Kornmoderen

Jeg er gået videre, men står stadig på samme sted. Det er morgen igen og varmen danser allerede på sti og mellem træer.

”Hør skulle du ikke videre?” spørger hun og kommer nærmere, nysgerrig og fuld af undren.

Jeg ryster på hovedet.

”Åbenbart ikke. Der er vist noget mere, jeg skal have med mig fra dette sted?”

Jeg er mig om efter andre frænder, men der er kun hende. Vi står undrende foran hinanden med følelsen af, at vi har været her før. I dette øjeblik.

”I dag åbner porten til høsten sig, årshjulet drejer og de lyse nætter ender” siger hun så. ”Er du klar over det?” Og det er jeg.

”Det er tid til at høste det, vi såede i det tidlige forår og det, som spirede og groede gennem sommeren. Tidspunktet kaldes også Lammas” fortsætter hun og refererer til det keltiske årshjul. “Det er en tid for fejring af sommeren og høsten. Nu indsamles kornet. Man tændte bål for at ære Kornmoderen, når hun fødte sit barn, selve kornet. Thi det er frøet, som skal bringe næste års høst, men det er også frøet, som skal opretholde livet gennem den kommende vinter.”

”August er Kornmoderens måned og faktisk er ”augur” et gammelt ord for seer og betyder ”forøger”. Kornmoderens måned er fuld af overflod, hun er frøet, hun er livmoderen og den store forsøger. Hun opretholder livet på jorden. Jordens regenerative kraft er stærk på tidspunktet for Lammas, som egentlig er den 1. august, men perioden strækker sig et godt stykke ind i den første del af måneden.”

”Nu høstes kornet og solens cyklus begynder at vige. Mørket vokser og snart står vi på grænsen til efterår. Vi forbereder os til efterår og vinter. Vi fejrer.”

Jeg er gået videre, men står stadig på samme sted.

”Du har ventet på, at porten skulle åbne sig og energien skifte. Nu er alt klar til din videre færd på heltindens rejse.”

Hun ler og tager igen afsked. Men da jeg ser på hende, er hun ikke længere den, hun var. Forandret i væsen og skikkelse, jeg ser et glimt af bølgende korn og modenhed i hendes blik og står ansigt til ansigt med selveste Kornmoderen. Jeg blinker en gang og så forsvinder hun helt. Magien fordamper. Men hun var dér. Jeg så hende og mærker hendes visdom i mit bryst.

Denne gang bevæger jeg bevidst videre og mærker grus og sten rulle under mine fødder. Et forunderligt skrig lyder fra den nærliggende skov, er det mon uglen, som er på færde? Uglen, som varsler det kommende efterår og vinter, mørket og … jeg ryster det af mig og udfører et par lette dansetrin på stien. Den tid, den glæde. Nu er det tid til at fejre.

Magiske morgensider, 7. august 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Heltindens Rejse

Heltindens Rejse

Der var engang en kvinde. En modig og skriveglad kvinde fuld af længsel efter at folde sin sande sjæl ud og lade dens fortællinger skrive. En kvinde, som helt instinktivt have en forståelse af, at eventyrets kraft kunne hjælpe hende med den intention. At eventyret ville skænke hende helt særlige værktøjer som hun også kunne bruge på sin livsrejse.

Og lige her starter eventyret i Fortællersken II.

Vov at fare vild

I eventyrerne er det vigtigt at lytte til, hvad der kalder på dig. Og som Joseph Campbell, forfatter og professor i mytologi, har lært os handler det om at kaste sig ud i det. Begiv dig af sted, fortab dig og far gerne vild.

“Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer –

Heltidens rejse – Kast dig ud i det, det har jeg gjort! 

Mød dig selv i naturen, gennemgå en transformation, sig farvel til noget eller nogen, gøre et offer, mød en mystisk fremmed og gerne et dyr, som selvfølgelig kan tale og hjælpe dig på din vej.

Gå igennem ild og vand, gennemfør en prøve, overskrid en grænse. Og find det, du søger, om det er en praktisk løsning på et problem eller en forvandling, velsignelse eller krukke med guld. Uanset hvad, bringer du noget med dig tilbage.

Fortællersken II - Eventyret

Heltinden i din egen historie

Eventyrerne viser os, at vi kan blive heltinder i vores egne historier. Men det kræver, at vi tager pennen i egen hånd og vælger at omskrive nogle af de fortællinger, som har defineret os og holdt os skakmat i vores komfortzone eller i et slags stramt korset skabt af andre.

Det skal vi også lege med i Fortællersken II, det dér med at bruge fortællinger og eventyr til at åbne nye døre og veje. Du lærer, hvordan du kan bruge din egen fortælling som en slags visualisering og hvordan du ved at læse højt og genfortælle for dig selv, kan bringe håb og ønsker til manifestation.

Skriveglæde og eventyrlyst

Men mest af alt handler det selvfølgelig om skriveglæde og eventyrlyst. I Fortællersken II skriver vi også intuitivt, men du får masser af læring med, som du kan bruge undervejs og eksperimentere med.

Heltindens rejse og fortællingens hjerteslag

Du lærer om heltindens rejse og de tre faser. Du får fornemmelse af fortællingens puls eller hjerteslag og du finder den helt basale struktur til at bygge dit eventyr op med. Du øver dig på at “se det for dig” og visualisere dig ind i din fortælling, så dit sprog bliver levende og medrivende.

Helt automatisk øver du dig på kreativ problemløsning gennem fortællingens kraft.

Kast dig ud i det

Alle eventyr handler på en eller anden måde om en rejse. Uanset om det er en fysisk rejse gennem tid og rum eller det er en følelsesmæssig rejse. Der er altid en vej og et startpunkt og en slutning med masser af eventyr og oplevelser undervejs.

Sædvanligvis er det en central karakter, som foretager rejsen og i dette tilfælde heltinden. Ofte vokser hun med sin opgave og undervejs i processen efterhånden som hun står ansigt til ansigt med sin frygt eller hvad, hun nu kommer ud for. Men før det kan se, må hun tage det første skridt.

Måske får du vinger

Hun må kaste sig ud i det og mønstre tillid. Hun er som narren i tarotverdenen, der kaster sig ud fra klippeafsatsen i tillid til, at hun enten vil lande på begge fødder eller at nogen eller noget vil gribe hende på vej ned. Måske får hun vinger? Eller en stor fugl kommer til hendes undsætning?

På samme måde må du kaste dig ud i eventyret og skriverejsen i Fortællersken II. Og det får du forskellige værktøjer til. Ja, nogle af dem opfinder du faktisk selv undervejs!

Skriv dine helt egne eventyr

Du kaster dig ud i det og sætter din indre heltinde fri. Du oplever, hvad det vil sige at være heks og kunne trylle. Du skriver dine helt egne eventyr og får forskellige værktøjer og remedier undervejs, som du kan gemme i din helt egen magiske bog. Din “Book of Shadows” eller i Symbolhåndbogen.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 1. september 2020/ Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Holdstart 1. september 2020
Varighed: 4 måneder

Book din plads allerede nu ved at skrive til mig på skrivehuset@gmail.com

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II holdet og pladserne gives efter først-til-mølle i løbet af vinteren/foråret.

Pris 
DKK 2850,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Ved betaling i 3 rater må påregnes et ekspeditionsgebyr på 50,- DKK.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret – Start 01.09.20

FORTÆLLERSKEN II EVENTYRET – KLIK FOR INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: