Broen

Your Sacred Knowledge. Det er ordene, jeg hører, allerede inde jeg sætter pennen på papiret. Og da jeg læser ordene, jeg har skrevet, opdager jeg, at der står ”sacred knowledge”. Var det egentlig det, hun sagde? Er der en nisse til stede på denne støvede julimorgen, hvor særlige sommerpasteller er strøet over marken som frø? Skydækket danser vindløst og tegner mønstre.

”Din hellige visdom” oversætter hun og rækker en hånd frem, hun står ude på træbroen i sumpen mellem træerne. Det er som en urskov, fugtigt, klæbrigt og myg summer i luften over mit hoved. Kommer du, jeg tøver, det kan vel ikke være den vej, jeg skal nu? Over en træbro og direkte ind i grøn fugtighed?

Men hun står dér stadig med sin fremstrakte arm og hånden, der inviterer mig til tro. Tillid.

”Og tålmodighed, siger hun med et grin, ”det kniber det med engang i mellem?

Hvordan hun egentlig ser ud? Jamen, det vil jeg lade dig, kære læser bestemme, for hun ændrer sig alt efter, hvem der ser. Så kig godt på hende og se hendes aftegninger mellem linjerne. Hvem er hun for dig og hvordan ser hun ud? Dufter hun af myggebalsam eller lavendel? Har hun en farvestrålende kjole på eller er hun klædt i afdæmpede gevandter? Er hun ung eller gammel? Og kan man altid få kontakt med hende, hvis man har brug for visdom af den slags, der ikke kan googles? Hvis man altså skriver sig ind?

Med hendes ord i mit blod træder jeg ud på træbroen, en simpel foranstaltning af brede planker over et vandhul.

”Det er en å”, korrigerer hun, ”men lige nu er der ikke så meget vand, der løber igennem, derfor kan du ikke høre dens rislen. For dig er det bare et langt hul, ikke? Men dér tager du fejl, for inden længe vil vandet igen løbe igennem og bruse som en livgivende ild. Det er her, din tålmodighed vil komme dig til undsætning. Vent lidt og træf ikke hastige konklusioner!

Kom med, der er noget jeg gerne vil vise dig på den anden side.”

Myggene følger os på vej, sveden løber fra min pande og ned over næseryggen, lander på læberne og ender i min mund. Salt. Sødt. Sælsomt. Vores hænder er klistret sammen med tillidslim og jeg lader kroppen føre mig på vej, ignorerer de tunge tanker af modstand. Det er man nødt til, så meget har jeg da lært. De følger med, når man går vejen ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte. Bange for at blive skuffet, angst for at visdommen vil prelle af på mig eller at jeg vil glemme den igen. Der er så meget, jeg har glemt.

”Jeg er vist ikke så god til sommer”, udbryder jeg med et suk, ”jeg savner mit mørke.”

Hun svarer mig ikke, for i samme sekund er vi ovre og forlader broen for at træde ind i et landskab af … lys og mørke. Hvordan skal jeg ellers beskrive det? Gamle egetræer, tykke stammer, sten, mos og vildnis. Her er lys, her er skygge og en plads midt i herligheden, der minder om en cirkel. Hun sidder dér allerede og kalder på mig. Jeg går derhen. Jeg træder ind i cirklen og i det samme falder en sten fra mit hjerte. Roen svøber sig om mig og jeg behøver ikke at skrive mere. Jeg er gået over broen og kommet hjem.

Magiske morgensider, 13. juli 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Høstcirklen 2019

Skriv dig ind i høsten og kom hjem via ord og fortællinger

HØSTCIRKLEN (Between Stories Høst)
eSkrivekursus for kvinder
Start 7. august – varighed 8 uger

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

I alle årstidscirklerne skriver du i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen. Det betyder, at du gennem din skrivning forankrer dig i årstiden og den særlige energi, der er på de forskellige tidspunkter af året.

At skrive i pagt med årshjulet kan bl.a. medvirke til større indre ro og dulme angst og stress. Vi kan nemlig også grounde gennem skrivning.

Du lærer/eller øver dig på at bruge ord og fortællinger på din indre rejse og der vil altid være inspiration til spirituel skrivning i form af ideer og hjælp til, hvordan du kan forankre og berige din skriveproces og din forbindelse til Kilden.

Her er nøgleordene bl.a. ritualer, tarotkort som vejledning og skriveafsæt, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjulet, intentionens kraft, varselstagning og fortællinger, rutiner, disciplin og gentagelser.

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i alle årstidscirklerne. Naturligvis!

eBog eksklusivt til deltagerne på eSkrivekurserne

Fremover vil den spirituelle del af årstidscirklerne blive udlevet til deltagerne som en eksklusiv eBog, du kan bruge gennem helt kurset og selv plukke og vælge, hvad der taler til dig.

Find din egen vej og måde, du får masser af inspiration og ideer

Du prøver dig frem og finder din helt egen vej og måde. Du får mulighed for at skabe og vedligeholde nogle gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde fokus og være i kontakt med Kilden.

Og som altid kan du selvfølgelig konsultere mig i processen og få råd, vejledning og et par gode ord med på vejen. Jeg er din skrivemor og guide i skrivebjergene, fortællerske og hjerteveninde med fortællingens kraft.

På alle eSkrivekurserne/i årstidscirklerne handler det om

 • skriveglæde
 • skriveprocessen og den kreative cyklus
 • skrivemagi
 • indre næring
 • fokus og fordybelse
 • skrivning fra sjæl og hjerte
 • spirituel skrivning
 • grounding og forankring i årstid og energi
 • fejring af særlige tidspunkter på årshjulet
 • at ære og nære de indre processer
 • at bruge ord og fortællinger som vejledning på den indre rejse
 • at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

HØSTCIRKLEN (Between Stories Høst) – KLIK FOR INVITATION OG DETALJER

Tilmelding til Høstcirklen – klik her

Til inspiration, læs også gerne

I pagt med årshjulet
Din spirituelle skrivevej

Bridge Woods

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: