Glad på en stille måde

Når natten ender, er det morgen igen. Og som jeg skriver mig gennem dage og uger og opdager, at energien skifter og en ny årstid er ved at blive født, forstår jeg den cykliske sfære. Hver morgen er en ny begyndelse og en mulighed for at finpudse min intention. En skærpet opmærksomhed for de detaljer, som gør mig godt.

Det er sjælens rytme og jordens ditto. Det er det cykliske liv i pagt med årshjulet.

Det sker uden at jeg tænker over det, det sker fra et andet sted i kroppen. Men da jeg står op på februars tiende dag og trækker gardinet fra, da jeg får øje på det gamle æbletræ og solsorten, der pusler i jorden og finder nye spirer under tæppet af efterårsblade, kan jeg mærke det. Jeg er forandret.

Det har noget med tiden på pensionatet at gøre. Godt nok er der tidspunkter, hvor vi skal være til stede og morgenmaden er ikke brunch, men de faste holdepunkter af godgørende stunder gør kun glæden større. Sjælen begynder at danse. Jeg kan høre en ny melodi.

Det har noget med fejringerne at gøre. At vi markerer de særlige tidspunkter på årshjulet, at vi er opmærksomme på månens faser, solhverv, jævndøgn og andre hellige tidspunkter. At vi fejrer, markerer og bliver en del af det subtile flow, der er i naturen.

Før betragtede jeg tiden som en endeløs række af dage, uger, måneder og år, en flod af tid, som altid var ved at forsvinde. Nu står jeg midt i en cyklus af evig forandring, men årstiderne vender altid tilbage. Det, jeg troede var tabt, kommer retur i en ny form. Det, jeg har brug for og som tjener min sjæl og det formål, jeg har i livet, er altid tilgængeligt og aldrig udenfor rækkevidde. Det kommer, når det skal. Ikke før og ikke siden. Og der er altid hjælp at få.

Jeg står op og mærker, at jeg er glad på en stille måde. Noget i mig er faldet til ro og selvom det stadig er vinter og vinden er skarp som lyset, bærer jeg kimen af forår i mit bryst. Dér sidder en solsort og synger sin sang og jeg nynner med, da jeg tager bad og kommer i tøjet.

Hvor kommer glæden fra? Det spørger jeg om, men får intet svar og det er helt, som det skal være. For den glæde jeg mærker, kan jeg ikke fremkalde kunstigt. Den er også en del af den naturlige cyklus. Der er en tid til sorg og en tid til glæde. Der er lys og der er mørke. Der er ebbe og flod og når jeg taler med havet eller et af træerne i skoven, forstår jeg i mit hjerte, at det er det liv, min sjæl ønsker sig og ikke så meget andet.

Der er en tid til morgenmad, jeg går med lette skridt ned af trappen. Da jeg åbner døren til spisestuen, får jeg øje på Elva, som sidder alene ved bordet. De andre sover måske endnu eller også er de på vej. Virginia lader morgenmaden stå på bordet i tre timer. Vi skal ikke møde op på et særligt tidspunkt, men får lov til at følge vores egen rytme. Kun når Beithe eller en af de andre månedslærere indkalder til møde eller anden form for samling, er der et fast tidspunkt og en forventning om, at vi møder op. Men tiden på pensionatet er ikke plastret til med møder og unødig snak. Der værnes om stilheden og det dybe, rytmiske flow.

”Du ser tilfreds ud” bemærker Elva og smiler til mig. Hun skænker kaffe til os begge og vi tager for os af de retter, Virginia har sat frem. Hjemmebagt brød, blødkogte æg og en skål med små tomater. Agurk i skiver, peberfrugt og en marmelade af bitter appelsin.

”Jeg er glad på en stille måde” svarer jeg og behøver ikke at sige mere. Hun nikker og ved præcist, hvad jeg mener.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
10. februar 2023

Image by Irina Kharchenko, Dreamtime (c)

God Vinterferie

Kære ven, du som læser med her

Hvis du som jeg holder vinterferie i uge 7, vil jeg ønske dig en skøn uge med masser af tid for sjælen. Fortællingen fra pensionatet fortsætter i uge 8.

Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Hvis du har lyst til at skrive i pagt med årshjulet, vil jeg lige minde dig om mit cykliske skriveforløb for kvinder. Det hedder Fortællerskens Årshjul.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver cyklisk, du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Du kan hoppe på skriveforløbet den 1. i hver måned

Det gode ved Fortællerskens Årshjul er, at du kan hoppe på hele året. Der er ikke en måned, hvor det er bedre at starte end andre. Det er cyklisk skrivning og du kan aldrig hverken komme for tidligt eller for sent. Du starter, når du kan mærke at det er tid, om det forår, sommer, efterår eller vinter. Du skriver dig gennem årstiderne og mærker energien skifte, du lærer dig selv bedre at kende i den kreative og naturlige proces. Det er cyklisk skrivning og det er godt for sjæl og hjerte.

Når du tilmelder dig, vælger du om du vil en skriverejse på 3 måneder eller 1 år. Din skriverejse starter altid den 1. i næste måned.

Nye deltagere starter den 1. marts 2023. Er det dig? Se mere herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. marts 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.
– Lykke Pia Jespersen –

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud,
det varmer, det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”
– Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: