På stranden

Gwyneth opfordrede os til at gå ud i naturen og mærke novembers energi. Jeg slentrer langs stranden i finregn og dæmpet lys og lader det være min intention. At mærke energien og forbinde mig til den. Det er her kraftpunktet er. Intention er at være forbundet.

Mine skridt bliver uvilkårligt langsomme, jeg stopper op flere gange og dvæler ved synet af muslingeskaller, tang og småsten i fine farver. Over mig er himlen grå og tung, vinden er stille. Jeg tænker på, hvad jeg har lært under mit ophold på pensionatet og forstår, at det er let at overse kraftfulde detaljer. Hav fokus på, hvad du lærer og ikke på et bestemt udfald, sagde Gwyneth og de ord har jeg taget til mig. Jeg beslutter mig for at gennemgå mine noter, når jeg kommer tilbage og læse de fortællinger, der er landet i min skrivebog.

Jeg fortsætter min vandring langs stranden mod nord og går længere, end jeg har været før. Måske håber jeg at møde svanen igen, men hun dukker ikke op. Et par måger flyver forbi, en krage skriger fra klitterne. Bag mig ses mine fodspor, sandet er mit vidne, jeg var her. Senere vil havet slette mine spor, vinden vil blæse. Men lige nu er her stille, jeg er alene og fri.

På vej tilbage, jeg følger mine egne fodspor, møder jeg Maize, hun står i vandkanten og spejder ud i horisonten. Det brune hår stikker ud under en grøn hue, som matcher hendes frakke. Hun bliver glad for at se mig og giver mig et knus, der dufter af musk og lavendel. Energien mellem os knitrer og noget river sig løs. En fornemmelse. Et syn, som er så subtilt, at det straks forsvinder igen, men jeg glemmer det ikke.

”Godt at se dig” udbryder hun og smiler sit havfruesmil. ”Har du mærket energien?”

Jeg nikker.

”Sig mig Maize, måske er det bare mig, men går det ikke lidt langsomt med denne her læring? Vi har så meget tid til rådighed. I dag havde jeg bestemt regnet med undervisning, men nu hvor Elva er kommet forsinker det os bare yderligere.”

Maize ryster på hovedet.

”Det var noget af det første, Gwyneth lærte mig. Tid er en essentiel faktor. Du kan ikke lære det, du skal lære ved at skynde dig og haste igennem. Når hun beder os om at gå ud og mærke novembers energi, så er det ikke for at slippe af med os. Tværtimod. Det er en invitation til at forbinde dig til kraften.”

”Til finregn, grå himmel og stille vind?”

”Præcis. Har du da ikke haft en god tur? Hun peger på mine fodspor langs stranden. ”Jeg kan da se, at du har vandret.”

”Det har jeg vel. Men der skete ligesom ingenting. Jeg mødte ikke min frænde og… ”

”Hov, din frænde kommer altså ikke hele tiden. Hvis du har mødt din frænde nu, så har du uden tvivl fået dine nøgleord og her starter rejsen. Du opfordres til at skrive om det og åbne op via intuitiv skrivning ud fra det, din frænde har skænket dig.”

”Nøgleord og ikke så meget andet” afslører jeg. Jeg sparker til en sten og sender den til havs. Plask.

”Nøgleord. Nøgle.” Maize ser alvorligt på mig med sine brune mandeløjne, ”har du åbnet din dør?”

”Min dør?”

”Ja. Med ordene.” Hun smiler overbærende. ”Måske skal du tilbringe lidt mere tid på værelse nummer 3 med pen og skrivebog. Gør det i den energi, der er i dag. Bring novembers sfære med ind i den fortælling, der snart vil lande i din pen. Lad den skrive.”

”Ved du noget, jeg ikke gør?”

Hun ler kort.

”Jeg er jo i familie med Gwyneth og har haft fornøjelsen af hendes visdom i mange år. Du tror måske, at det er en fordel, men sådan er det ikke. Vi har hver vores vej og måde at gå den på og der er ingen, som er foran andre. Hvis du formår at være til stede nu og åbner dig for energien, så er du præcis, hvor du skal være.”

”Men hvad er det egentlig, vi skal lære?”

”Ved du ikke det? Vi uddanner os til fortællersker.”

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
25. november 2022

FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING

Online skrivekursus for kvinder

Holdstart 16. januar 2023
Varighed: 4 måneder

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke. Vi kan skrive fra alle steder og alle steder har sine fortællinger.

Din intention giver opmærksomhed til det, du ønsker dig

Når du formulerer din intention har det indflydelse på, hvad du skænker din opmærksomhed. Når vi er bevidste omkring vores intention, kanaliserer vi energien derhen, hvor vi ønsker den skal være. Vi understøtter vores drømme og ønsker, dem som stammer fra sjælen, og er med til at give manifestationen brændstof over tid.

Du får en introduktion til intentionens kraft og formulerer indledningsvis din intention med at deltage i Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Jeg viser dig hvordan.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. 

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • gerne vil lære at skrive intuitivt
 • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • oplever skriveblokering og har brug for at få løsnet op og sat fri
 • længes efter at finde din egen fortællerstemme (skrivestemme)
 • gerne vil lære at bruge egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • gerne vil give din indre fortællerske ordet
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • gerne vil forankre dig spirituelt i din skrivning
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • vil skænke dig selv en ganske særlig gave

Vi skriver i livet

I Fortællersken skriver vi i livet. Det handler ikke om at sætte livet på standby, tværtimod, det handler om at lære at skabe en god skriverytme og rutine, som giver plads til livet i alle dens facetter.

Her opdager du magien i at skrive i livet. Du er ikke længere blokeret, alt kan skrives og foldes ud. Det, der står i vejen, er vejen. 

Deling er heling – Fortællersken er et skrivecirkelforløb

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. Deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger vi at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Jeg holder rummet med næb, kløer og kærlighed i henhold til Julia Camerons regler om Den Hellige Cirkel.

Tilpasset dit liv og livsrytme

Forløbet er glidende, fleksibelt og kan tilpasses dit liv og livsrytme. Der er ikke bestemte dage, du skal kunne skrive og deltage, du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og rytme. 

FORTÆLLERSKEN forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen, holder jeg et skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Du lærer dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Fortællersken og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser inviterer til ture ud.

 Som deltager på Fortællersken Intuitiv Skrivning får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

FORTÆLLERSKEN Intuitiv Skrivning
Holdstart 16. januar 2023

Pris
DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2022
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Klik på billedet herunder for at tilmelde dig.

TILMELDING Fortællersken Intuitiv Skrivning

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: