I den mørke nat

Der er tidspunkter på rejsen, hvor alting ligger gemt bag et slør af dis. Tvivlen kommer med nattevinden. Det er mørkt, det er blevet vinter. Jeg vågner brat og føler mig med det samme lysvågen, men mørket er tæt og jeg fornemmer, at det stadig er nat. En lille uro dukker op og lægger sig om mig, dynen føles tung og varm. Søvnen hænger i laser.

Jeg vender mig om og prøver at sove igen, mens tiltagende vind brøler fra havet. Denne nat kan jeg ikke høre uglen. Uglen er mit holdepunkt på svære nætter, når jeg hører hende og ved, at hun er ganske tæt på, husker jeg noget vigtigt. Bag den insisterende larm og uro, bag tvivlens dundrende tromme, findes et andet sted. Det er et sted, hvor jeg kan høre den stille stemme, en blød melodi som smyger sig om hjertet. Det er håbets havn, men ofte må jeg sejle dertil gennem stormfuldt hav.

Det er umuligt at sove, så jeg står op og drikker et glas vand, stående i vinduet med udsigt over have og havet på den anden side af klitterne. Jeg kan ikke se meget, natten er sort og mørket tykt. Skyer dækker for stjernerne på samme måde, som min uro dækker for håbets havn. Men jeg ved, at de er dér. Stjernerne.

Der er tidspunkter på rejsen, hvor gode svar er svøbt i tåge og man vågner om natten omfavnet af tristhed. Hvad laver jeg dog her? tænker jeg, men får ingen svar. November er ved at rinde ud, der er kun få dage tilbage af hendes måned og jeg bliver pludselig ked af, at Gwyneth snart vil tage afsked med os. Hendes undervisning har været subtil, på mange måde er hun en igangsætter, som blidt men bestemt skubber dig ind i vinterens sfære. Hun kommer med mørket, hun strør om sig med læring, der ikke er af den letteste slags. Jeg havde en masse formodninger om, hvad jeg havde i vente, men kan ikke sige, at jeg fik ret. Faktisk er jeg lettere forvirret. Den berømte vildfarelse, siger jeg til mig selv og prøver at opmuntre, men den stædige del af mig vil ikke tage imod.

Godt så! Jeg beslutter mig for at varm kakao er svaret, nat eller ej. Jeg tager en stor trøje over min natkjole og stikker i mine hjemmesko. På natbordet står min lygte, den tænder jeg, så jeg ikke skal tænde lys, når jeg lister ned af trappen. Der er stille på pensionatet bortset fra lyden af vinden, som får det gamle træhus til at knirke.

Hurtigt åbner jeg døren til køkkenet og opdager til min forbavselse, at ilden buldrer i pejsen. Ved bordet sidder Elva i skæret fra to stearinlys, hun har en kop mellem hænderne og ser op, da jeg træder ind.

”Halløj min ven, kan du heller ikke sove?”

Det viser sig, at hun har fået samme ide som mig. Varm kakao. Og der er mere mælk i kasserollen, den skal blot varmes lidt op. Snart sidder vi overfor hinanden i det lune køkken. Uret på væggen over køkkenbordet viser 2:46.

Elva fortæller, at hun vågnede på samme måde som mig og at hun også mærkede den triste tvivl.

”Den, jeg helst vil være foruden” betror hun mig. ”Den er en gammel ven, som man er vokset fra, men alligevel følger den efter som en skygge. Pludselig ser den sit snit til at træde frem fra sit skjul og den gør det ofte, hvis man vågner midt om natten. Bang, så sætter den ovenpå dynen og man kan ikke trække vejret. Søvnen flygter og man er efterladt til sig selv og sine tunge tanker. Bedst er det at stå op, det er min erfaring. Og varm kakao hjælper.”

Mens vi sidder sammen i køkkenet og drikker kakao, Elva og jeg, kan jeg mærke at tvivlen keder sig og lister bort. For hver slurk, jeg drikker, falder jeg mere til ro. Det gør godt at have selskab og at vide, at man ikke er alene i den mørke nat.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
28. november 2022

Photo by Timur Abramov, Dreamstime (c)

Hvad er forskellen?
Fortællerskens Årshjul og Fortællersken Intuitiv Skrivning

Jeg er blevet spurgt om, hvad forskellen på mine skriveforløb Fortællerskens Årshjul og Fortællersken Intuitiv Skrivning er.

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogsskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 1. december 2022.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

Se mere herunder.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: