Efterår blev vinter

Den næste morgen er der faldet sne, lette fnug falder fra skumringshimlen. Haven har skiftet udseende og er klædt i hvidt. Efterår er blevet vinter.

Vi er tæt på nymåne og jeg mærker den indadvendte energi som modstand mod at stå op og blive konfronteret med Gwyneth og Maize i spisestuen. Søndagens måltider sørgede vi selv for, jeg sneg mig ind i køkkenet, varmede tomatsuppe og skar tykke skiver af brød og ost, som jeg spiste på mit værelse. Dér blev jeg resten af eftermiddagen og aftenen efter et forgæves forsøg på at finde min frænde.

Jeg var ude i timevis efter at katten forsvandt mellem træerne, jeg gik rundt i skoven med min intention og huskede på, hvad katten havde sagt. Alle veje er gode. Følg din intention. Men det eneste dyr, jeg mødte, var en ensom svane som fløj over mit hoved, da jeg var på vej tilbage til pensionatet med mørket i hælene.

Jeg stod længe på stranden i håb om, at hun ville vende tilbage til mig, men det skete ikke. Slukøret gik jeg op af havegangen, det var inden sneen kom og jeg kunne ikke se, at Maize netop var gået samme vej, men da jeg åbnede døren og trådte ind, var hun ved at tage sin grønne frakke af. Hun vendte sig mod mig og lyste op i et blændende smil.

”Hvilken magisk eftermiddag” sagde hun med røde kinder og jeg tænkte mit, men sagde ikke noget. Inden vi gik ud, havde Gwyneth sagt til os, at vi aldrig må spørge nogen om de har mødt deres frænde. Det betyder uheld i frændeanliggender. Hvis vedkommende selv ønsker at fortælle det, er det noget andet. Det skal komme frivilligt fra den, der har mødt sin frænde. Jeg kunne kun tolke hendes smil og sprudlende energi og konkluderede, at noget var sket for hende, som ikke skete for mig. Jeg skyndte mig op på mit værelse, da jeg havde fået min frakke af. Harpemusik strømmede fra værelse nummer 1. Men jeg havde lyst til kaffe, så jeg gik ned af trappen igen og ind i køkkenet, hvor jeg tændte lyset og satte vand over.

Da kom Maize ind og proklamerede, at hun både havde lyst til kaffe og kage og om vi dog ikke skulle slå pjalterne sammen og hygge os lidt i køkkenet. Hun ventede ikke på svar, men tændte op i brændeovnen og fandt tallerkener og kopper frem, hendes spinkle krop fuld af energi, hendes trin som en balletdansers. Det var svært at undslippe, så jeg blev en times tid i køkkenet, hvor vi drak kaffe og spiste æblekage med flødeskum og ribsgele. Maize fortalte lidt mere om sig selv og rejsen hertil.

”Gwyneth har altid været et forbillede for mig” fortalte hun, ”den ældre kusine med magiske evner. Hun lagde tarotkort for mig, da jeg var ganske ung og hun tændte en ild i mig, som har brændt lige siden. Jeg ønsker at lære mine urtalenter at kende og nu … ” Hun smilede underfundigt på mig og så på mig, som ville hun spørge om noget, men så huskede hun at man ikke må spørge. Om det med frænder. Så hun holdt inde og stoppede et stort stykke kage i munden.

Nu er det morgen igen og jeg forlader den varme seng for at tage bad og komme i tøjet. Sneen er ubrudt, ingen har forladt pensionatet endnu. Da jeg kommer ned i spisestuen, sidder de allerede ved bordet, Gwyneth i en rød højhalset sweater og læber i samme farve. Maize har sat sit hår op, hun er iført samme tøj som i går. Værtinden har lavet grød til os denne morgen, vi pynter med blåbær og lader skefulde af kokosolie smelte over grøden. Kaffen er stærk, mælken lun og stearinlysene brænder.

”I dag fortsætter I jeres opgave og arbejder videre med frændeskabet” siger Gwyneth så. ”I aften mødes vi i det gamle bibliotek, her får I mulighed for at fortælle om jeres oplevelser, hvis I altså har lyst og stille spørgsmål. Brug dagen på en god måde.”

Med de ord skubber hun sin stol væk fra bordet og forlader spisestuen med et nik. Kølig brise følger hende til døres. Jeg ved, at der kun er en ting at gøre. Jeg må ud i sneen og fortsætte med at lede.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
21. november 2022

Image by Mike_kiev, Dreamstime (c)

Vejen til den vise kvinde

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Skrivelængslen

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

”We may have forgotten her names, we may not answer when she calls us, but in our bones we know her, we yearn toward her;
we know she belongs to us og we to her.
– Clarissa Pinkola Estés-

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og lige nu får du ravnerabat.

Og det er et nyt hold. Kurset hedder nu Fortællersken Intuitiv Skrivning og jeg er i fuld gang med at renovere materialet på baggrund af den erfaring, jeg har gjort mig gennem de sidste år og den feedback, jeg har fået fra de kvinder, som deltog.

Skal du være med? Tilmelder du dig senest den 15. december får du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Der er et begrænset antal pladser holdet, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Klik her for invitation, detaljer og tilmeldingslink.

Eller måske er det Fortællerskens Årshjul, som kalder på dig? Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder, som starter den 1. januar 2023. Det er et nyt forløb, hvor du på bedste fortællerskevis skriver dig gennem årshjulet. Se mere herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: