler og jeg forstår, at hun er tankelæser. ”Det er ikke unormalt, at mennesker bliver skuffede over deres frænde ved første møde. De tror, at de kender dyret eller også er de frastødt af det. Fobier trives blandt de uindviede.”

Hun er en smuk fugl og hendes blik holder mig fast. De hvide fjer blafrer let i vinden.

”Indrømmet” siger jeg, ”jeg ved ikke, hvem du er og hvad du kan hjælpe mig med. Men jeg har en intention om at lære min urtalenter at kende. Kan du hjælpe mig med det?”

”Om jeg kan. Husk på, at du får den frænde, der passer til dig og som kan indvie dig i det pensum, du har brug for at lære. Jeg er ingen tilfældighed. Men jeg kan se, at du er blevet kold og derfor synes jeg, at vi skal tage afsked her, så du kan komme tilbage til pensionatet og få varmen.”

”Jamen” udbryder jeg, ”nu har vi jo lige fundet hinanden. Jeg vil gerne lære.”

”Rolig nu rejsende kvinde, tiden er din ven. Gå blot tilbage, sæt dig ved ilden med din skrivebog og en god kop te, sørg for en med urter, der luner. Inden du går, får du mine nøgleord og dem kan du arbejde lidt med. Skrive om dem, luft dine associationer. Så får du snart næste ledetråd.”

Det ser ud til at more hende. Næste ledetråd. Tampen brænder. Nøgleord.

Jeg venter på nøgleordene, men de kommer ikke. Hun ser blot på mig og letter så fra stranden med svanelyd. Jeg ser hende forsvinde på grå himmel og står tilbage som en skibbruden på en øde ø. Nu mangler jeg nøgleordene. Er der da overhovedet noget, som går godt?”

Kulden har boret sine fingre ind i mig og jeg småløber tilbage til pensionatet. Nu ved jeg da i hvert fald at Svanen er min frænde, tænker jeg og så skal resten nok komme. Selvom sammenligning er en dum ting, kan jeg jo godt modellere Maize lidt og gøre som hun. Tage det roligt, bruge lidt mere tid foran ilden og lade energien gå i rødderne. En klog kvinde har sjældent travlt om vinteren, har jeg læst et sted.

Inden jeg går i køkkenet for at lave te, kravler jeg op af trapperne for at hente et sjal og min pen og skrivebogen. På bordet foran vinduet ligger bog, pen og noget, som ikke var der før. En lysegrøn kuvert med mit navn på. Jeg skynder mig at flå kuverten op og et stykke papir og en hvid fjer falder ud. Jeg læser det, der står. Det er de tre nøgleord. De ord, der er svanens.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
22. november 2022

Photo by Martine De Graaf, Dreamstime (c)

Fortællerskens Årshjul – et skriveforløb i pagt med årshjulet

Mit nye cykliske skriveforløb for kvinder, Fortællerskens Årshjul, starter den 1. januar 2023. Det er til dig, som har et ønske om at skrive i pagt med årshjulet og som ønsker dig større ro og forankring i årstidernes kraft. Det kan forløbet hjælpe dig med.

Læs med videre, hvis det kalder på dig og husk, at du får ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret, hvis du tilmelder dig senest den 1. december.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: