Tærskler og skrivemagi

To understand beginnings, we must know endings. Med de ord træder hun frem i det dæmpede morgenlys, det er køligt og skyerne er grå og fyldige. Solen synes langt væk. Jeg går gennem duggen, korn og græs og lytter til solsortens sang. Koncentrerer mig om hvert skridt, min intention om at være nærværende og ikke lade mig forføre af tankernes takt. I dag er jeg ikke fristet. For hele mit væsen ved og jeg fast i accept som et barn, man holder i hånden.

Nu husker jeg hendes ord om tærsklen og om at turde blive. Det er måneder siden nu. Dette er dit sted, sagde hun og nu ved jeg, at hun havde ret. Jeg er her stadig, mens sommeren går sin gang og årshjulet drejer. Jeg rejser med timer, dage og uger og afviser tilbud om flugt. Således har jeg nu vished om, at dette både er en slutning og en ny begyndelse, men det går langsomt og tager sin tid. Som en særlig ret, man lader simre i den store gryde.

Det, der var, er begyndt at slippe taget og føles ikke helt så klæbrigt mere. Det har mistet sin værdi.

”Befinder du dig vel her på tærsklen” siger min fjerklædte søster og fløjter sin sang. Det er ikke et spørgsmål, det er et nøglehul, men jeg nikker alligevel og kigger forsigtigt ind. Modstanden mænger sig men uden reaktion forsvinder den igen. Fordampet. Farvel.

”Tærsklen” siger jeg, ”er jo et land. Som et helt liv. Det er både en begravelse og en fødsel.” Det nikker hun til, sådan er det her, hvor sorgen og glæden danser kinddans, mens lyset ændrer sig i horisonten. Bliver skarpere og mere markant.

Jeg har hørt den mørke tromme og danset til dens toner, jeg har hilst på sorgen og været med den, så fængslede tårer blev sat fri. Jeg har hørt de tusind tankers frygtelige eventyr. Nu er det andre toner, som spiller, noget nyt og endnu ikke formgivet. Selv er jeg både gammel og ny.

Væk er de illusioner, som fragtede mig af veje, jeg slet ikke ønskede at gå. Jeg vidste ikke bedre. Nu har min sjæl taget over og jeg må gå langsomt for ikke at overhøre dens subtile anvisninger, en intuitiv manual til mit liv. Alt er uvist, men på sælsom vis føles det tryggere end sikkerhed. Thi sikkerheden er blot endnu en illusion.

Magiske morgensider, 16. juli 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

the woman's sculpture in garden

Pennen og gentagelsens magi

Når du lærer at lade dig guide af pennens kompas og arbejde spirituelt med ord og fortællinger, åbner du for en indre skattekiste af forbundethed. Du åbner en dør og træder både ind og ud på samme tid. Du væver dine fortællinger af lys og mørke og skriver det, der står i vejen. Alt kan skrives og foldes ud.

Pennens vej over papiret er din vej gennem landskaber. Alt, hvad du støder på i din proces er også spejlet i det ydre. Således får du øje på mønstre og gentagelser, du ser det skrevet og beskrevet og du mærker effekten. Hvorfor? Fordi ord er energi og fulde af kraft. Kriger med pen, kvinde med et særligt redskab, lyttende og årvågen allerede fra første færd. Da morgenfuglen åbnede sit næb og lod natten vide, at den var forbi, begyndte din rejse igen. Forfra. En ny begyndelse. Gentagelsens magi.

Nye pennestrøg og linjer, der tager imod. En cirkel, en repetition men intet er som det var i går og tid viser sig at være en underlig størrelse. Din pen kender ingen grænser, den rækker ind i fortiden for i nutid at skrive de slidte historier om og forsigtigt placere dem i arkivet.

Lige dér ændrer energien sig og fremtiden ser anderledes ud, end den gjorde i går. Så sig aldrig, at dit skrivearbejde er forgæves eller at du ikke har et valg. Men dit fremmøde er alt afgørende, din deltagelse ditto.

Forside Spirituel Skrivning Høstcirklen 2019

Spirituel skrivning – ny eBog på vej

Jeg er ved at lægge en sidste hånd på den eBog om spirituel skrivning, som fremover skal være en del af skrivekurserne i årstidscirklerne. Bogen får du en kopi af, hvis du deltager på et af eSkrivekurserne i pagt med årshjulet. Her får du ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning og den indeholder også spørgsmål til refleksion OG skriveafsæt og intuitive øvelser, så du vitterligt kan skrive dig ind og finde din egen vej og måde.

Between Stories Høst, som fremover kommer til at hedde Høstcirklen, er næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet. Vi starter den 7. august samme dag, som de lyse nætter ender.

Læs mere om eSkrivekurserne i pagt med årshjulet og ideen bag

Lad disciplin være dit springbræt til kreativitet og frihed

Disciplin er et ord, som vi ikke bryder os om at høre, for det fordrer jo, at vi faktisk også gør det, vi drømmer om og længes efter. At vi møder op og skriver og at vi gør det på alle årstider og i al slags vejr, det indre og det ydre.

Men tro mig, det er en gave at få bygget en form for disciplin op omkring dine skriverier. Ikke en rigid og stram for, som klemmer luften ud af dig, men heller ikke en, der er for løs og vag. Som fortællerske kan det ikke nytte noget, at du har en rygrad som en regnorm. Dér er meget, som står i vejen, men vi kan vælge at hengive os og skrive os igennem. Der er fortællinger overalt, over alt og i alt.

Find frem til præcist den formel, som er god for dig og her er du nødt til at prøve dig frem. Øvelse, øvelse, øvelse. Gør mester. Gør menneske. Gør fortællerske. Og klæder dig på til vitterligt at skrive i al slags vejr og med en intention i hjertet.

Øvelse er en af de vigtigste ingredienser på skriverejsen.

Disciplin skaber magi. Og disciplin gør det muligt at opleve følelsen af frihed. Det lyder måske som et paradoks og det er det også, MEN det er sandt. Præcist, som Gabrielle Roth siger det, når hun spørger:

Do you have the discipline to be a free spirit.

Det starter med dig og din intention

På eSkrivekurserne i pagt med årshjulet og i skrivecirkelforløbet Fortællersken får du rig lejlighed til at øve dig og lære at lukke op for fortællingens kraft. Men uanset, om du har i sinde at skænke dig selv en sådan skrivegave eller ej, så vid, at det ikke sker af sig selv. Det starter og ender med dig. Du er nødt til at møde op og lade dit indre skriverum afspejle det ydre. Og har du skrivelyst og længsel, så er det ingen kuriøs tilfældighed og sjældent et sommerligt lune. Det er din sjæl, som kalder og det gør den via ordets kraft. Der er ord i din jord.

Du mangler ikke noget for at gå i gang

Mangler du noget for at gå i gang med at skrive? Det tror jeg næppe.

En af misforståelserne er, at vi mangler teknikker og værktøjer til at komme i gang med at skrive. Vi tror, at der findes en hemmelig nøgle eller en særlig manual, der kan give os det, vi mangler. Sandheden er en anden. Processen vil skænke os det, vi har brug for.

Værktøjer til at åbne de døre, som ikke fandtes før eller som vi troede var aflåste og utilgængelige. Nøgler til finurlige nøglehuller, svar på de spørgsmål, vi stillede og nye veje, som opstår i den tidlige morgendis, hvor duggen danser. Processen er nøglen. Alt det, du har brug for vil komme til dig undervejs, når du først er begyndt at skrive. Det samme gælder inspirationen.

Læs mere i “Alt det du mangler”.

Til yderligere inspiration om spirituel skrivning:
Din spirituelle skrivevej – læs mere her

Skulle du have lyst til at deltage på et af mine skrivekurser eller på intuitiv skriveworkshop, så scroll videre og se høstens og efterårets skrivekursus-program lige herunder.

Og skal du være med i skrivecirkelforløbet Fortællersken og have en virkelig fin og givende introduktion til intuitiv skrivning, så bid mærke i, at du får ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 31. juli.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Karoline Hedegaard Brander –

Høsten og efterårets skrivekurser

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Kommende skrivecirkelforløb, eSkrivekurser og intuitive skriveworkshops

Between Stories Høst – HØSTCIRKLEN – starter 7. august 2019
eSkrivekursus for kvinder på livets tærskler
Din spirituelle skrivevej

FORTÆLLERSKEN– starter 5. september 2019
Online skrivecirkelforløb for kvinder  med skrivelængsel
Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli

Stemmer – Intuitiv skriveworkshop – 12. september 2019
Skrivehuset ved Ringsted

Klik på navn/link for at komme videre til invitation og detaljer. Eller gå direkte til TILMELDING via linket her.

A woman sitting alone on a wooden bench in the park with cloudy
Honour the space between no longer and not yet

 

4 thoughts on “Tærskler og skrivemagi

Add yours

 1. Hej Lene. Jeg så dit indlæg på Facebook og blev begejstret. Sådan et skriveforløb ville jeg rigtig gerne – men efter i mange dage – HVER eneste dag at modtage et nyt skrivearbejde, kan jeg mærke, at det bare er for meget. Det vil jeg slet ikke kunne leve op til. – Ærgerligt – for det lød inspirerende.

  1. Kære Inga

   Jeg tror altså, at der er noget, du har misforstået her. I Høstcirklen (Between Stories Høst) modtager du hver uge (og ikke hver dag!) et skrivebrev med inspiration, skriveafsæt og øvelser. Og det handler på ingen måde om at leve op til noget, det handler om at hengive sig til skriveprocessen og gøre det præcist den måde, der gør dig godt.

   Og det er ikke at betragte som skrivearbejde på den måde = at du får opgaver, du skal løse på en bestemt måde eller til en bestemt tid, det er ikke et præstationsforløb. Tværtimod. Det er et skriveforløb for sjæl og hjerte. Du bestemmer selv farten og skaber selv dit rum, så du skriver og folder ud via ord og fortællinger, så det passer ind i dit liv og din rytme.

   Prøv eventuelt at læse invitationen til forløbet igen – i linket her https://lenefrandsen.com/between-stories-hoest/.

   Kærlig hilsen
   Lene

 2. Kære Megan

  Tak i vinden for din gode fortælling. Du har sådan et særligt sprog som jeg holder af. Som så mange holder af!
  Jeg fik helt tårer i øjnene faktisk, da jeg læste dine ord her. Tak!

  Du har ret i, at ord er kraft. Hvor har jeg oplevet det tit. Jeg kan mærke stemningen bag ordene, som folk skriver. Lidt ligesom ved kropssprog, ikke? Man kan ikke skjule sig bag ord.
  Energien bruser bagved som en flod.

  Jeg har tit kigget forbi dig, i årene, hvor du har skrevet og glædet mig for dig!

  Lov mig, at du aldrig giver op med at fortælle, alle dine frie, fine historier!

  Lev vel, søde Megan.

  Kram i vinden, fra Laila

  1. Åh tusind tak, kære Laila, og jeg kan sagtens huske dig. Det glæder mig, at du stadig findes lige her og læser med og selvfølgelig blev jeg ekstra glad, da jeg læste dine fine, kraftfulde ord. For du viser mig, at du kan se det, jeg skriver og mærke det som en vind. En vind, der rusker i håret og får træer til at danse, en vind, som er energi og kraft. Og dér er du. Og du kalder mig Megan, så jeg husker og tænker, ja jeg er også Megan. Tak for det. Og tak for dig. Kram i vinden tilbage. Må du få en dejlig dag ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: