Tør jeg?

Hele morgenen har jeg har hørt hendes stemme hviske, hun vil have min opmærksomhed, men jeg har ting at gøre. Jeg beder hende om at vente og skubber hende blidt væk og udsætter hende. Jeg udsætter hende for ignorering og iklæder mig min travlhed. Fortæller mig selv, at jeg ikke har tid til den slags skriverier i dag. I øvrigt giver det, hun hvisker, mig kuldegysning af lige dele frygt og glæde.

Tør jeg lytte?

Jeg har været i bad, er ved at gøre mig klar foran spejlet og så ser jeg hende i mit blik. Mørkeblå øjne stirrer tilbage på mig og i samme sekund rammer den reneste tone mit indre. En sang som sunget af sæler, dragende og sørgmodigt. Jeg står som forstenet, jeg ved.

Nede i køkkenet laver jeg kaffe og sætter mig så med pen og papir. Tøver lidt, lytter og åbner vinduet, så sol og et strejf af forår kan komme ind. Luften renser rummet og jeg drikker af min kaffe. Venter.

Tør jeg lytte? 

“Jeg er her”, siger hun så med tydelig stemme. “Jeg er her og jeg har ventet på, at du skulle blive stille nok. Det er godt, at du endelig gav dig tid og skabte rum, så vi kan tale sammen og jeg kan give dig det, jeg har til dig i dag. For jeg har lagt mærke til noget og jeg har længe ville sige det til dig. Du anstrenger dig for meget.

Men hvad nu hvis alt er præcist, som det skal være og du gør det godt nok? Hvis det, du søger og længes efter, er undervejs og vil komme til dig i det øjeblik, hvor det skal. Hvis du åbner dig i tillid til livet og vover at vide med hele dit hjerte, at du er god nok og at det, du gør og er, er nok.”

Tør jeg tro?

“Åh, du vil så gerne finde fem fejl eller flere. Der er altid noget at stræbe efter, noget at nå. Hvis det ikke er vægten, så er det maden eller motionen. Måden du arbejder på og tilrettelægger din dag. Du fortæller dig selv, at du kan gøre det bedre, anderledes og at du ville have mere succes med at være dig, hvis du anstrengte dig lidt mere.

Men hvad nu, hvis alt er præcist, som det skal være og at din måde er den rette for dig? Den mad, du spiser, gør dig godt, den er nærende og sund. Du går lange ture hver dag, du får frisk luft og det meste af tiden sover du godt om natten. Du står op ved daggry og har en intention om at følge hjertet og din sjæls spor gennem dagen. Men det sker, at du farer vild og vikler dig ind i tanketråde, som gør, at du ikke kan lytte og høre det, der er til dig. Det hvisker, det kalder og banker. Tør du modtage hjælpen, når den kommer og åbne dig for dens ord?”

Tør jeg åbne mig?

“Et valg. Det er præcist, hvad det er. Et valg. Og valget er dit. Har du lagt mærke til, hvordan dine tanker fra første færd søger det negative og serverer problemer på fad? Dem kan du så spise til morgenmad og bruge hele dagen på at fordøje. Eller du kan gøre noget andet. Du kan sige nej tak, stå af ræset og sige en bøn til dagen og den nye morgen. En bøn, som sætter dig fri af travlhed og den evige jagt efter ydre succes. Lyt til det indre kald. Lyt til mig.

For hvad nu, hvis alt er præcist, som det skal være? Så behøver du ikke længere skynde dig, anstrenge dig eller gøre dig umage. Det du søger, søger også dig.

Tør jeg sige ja?

Dine bønner er hørt og din sjæls vej flyder som en flod dybt i dit indre. Du kan sætte dig ved bredden og lytte til dens sang. Vandets skvulpen. Fuglenes sang. Hvis du prioriterer det, som gør dig godt og de mennesker, som vil dig det godt, hvis du foretager dig ting, som nærer din sjæl og inviterer naturen ind i dit indre rum, så du kan spejle dig og følge naturens kreative processer. Giv slip på din stræben efter, at det skal blive perfekt, sæt dig selv fri af det hamsterhjul.”

Tør jeg give slip?

“For hvad nu hvis, du allerede er præcist som du skal være? Din krop, de feminine former og rynkerne, som kommer med alderen og viser, at du har levet? Hvad nu hvis din alder bringer dig en særlig form for visdom, som du kan trække på og dele ud af? En visdom, som du bærer i dit bryst og som alle kvinder har i en eller anden form.

Den visdom kan også udfoldes via kreative sysler og skriverier ikke mindst. Det er her, fortællersken kommer på banen og hun har gaver med til dig. Gaver, som ikke kan købes for penge eller erhverves ved at følge 10 hurtige trin til succes. Gaverne kan skrives frem og foldes ud via fortællinger og kun du kan gøre det.”

Tør jeg skrive det?

”Alle kvinder er bærere af en mystisk kraft, siger hun, en urgammel visdom som altid hvisker. Når I bliver stille nok, kan I høre stemmen hviske, men I mærker den også på andre måder.

Den er som et rytmisk flow, der er forbundet med jorden. En guddommelig kraft som stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som den mest ufremkommelige jungle, så mystisk og dragende som månens lys og skinnende som solen. En hellig kraft som har været indestængt og begrænset i århundrede, men som er klar til vågne igen.”

”Du har det allerede i dig og du behøver ikke at gøre noget særligt for at få adgang til det. Jeg er her og jeg har været her hele tiden. Du hører mig hviske og på en god dag lytter du. Mine stemme får dig til at falde til ro, den trøster dig, styrker dig og giver dig indre mod. Den ved præcist, hvad du har brug for at høre og den stemme kan også påkalde sig fortællingens kraft og hjælpere, så du bedre forstår. Fortællingens kraft er stor.

Tør jeg lytte? Tør jeg tro? Tør jeg åbne mig? Tør jeg skrive det?

Hjælperne

We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.

In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”
Sharon Blackie –

Hvor kommer de fra?

Hvor kommer de fra, hjælperne, som vi påkalder os gennem fortællingens kraft og som træder frem og viser os vej? Nogle af os har været på trommerejse, vi har mødt vores kraftdyr og ved, at vi kan søge hjælp og visdom gennem vores hjælpere her, vi bliver undervist, men det samme kan ske i fortællingerne, som vi skriver. De fleste af kvinderne i skrivecirklerne oplever, at det bare sker af sig selv. Så måske forholder det sig på samme måde som med min tur i viktualiekælderen? Når vi skriver, får vi pludselig øje på alt det, vi har skubbet væk, gemt og glemt og gennem ord og fortællinger åbner krukkerne sig igen. Vi dufter, vi sanser og vi mærker.  Vi vågner.

Den mystiske kraft

Måske er det den mystiske kraft, som vi gennem skriverejsen skaber forbindelse til og som gennem ord og fortællinger gør os opmærksom på, hvem vi er og hvad vi savner i vores liv for at blive hele og levende kvinder?

De skønne fortællinger, som ikke forklarer, men som viser os vej ved hjælp af de væsener, dyr eller mennesker, som på forunderlig vis dukker op undervejs. Det rytmiske flow, forbindelsen til jorden. Den guddommelige kraft så stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som den mest ufremkommelige jungle og så mystisk og dragende som månelyset. Så skinnende som solen. Den sol, som før badede min skriveplads i lys og varme og inviterede mig til at tage plads. En hellig kraft, som har været indestængt i århundrede, men som er klar til at vågne og som gerne vækkes på skriverejsen og via fortællingens kraft.

Og så bliver den os skænket. Historiemedicinen. I fine doser, som passer nøjagtigt til os.

Men hvad så?

Jeg har hørt hendes stemme hviske hele morgen, hun vil have min opmærksomhed, men jeg har hele tiden ting at gøre. Jeg beder hende om at vente og skubber hende blidt væk, udsætter hende. Jeg udsætter hende for ignorering og klæder mig fint på i min travlhed. Fortæller mig selv, at jeg har ikke har tid til den slags skriverier i dag og at det, hun hvisker om, i øvrigt giver mig kuldegysning af lige dele frygt og glæde.

Tør jeg lytte?

Hun fortæller mig, at alting er præcist som det skal være. Og jeg opdager, at det er en frygtindgydende tanke, for hvad så? Jeg er jo så vant til, at der hele tiden er noget galt og at jeg skal anstrenge mig lidt mere. Og løfter jeg blikket og vender mig ud, får jeg svar på tiltale. Der er bøger, bibler og annoncer, som fortæller mig om kost, motion, spirituel vejledning og nattesøvn. Der er så meget at få bugt med, så meget at udbedre og gøre anderledes.

Men hvad nu hvis alting er præcist som det skal være? Tør jeg give slip? Hvis jeg kaster mig ud i det, vil jeg da opdage, at jeg har vinger?

Tør jeg tro på det? Tør jeg flyve?

Between Stories Sommer 2019

Between Stories Sommer – din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2019

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts
Pris DKK 900,- inkl. moms

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

TILMELD MIG, jeg skal være med i Between Stories

JEG VIL GERNE SE INVITATION OG FLERE DETALJER – KLIK HER

Her kan du læse om, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

A drop on the golden feather of the bird on an emerald background. Beautiful stylish macro.
If we can infuse a sense of magic into our life, we are truly blessed.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: