På tærsklen til vinter

I dag er vejret i sync med mit humør. Vi danser i takt, regnen, blæsten og jeg. Jeg er lige kommet ind fra morgenens gåtur med hunden og en stemme som vindens hvisker i mit øre: You’ve only just begun.

Tærsklen mellem efterår og vinter

Jeg kaldes ind, kaldes hjem og inviteres til at lytte. Det er ugletid og snart rodenergiens tid. Vejret passer så fint til det sted i mig, som har brug for indre næring og jeg længes faktisk efter mørket og vinterrummet. Overgangen i dag med regn og blæst markerer en tærskel. Og mens mine tanker kører i ring og skimmer landskabet i febrilske forsøg på at finde nye veje og måder, ved jeg i mit inderste, at det nu er tid til at stoppe op, trække vejret dybt og uden modstand at lade mig føre ind i det rum, som er mit at dvæle i gennem vinteren. Et slags indre hi i forhold til vejen videre.

Her lader jeg op. Her lytter jeg. Her giver jeg slip og lader komme.

Det er tid til at lytte, lade op og lade opstå indefra. Læse, studere og skrive, ligeså stille gå med de subtile ledetråde, der opstår i processen. Tage noter. Tage imod. Stilhed.

The teaching of stillness is patience;
it’s gift is timeless.
The medicine of stillness is knowing.
In stillness, Spirit is heard

– Loren Cruden – 

Det næste sjæleskridt

Temmelig ofte er det næste sjæleskridt det stik modsatte af, hvad tanker og frygt prædiker om. Jeg må bevidst vælge en inderlig intention om at følge sjælens vej og gå med årshjulet ind i mørket for at skabe rum og grobund for det, der skal komme.

You’ve only just begun, synger stemmen i mig og vinden traller med. Nu slipper træerne de sidste blade, rester af sommer, høst og tidligt efterår blæses bort og vaskes væk. Jeg lytter til regnens sang og gør mit indre forrådskammer klar.

Rodenergiens tid

Træet slipper sine frugter, sine blade og det, der var liv. Det grønne må vige for det røde, orange og gule og siden gives tilbage til jorden. Snart er det rodenergiens tid. Planter og korn er for længst blevet høstet og det, der er tilbage, begynder at visne og forrådne. Også det gives tilbage til jorden. Frugterne rådner, så deres frø kan blive sat fri og hvile under jorden indtil næste forår. Energien, som bragte planteren gennem sommeren og høsten, vil snart blive lagret i rødderne.

Hver gang årshjulet drejer

Årshjulet er drejet. Jeg står på tærsklen mellem efterår og vinter og giver slip. Slip på forestillingen om, at der er noget, jeg nå. Jeg læner mig ind i naturens læring og ser, at alting sker som det skal. Vinteren er på vej. Træerne danser på tærsklen og jeg danser med. Giver de sidste rester af modstanden til vinden og tillader tærskelenergien fylde mig. Et sted midt i mellem.

Hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i både jord og univers. Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen.

Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse.

Kreativiteten arbejder nemlig i selvsamme cyklus som alt andet i naturen.

Snart er det vinter.

Og i dag starter eSkrivekurset, Vintercirklen, den indre rejse.

I dag starter eSkrivekurset Vintercirklen, den indre rejse. Egentlig har jeg lukket for tilmeldinger, MEN, hvis du kan mærke, at du bare skal være med og ikke nåede det inden lukketid, så kan jeg glæde dig med at

Jeg holder åben for tilmeldinger i dag den 23. oktober og tilmelder du dig inden midnat og i fuldmånens skær, bliver du deltager på vinterens skriverejse.

Vinteren og mørkets gave

I eSkrivekurset Vintercirklen, den indre rejse, sætter du ord på overgangen, det tidspunkt, hvor efterår bliver til vinter og mørket kalder dig hjem. Du skaber rum til ord og skriverier, du byder fortællingens kraft op til dans og du får på en rolig og fordybende måde tillid til vinteren og mørkets gave.

Jeg byder på skriveafsæt, citater og refleksionsøvelser, som fører dig på skrivevej. Og du kan konsultere mig undervejs, for jeg er med på sidelinjen som skrivemor og guide i vinter-skrivebjergene.

En vinterskriverejse i 7. dele (som sendes til dig hver 14. dag)

Del 1. Overgangen, mørket
Del 2. Selvomsorg
Del 3. Det indre liv og tid til sjælen
Del 4. Naturen og årshjulet
Del 5. Vintersolhverv, når lyset vender tilbage
Del 6. Nytårsmanifest og solhvervsord
Del 7. Drømmetid – mod lyset

Overgang, vinter og mørke

Vi skriver os ind i overgangen fra efterår til vinter, folder mørkets gave og længslen efter ro og restitution ud. Og vi holder mørkning.

Det kommer til at handle om selvomsorg og om næring i vinterrummet. Om det indre liv og tid til sjælen. I pagt med naturen og årshjulet lytter vi og skriver vinterens fortællinger. På et tidspunkt når frem til Vintersolhverv, hvor lyset vender. Også det kraftfulde tidspunkt på årshjulet skriver vi os ind. Og måske finder du her dit solhvervsord.

Du får lejlighed til at skrive dit eget nytårsmanifest, når det er tid, præcist på samme måde, som jeg selv gør det hvert år. Jeg deler min egen skabelon med dig og du kan bruge den og omforme den, så den passer ind i dit liv. Og hvem ved, måske vil dit solhvervsord følge dig ind i det nye år og folde sig ud på en måde, som du slet ikke havde forestillet dig?

Tid til fordybelse. Tid til at drømme. Hvile. Og til at sanse de små spirer, der ved Imbolc ser dagens første lys. Her mærker vi den første længsel efter forår og skaber rum til det, der skal komme. Uden hastværk og i takt med den naturlige cyklus. På vinterskriverejsen.

Det hele sker via ord og fortællinger, for fortællingens kraft og magi er som altid en rød tråd på skriverejsen.

3 kvinder og en skriverejse

Mit håb er at du ved vejs ende

Mit håb er, at du ved vejs ende, i slutningen af januar, har fået direkte erfaring med ordenes kraft og energi og oplever, at du er blevet en erfaren skriverejsende, som med sin intention i hjertet skriver sig ind, intuitivt og fra sjælen.  At din tillid til skriverejsen, vinteren og mørkets gave er vokset og at du bliver klar til lyset på en ny måde.

Eller måske vil du have det som flere af de kvinder, der tidligere har deltaget i vinterskriveforløb hos mig? De er blevet så glad for vinteren, mørket og det nærende indre rum, at de slet ikke kan få nok af vinterrummet og mørkets gave.

Klik her eller på billedet herunder for invitation og detaljer.

Vintercirklen, den indre rejse – eSkrivekursus for kvinder
Pris: DKK 1050,- inkl. moms
Betaling pr. MobilePay 29476483
Varighed: 14 uger
Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com inden midnat i dag, den 23. oktober

Kærlig hilsen
Lene

Vintercirklen - Den indre rejse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: