Din spirituelle skrivevej

DE SMÅ MIRAKLERS LAND

Det er længe siden Gærdesmutter har været på besøg, men nu er hun her igen med en fjer i næbbet. Og det er ikke en hvilken som helst fjer, næh ser du, det er en tryllefjer.

Som lyn fra en klar himmel åbner en dør sig, som ikke fandtes før, men jeg har viklet mig ind i snoede tanker, så der går lidt tid, inden jeg ser den. Døren.

“Kom, lad mig hjælpe dig af med de indviklede tanker, jeg er dyrerigets Kluddermor. Og når du endelig har givet slip, så kom med mig gennem døren og ind i det nye landskab.

Fjeren er i øvrigt til dig, den er en gave fra guder og engle. Den er lille og ser måske ikke ud af meget, men tag ikke fejl. Den er ganske magisk. Sæt fjeren på din pen eller dyp den direkte i blækket og begynd så at skrive dig på vej. Gennem døren og ud i det åbne landskab.”

Solen træder frem bag skyerne og som en kæmpemæssig lygte lyser den op på min vej. Vi er tæt på Forårsjævndøgn nu og mens jeg går, ser jeg pludselig at noget er sket. Jeg dvæler ved de små blomster i græsset og ser, at der er små knopper på træerne. De små tings mirakel åbenbarer sig for mig og mit hjerte nynner.

Åh, jeg må bare synge med, sangen kender jeg jo og den gør mig glad. Her har jeg hjemme i ro med fjer og pen. Blækket bliver til bogstavelige vejvisere og mine skridt er lettere nu. Tæt på jorden og blandt træernes kraft hører jeg min sang. I de små miraklers land.

TILLID OG NYE BEGYNDELSER

Som det ofte sker, når der er noget, jeg skal lære eller have fokus på, kommer hun igen næste morgen. Båret af regnen og med dråber i fjerdragten er hun den første hjælper, som indfinder sig på det hellige klæde. Her byder jeg mine hjælpere velkommen.

I skrivelysets skær og fra det øjeblik min pen skriver det første ord, folder hendes budskab sig ud som en blomst, der har sovet gennem natten. Nu træder hun i karakter uden at gøre større væsen af sig. Og jeg lader pennen vise vej, lyttende og åben overfor det, der er at skrive og folde ud i dag.

”Nye begyndelser” siger hun og lægger tryllefjeren foran mig, ”starter i det små. Tænk mindre og vid, at din intention og måden, du starter på, har stor betydning for den vej, der vil vise sig for dig og udfaldet af dit indre arbejde. Mærk dig mine ord. Og det gør jeg, jeg lytter og skriver dem i min bog.

”Intentionens kraft er stor, større end du tror, men du må skabe rum til den hjælp, der er til dig, et indre og årvågent sted fuld af tillid til processen. Her kan du hvile i tillid til, at alting vil afsløre sig for dig i rette øjeblik, ikke før, ikke siden. ”

”Tag nu denne fjer som symbol på din tillid. Symboler er vigtige, du kan gemme din kraft og dine hjerteord i dem. De er som smykkeskrin af indre magi. Værn om dem, giv dem en særlig plads i dit skriverum og i dit hjerte. Og værn om det sted, det er dit hellige rum og et sted, hvor du kan være i vished om, at du vil få al den hjælp, du behøver, hvis du åbner dig for det.

Nøglerne? Tillid. Tålmodighed. Disciplin. Den evige tilbagevenden til det sted i dig selv, centreret og forbunden. Jeg velsigner din dag. Gå i tillid.

Magiske morgensider, 16. og 17. marts 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Tarotkort og fortællinger

Mine tarotkort bringer ofte fortællinger med sig og deres budskaber forvandles til historiemedicin. Fortællingerne ovenfor er et par af de historier. Det er en essentiel del af min spirituelle vej og måde.

I Kriger med pen fortalte jeg lidt mere om, hvordan jeg arbejder med ord og fortællinger og om, hvordan mine daglige ritualer blandt andet tarotkortene og de magiske morgensider er med til at sætte min indre kurs og holde mig på sjælevej.

Jeg møder op hver eneste morgen og tænder mit skrivelys. Jeg trækker dagens kort, der slår tonen an og skænker mig silketråde og nøgleord. For som fortællersker er vi væversker.

Nøgleordene skriver jeg indledningvis i min skrivebog. Her opstår der ofte små fortællinger, når jeg sætter mig med min pen, jeg har åbnet døren til det magiske rum med mine små ritualer og ved at trække kort og tune ind, viser jeg mig villig.

Fortællingerne er ikke noget, jeg fremtvinger eller anstrenger mig for at få til at ske. Det sker bare og når det sker, tager jeg imod. Det sker, fordi jeg har skabt rum og fordi jeg møder op hver eneste morgen og hengiver mig via mine små ritualer. Det sker, fordi jeg har en intention. Nogle ord og fortællinger deler jeg, andre tilhører mig alene. Ikke alt skal deles, man skal beholde lidt til sig selv og det er så fint, når vi kan være inderligt ærlige i nærvær med os selv.

Skrivningen tilbyder os det rum. Fortroligheden. Fordybelsen.

Stepping stones

Ord, fortællinger og energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Selv inviterer jeg fortællingens kraft ind i mit skriverum og det har vist sig at være en både ganske vidunderlig og også magisk måde at arbejde spirituelt på. Det er blandt andet det, jeg gerne vil introducere dig for og give videre på mit kommende eSkrivekursus Between Stories, din spirituelle skrivevej, som starter den 7. august

Hvert uge sit tema og øvelser

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

For kvinder i livets mellemrum og “between stories”. For dig som vil opleve magien i fortællingens kraft og lære lidt mere om spirituel skrivning.

Skriveprocessen og de gode råd

Men tag ikke fejl. Den spirituelle skrivevej er ikke en genvej og alle de gode råd i forhold til skrivning, rutiner og disciplin gælder også her. Også i den grad! Så byd det uperfekte velkommen, når du starter eller genstarter din skriveproces og lad din intention føre dig på vej. Øv dig og skab en god rutine omkring dine skriverier. Det får du rig mulighed for i Between Stories.

Byd det uperfekte velkommen

Når vi byder det uperfekte velkommen og giver slip på illusionen om, at det at skrive skal være perfekt, gnidningsløst og partout have et forkromet mål, som vi med inspireret ildhu stiler imod, så skaber vi en åbning. Den kreative proces er hverken lineær eller forudsigelig. Måske har vi mange forestillinger om, hvordan det skal være, men det er, når vi giver slip på de forestillinger og lader livet og skriveprocessen være, som det er og dypper pennen lige dér, at vi får vinger og begynder at kunne flyve.

Faktisk er det ofte, når vi åbner os for det uperfekte og lægger alle ambitioner om at skrive noget bestemt måde, at vi får fat i en dybere tråd.

En af kvinderne, som deltager i skrivecirkelforløbet Fortællersken, efterårsholdet, startede med at beskrive sit perfekte og ideelle skriverum med alle de skønne ingredienser. Den magelige stol med fåreskindet. Lyset, der på sin helt særlige og ganske perfekte måde flød gennem vinduerne. Vasen med vilde blomster, inspirationen, duftene og den buldrende ild i kaminen. Men. Så opdagede hun det og skrev:

“Mit magiske fortællerum er en illusion. En skrøbelig fantasi og en sejlivet forhindring. Det ideelle, der spænder ben for at kunne fortælle.”

Vi skriver i livet. Vi dypper pennen i det, der er og skriver derfra.

Læs også gerne “Den Store Misforståelse”

Det er utroligt, hvad der viser sig for mig …

Det er utroligt, hvad der viser sig for mig, skriver en af kvinderne, som er i skriveforløb hos mig. Bare på én uge. Jeg smiler og nikker, for jeg ved det fra min egen skriverejse. At skrive sig ind og alliere sig med fortællingens kraft, at sætte skrivelængslen fri og gøre det på en måde, så vi nærer det indre og kommer bag tanker og mentale undvigelsesmanøvre, det er en kraftfuld færd.

Det gør godt at sætte ord på, uanset hvad der er intentionen bag ord og skriverier.

Fordybelse

Min intention med Between Stories og de andre eSkrivekurser, er at skænke dig et fordybelsesforløb, hvor du hengiver dig til din indre rejse, skaber rum til ord og fortællinger og sætter ord på, uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. I dit liv.

Du kan bruge skriveafsæt og refleksionsøvelser på helt din egen måde og lur mig, om der ikke opstår masser af synkronicitet i processen.

Between Stories Sommer 2019

Between Stories HøstBetween Stories Høst– din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. august 2019
samme dag, som de lyse nætter ender

Between Stories Høst er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories Høst

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk onsdag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her. Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES HØST

“Between Stories Høst” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis 

 • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,-

Beløbet er inklusive moms.

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Din spirituelle skrivevej

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Skriv med afsæt i høstens og efterårets energi – høst via ord og fortællinger

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

KLIK HER FOR INVITATION OG FLERE DETALJER

TILMELD DIG BETWEEN STORIES HØST ved at klikke her

Between Stories Sommer 2019

2 thoughts on “Din spirituelle skrivevej

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: