Inden næste afgang

Disen danser og solsorten sidder på en gren som en sort silhuet blandt de sidste blade. Den synger sin sang. Skrivelysene brænder, der er kaffe i koppen, grøn for håb, og en kvinde er mødt op for at skrive sig vej ind i dagen. Hun mærker impuls til flugt, for hun ved af erfaring, at hun har ramt tomrummet og det er sjældent et behageligt sted at være. Her er ingen svar, ingen lette løsninger byder sig til og det eneste hun kan høre er en dyb og rungende invitation til at blive.

Rummet uden svar

Hun tøver lidt og drikker af kaffen. Hvorfor er det her sted så svært? Svaret ligger lige for. Vi er så vant til at fare af sted over stok og sten og udrette. Vi har endda lært, at hvis vi blot holder os i gang og søger videre, så skal vi nok lykkes før eller siden. Lykkes med hvad? spørger hun sig selv og skriver spørgsmålet i sin skrivebog.

Tomrummet. Tilstanden mellem to faser, lige dér hvor den ene fase er slut, men hvor den anden ikke helt er startet endnu. Hyrdetimen, timen mellem nat og dag. Det tidspunkt på året, hvor efteråret egentlig er slut, men hvor vinteren ikke helt har taget over. Og alle de andre overgange mellem årstider og livsfaser. Tærsklen. Tidspunktet, hvor vi mennesker kan blive noget så utålmodige og rastløse og har stor lyst til at kaste os ud i næste fase, selvom det slet ikke er meningen. Tomrummet har nemlig sin særlige gave og er en del af det, der findes i alt. Et mellemrum. Intermezzo. Ingen svar. Intet hastværk. Bare være.

Som at stå på en bro

Har du nogensinde oplevet, at naturen holder vejret? Det er som om alting pludselig står stille. Der er ingen vind, ingen lyde, alt ånder fred. Hvis man stiller sig ud og trækker vejret dybt ned i maven og lader sig gribe af energien, falder man ind i en blød stilhed. Tankerne forstummer, kroppen falder til ro. Tør man blive stående uden at følge pludselige impulser til at bevæge sig videre, handle eller gøre noget, bliver man grebet af noget andet. Et slags tomrum.

Det er som at stå på en bro i fuldstændig harmoni med omgivelserne og blot dvæle ved synet af den flod, som flyder under broen. Stilhed. Væren. Der er ingenting andet at gøre end at hengive sig og vide, at det tidspunkt, hvor man sammen med naturen tager det næste skridt og træder over grænsen til næste fase, vil komme. Det kommer, når tid er. Ikke før og ikke siden.

Honour the space between no longer and not yet.
 -Nancy Levin –

dreamstime_m_3981407

Læs gerne højt og lyt

Fortællingen, som dukkede op i går, da jeg skrev magiske morgensider, var da heller ikke til at tage fejl af. Og budbringeren var Odder. Den kommer her, fortællingen, for jeg kunne godt have brug for selv at høre den igen. Og så gør jeg noget andet også. Jeg læser højt for mig selv. Jeg læser højt og lytter samtidig.

Inden næste afgang

”Jeg tror, der er noget, du har glemt.” Hans pels glitrer af vand i dagens første lys. Leg og livslyst spiller i hans øjne og jeg føler mig tung som en sæk cement. Han betragter mig for at sikre sig, at han har min opmærksomhed. Jeg nikker og slår ud med armene. Hvad kan der ske ved at holde en lille pause, jeg vil gerne høre mere.

”Du har glemt flere essentielle ting, faktisk, siger han og ler højt, men pyt nu med det. Du kender jo trinene. Huske og tilbage.

Han fremfører en lille dans foran mig, som kulminerer i en vandpyt, hvor han ruller rundt, mens han hviner af begejstring. Jeg ser målløs til, en smule indigneret, splittet i lige dele fryd og forargelse. For hvem har dog tid til leg og pjat på en mandag midt i november?

“Tid er noget, du giver dig selv”, ler han bare, mens han kommer op og stå. Han ryster sig, så vand og mudder står omkring ham. Huske og tilbage. Pyt, lad gå, kaffe og kage. “Du har glemt legen og du har glemt at fejre.På tærsklen, hvor forandringens vinde blæser, står du stille og stirrer ind i disen, tung, træt og forkommen. Men hvorfor ikke prøve et par dansetrin? Hvorfor ikke lade dig fejre”

Hvad er der dog at fejre, siger du og ryster på hovedet, men stop op og se! Alt det, du har gjort og udrettet. Alle de tanker, du har tænkt og følelser, du har mærket for ikke at tale om selve tærsklen, hvor du nu venter i transit inden næste afgang. Dans.

Tidligere så man på forandring som noget betydningsfuld, noget man markerede og som man ofte fejrede. Men i dag var I så vant til forandring, at I næsten ikke skænker det en tanke. I trækker på skuldrene og haster videre efter nye mål. Snubler over tærskler, springer over lave gærder og glemmer gaven i det, der gemmer sig i disen. I haster forbi, ser ikke bænken, hører ikke kaldet.

Lev i nuet, dans på broen og brug dagen på at fejre din tærskel som et betydningsfuldt sted på din livsrejse. Det her er ikke en hvilken som helst bro, for du kan ikke skynde dig over. Den kalder på langsomhed. Se bag tæppet af det tilsyneladende og vid, at denne bro bærer på en hemmelighed. Men skal den afsløres for dig, vil du se den og mærke den, så må du blive lidt her. Du vil vide, når det er tid til at gå over.

Legen er vejen. Lad os danse på broen i disen med dagen og være lidt her. Tør du være odder i dag?

Magiske Morgensider, 12. november – fra min egen skriverejse

Fortællingens kraft er den perfekte dansepartner

Hun læser højt og hun lytter. Kvinden med den grønne kop og skrivelysene. For hun ved, at der sker noget særligt, når vi lytter til historier og fortællinger. Vores hjernebølger bliver langsommere, vi slapper af og kan således bedre absorbere og forstå handlingen på et indre plan. Vi forbinder os og bliver i stand til at lytte. Og ren lytning er en gave. Det er også derfor, at fortællingens kraft er en perfekt dansepartner, som vi kan byde op til dans, hvis vi ønsker at manifestere positiv forandring i vores liv.

Et indre barn, som elsker eventyr

Hver eneste dag fanges vi af tusindvis af ting, vi er travle, presset er stort, stress danser i blodet og vi jonglerer med alt muligt og umuligt. Men indeni har vi stadig et barn, som elsker historier og eventyr. Vores fantasi og forestillingsevne er en særlig gave, den eksisterer i bedste velgående bag hverdagens travlhed, men vi er nødt til at fodre den, hvis den skal trives og udvikle sig. Og det bedste er selvfølgelig, at når den trives, så stortrives vi. Og vi har brug for at få øje på magien bag det tilsyneladende og opdage, at det vi længes efter og søger i vores liv, er lige indenfor rækkevidde. Men vi er nødt til at tune ind. Eller som vi gør det på skriverejsen, vi er nødt til at skrive os ind.

Tomrummet hvisker og kalder med sin sang

Kvinden tager endnu en tår af kaffen, mens hun lader blikket glide ud af vinduet. En krage flyver mod øst og forsvinder i disen. Solsorten har forladt sin gren og er ingen steder at se. Markerne er pløjet nu, mulden ligger hen i tålmodighed af brunt og naturen holder vejret. Stille, tomrummet hvisker og kalder med sin sang. Her er ingen svar, ingen særlige gøremål at gribe ud efter og lade sig tilfredsstille af.

Men kvinden har en stille plan. For hun er ved at tage de første spæde spadestik til et nyt skrivecirkelforløb for kvinder, som hun introducerer i løbet af 2019. Hun er i gang med research, et studium og så skriver hun sig ind.

Et helt særligt emne og indgang til fortællingens kraft

Skrivekurset in spe er selvstændig fortsættelse af Fortællersken og det nye skrivecirkelforløb får et helt særligt emne og indgang til fortællingens kraft. Jeg glæder mig meget til at tilbyde det, for kvinden er selvfølgelig mig. Jeg afslører snart lidt mere, men lige nu vil jeg blot give dig et stikord. Eventyr.

Har du allerede været deltager på Fortællersken og nød du skriverejsen her med dens læring og næring, kan du glæde dig til fortsættelsen.

Og har du ikke været med endnu og foldet din indre fortællerske ud, kan jeg glæde dig med, at jeg starter et nyt hold op den 9. januar 2019.

Fortællersken

Giv din indre fortællerske ordet

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med. Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil give dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Tomrummet er et af de stationer. Det tomrum, hvor jeg lige nu står på broen og kalder på dig.

Er du fortællerske i hjertet? Så kom med, når vi starter skriverejsen den 9. januar

Vil du vække din indre fortællerske og øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte? Så kom med, når vi den 9. januar stævner ud på skriverejsen her. Forløbet varer 4 måneder, men der er ikke bestemte tidspunkter eller dage, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende, du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv.

Mangler dér ligesom noget i dit liv?

Har du travlt i dit liv og synes du, dér mangler noget? Så kan Fortællersken forløbet være med til at sætte fokus på det, du savner og længes efter. Lad fortællingens kraft åbne op og løfte dig på din vej ind i større vished om din livsvej og om det, der gør dig glad.

Er Fortællersken mon noget for dig?

Klik her så fragtes du videre til invitation og detaljer.

Jeg starter et nyt hold op den 9. januar 2019 og tilmelder du dig senest den 30. november, får du ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret.

Pris DKK 1750,- for 4 måneders skriverejse.
Normalpris efter 30.11 DKK 1950,-
Priserne er inkl. moms

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com ELLER ved at følge tilmeldingslinket herunder eller i invitationen.

FORTÆLLERSKEN kalder. Tilmeld mig!

For kvinder med skrivelyst og længsel. Du er hjertelig velkommen.

Disen danser og solsorten sidder på en gren som en sort silhuet blandt de sidste blade. Den synger sin sang. Skrivelysene brænder, der er kaffe i koppen, grøn for håb, og en kvinde er mødt op for at skrive sig vej ind i dagen

Kærlig hilsen
Lene

I love this threshold between Autumn and Winter
The crisp frozen mornings,
the smell of something new as the time come
to let go.
I walk into the last light of the day
to feel the spirit of the land and learn about release.
Surrender. To what is.
How may I participate, I ask and she answers:
By being true to yourself and your own inner nature.

Fortællerskens Visdom (c) – Lene Frandsen

dreamstime_m_3981407

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: