Lad dit hjertes fortællinger danse

Skriv dig ind

Når du mærker længslen fra sjælens sang pulsere i dit bryst, når du føler trang til at sætte ord på og give udtryk for det, du mærker, så giv dig selv lov til at skrive dig ind. I stedet for at sidde foran skrivebog eller tastatur og forsøge at udtænke, hvad og hvordan du vil skrive, kan du med stor fordel blot begyndte at skrive dig på vej.

Den første del af vejen og processen er måske ikke din destination, men det er en måde at komme frem til den egentlige fortælling på. Du rejser gennem ordene og undervejs har du lov til at skrive præcist, hvad du har lyst til og at tage imod det, der kommer. Uanset hvad det er. Det er din ret.

Læg alle ambitioner om at skrive noget fint og ganske særligt væk

Prøv at lægge alle ambitioner om at skrive noget fint eller ganske særligt væk. Du svøber dig blot i nysgerrighed og erklærer dig villig til at gå på opdagelse i det, der rører sig. Du kan stille spørgsmål, som du ikke svarer prompte på, du kan bevæge dig gennem sætningerne ord og for ord.

Spids den indre blyant via detaljerne

En fin måde at skærpe opmærksomheden og spidse den indre blyant på, er at beskrive detaljerne på din ordrejse. Hvilke detaljer? Det, du ser og det, du mærker.

Du kan fint starte med genstande i det rum, hvor du sidder. Beskrive vasen med blomsterne i så mange detaljer som muligt. Forestil dig, at du maler vasen og blomsterne gennem dine ord. Og nej, måske har vasen og blomsterne ikke så meget med det, der pulserer i dit bryst at gøre, men tag ikke fejl; du kan nemlig få åbnet en hemmelig dør og udløse et kildevæld af følelser ved ”bare at skrive”.  Skriv så flydende og intuitivt som muligt og prøv samtidig at lytte indad til det, der bevæger sig i dig.

Det starter med en vase, men du bliver forbavset, det kan ende med noget helt andet. Det kan ende med at blive toner af din sjæls sang:

I begin with an idea and then it becomes something else.
– Picasso – 

Woman cage.jpg

Du er din egen værste kritiker

Ofte går vejen til en historie gennem en anden historie. Men måske når vi aldrig derhen, fordi vi kommer til at lytte til den indre censor, dommeren, der er hurtig med hammeren og slår vores hensigter itu. Her hjælper det at skabe et rum, som åbner op og giver lov til at udforske og skrive hvad som helst.

Du er din egen værste kritiker. Men ofte skyder vi skylden på andre og deres dom. Natalie Goldberg siger det således:

“If you are not afraid of the voices inside you, you will not fear the critics outside you.”

Lige fra barns ben har vi været vant til, at der er ”rigtigt” og ”forkert”. Men at være bange for at træde forkert eller skrive noget, som ikke duer, er ikke motivation til at skrive fra sjæl og hjerte. Det siger sig selv. Alligevel træder vi ind i de fleste rum med en forventning om, at vi vil blive bedømt. Og er der ingen andre til at dømme os, er vi så gode til at gøre det selv.

Alle kreative tanker er børn, som fortjener vores beskyttelse

Her er det vigtigt ikke at kritisere eller dømme unødigt og ikke at lade sig bedømme. Som Julia Cameron siger det: “Alle kreative tanker er børn, som fortjener vores beskyttelse.” Men ofte søger vi kritik, fordi vi har en ide om at vi “ikke er gode nok” eller at “vi kan gøre det meget bedre” end vi gør og håber ubevidst på at den indre censor får ret. Samtidig vil vi gerne have at vide, at vi er gode nok.

Kreativitet blomstrer, hvor man er tryg og føler sig accepteret. Er du tryg i dit eget selskab? Accepterer du dig selv?

Et rum, hvor der er trygt at være

Når jeg afholder skrivecirkelforløb skaber jeg helt bevidst rum, hvor der er trygt at være. Det er kærlighedsfulde rum, hvor vi har lov til at øve os og prøve os frem. Vi falder og rejser os igen og opdager efterhånden, hvor godt det gør ikke hele tiden at blive dømt og bedømt. Jeg holder skrivecirkelrummene og de intuitive skriveworkshops i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. (Du finder reglerne ved at klikke på linket)

Tegn en hellig cirkel om dit eget skriverum

Du kan selv skabe et lignende rum til din skrivende udfoldelse.

Her gælder de samme regler selvom du foretager din skriverejse alene. Og skulle din indre censor eller dommeren blive for højrøstede, så læser du simpelthen reglerne op for dem og fortæller dem, at du har en intention.

Du vil ære den kreative proces og passe de små frø og spirer. Du vil have lov til at øve dig og prøve dig frem og du ærer processen med alle dens op- og nedture. Du lærer dig selv at kende i processen. Du lærer at danse.

Lad ikke din indre censor få det sidste ord – bestil gerne min gratis eBog

Lad ikke din indre censor få det sidste ord. Jeg har skrevet en lille eBog om “Din Indre Censor” med tips til, hvordan du kan lære din indre censor (eller sabotør) at kende for hvad den er. Bogen indeholder også små skriveafsæt og øvelser. Bestil den gerne, den er god og gratis. Du får dit eksempler ved at sende mig en mail på skrivehuset@gmail.com.

Skriv med mig –
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kærlige, kreative og magiske rum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces. Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Du vil opleve, at naturen spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb. På den ene eller anden måde.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Herunder finder du en oversigt over høstens og efterårets skrivekurser. Alle er for kvinder med skrivelyst og længsel.

Bemærk at eSkrivekurset Between Stories Høst starter på tirsdag den 7. august! Skal du nå at være med, er det nu, du skal sende mig din tilmelding til skrivehuset@gmail.com og senest i morgen den 6. august.
Betaling sker pr. MobilePay til 29476483. 

Høsten og efterårets skrivekurser

Between Stories – Høst
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Start 7. august 2018

Varighed: 8 uger
Pris: DKK 825,- inkl. moms
Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com

Lad din skrivning være sjælearbejde.

Du finder invitation og detaljer i linket her. 


Fortællersken
Online skrivecirkelforløb for kvinder
Start 5. september 2018

Varighed: 4 måneder
DKK 1800,- inkl. moms
Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com

Kom skriv og sæt din indre fortællerske fri. Hun har gaver med til dig.

Du finder invitation og detaljer i linket her


Efterårsjævndøgn og det magiske rum
Intuitiv skriveworkshop søndag den 23. september kl. 10-16:30
Skrivehuset v. Ringsted – i min skrivestue

Varighed: 1- dags skriveworkshop
Pris 1050,- inkl. moms
Tilmelding til skrivehuset@gmail.com

Du finder invitation og detaljer i linket her


Intuitiv skriveworkshop i anledning af Samhain og i mørkets tegn
Onsdag den 31. oktober kl. 10-16:30
Skrivehuset v. Ringsted – i min skrivestue

Varighed: 1- dags skriveworkshop
Pris: DKK 1050,- inkl. moms
Tilmelding til skrivehuset@gmail.com

Du finder invitation og detaljer i linket her

Kærlig hilsen
Lene

Joy Wild 3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: