Hengivelse

Uglen og Kragen konverserer og det gør de på de allersidste sider i min skrivebog. Selv er jeg stået op til en morgen med skarp sol mellem skyer. Først rødmende himlen, så hengav den sig. Og det, min ven, er også nøgleordet i dag. Hengivelse.

”Et spadestik dybere” siger Uglen og Kragen nikker, ”det kræver dit nærvær og din dedikation. Det virker ikke efter hensigten, hvis du fortynder energien og render forvirret rundt i alverdens hjørner.”

”Fra vest mod nord, fra efterår til vinter. Det er bevægelsen nu. Fra flydende vand til jord, det indre, lyttende, nærende og introverte. Virkelig svært for mange. Men du, du har det i dig. Du er skabt til den slags arbejde.”

”Hvad mere er” skræpper Kragen videre, ”det er her din primære kraft bor. Din unikke forbindelse til Kilden. Den kan du styrke i vinterens skød, finjustere kursen og lade den opstå indefra. Finpuds dine ritualer og lad dem føre dig på vej. Og vigtigst af alt? Du hengiver dig i tillid og tager imod. Den evige jagt efter hurtige resultater, de skræppende stemmer, som tror, de ved alt og har den gyldne nøglen. Ha! Det er alt det, du lukker af for nu, så du kan høre din egen sjæls stemme. Her finder du nøglen.”

”Du kender den. De konstante forsøg på at dulme smerte og sorg. Du har delt seng med rodløsheden. Det er om vinteren, du styrker dine rødder, energien er langsom og du inviteres til kærlig dvælen. Din sande styrke har grobund i røddernes kraft.”

Til det nikker Uglen og så taler de i munden på hinanden, plaprer op og morer sig hjerteligt med at forkynde deres visdom. Jeg smiler og siger tak, mens solen glider ind bag en sky og himlen beslutter sig: En gråorange dragt gjort af håb og tillid. Silhuetter af fugle. Sang.

Jeg vender hjem af den vej, jeg kom og nyder at mærke den kølige vind i håret. De sidste sider i min skrivebog. Finale. Der er noget fint i at afsluttede på en god måde. Ære det lille stik af vemod, som hører med, når man tager afsked. Det sidste blad svæver kunstfærdigt inden landing. Den sidste sommerfugl blæses bort. Jeg stikker nøglen i døren og åbner mit vinterrum. Hertil og ikke længere. Lige nu.

Magiske morgensider, 5. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Intuitiv skrivning

Intuitionen er dit kompas og den tvinger dig til at være til stede i nuet, for det er sådan intuitionen virker. Fra det ene øjeblik til det andet. Derfor kan du sjældent tænke dig til, hvad du vil skrive, du er nødt til at møde det blanke papir og skrive dig ind i tillid.

Lad historier og fortællinger folde sig ud i processen, lad inspirationen møde dig undervejs. Når du skriver intuitivt, ved du præcist i det rette øjeblik, hvilken drejning fortællingen vil tage. Lige dér.

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelig. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu. Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition. Også når du skriver.

Intuitionen guider dig i nuet

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Det intuitive sind er en hellig gave og dets rationelle sind dets tro tjener. Vi har skabt et samfund, der ærer tjeneren, men som har glemt gaven.”
– Albert Einstein –

Ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

Intuitiv skrivning handler i høj grad om at forlade hovedet og alle formodninger om “hvordan”. Og du kan kun skrive intuitivt, hvis du vitterligt skriver, for intuitionen fungerer kun i det givne øjeblik og hverken i for- eller fremtid. Derfor kan du tænke dig til det, der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at skrive.

Kraften i pennen

Du kan samle energi og blive en slags ordmagiker, en fortællerske, som samler sin kraft i pennen. Det kræver øvelse, træning og disciplin, javist, men din belønning er så meget desto større. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning.

Skab rum og mød op

Det essentielle på skriverejsen er kontinuerligt at skabe rum og give plads til at fortællingerne kan lande. At du indstiller dig på en modtagelig kanal. Resten dukker op undervejs. Vejen bliver til, mens du skriver, værktøjer og teknikker vil dukke op og nye døre vil åbne sig, mens du skriverejser og lader ordene føre dig på vej.

Det er også i den proces, at du finder din egen skrive- eller fortællerstemme.

Loren Cruden siger så fint:

“Techniques are directionless without grounding and connecting to Source,
they are a style without subtance.”

De fleste værktøjer og løsninger opstår organisk og undervejs

De fleste veje, værktøjer og løsninger opstår organisk undervejs og i processen. Du får præcist det, du skal bruge, hvis du altså møder op og begynder at skrive. Hvis du lader dig bremse af tilsyneladende manglende værktøjer, redskaber, inspiration, tid m.m., befinder du dig stadig i frygtens lejr og i din komfortzone.

Når du først skriver, danser og bliver bekendt og måske endda tryg ved kreativitetens dans, ebbe, flod og skiftende rytme, så får du vished om, at alt det, du behøver og trænger til undervejs, vil møde dig og falde ”ned i din turban”.

Tillid skaber forbindelse

Det er den tillid, ja endda den vished, der er med til at skabe forbindelse til kreativitet og fortællingens kraft.

Vil du lære at skrive intuitivt?

Vil du gerne lære at skrive intuitivt? Så er du kommet til det rette sted. Er du helt ny udi intuitiv skrivning, kan jeg varmt anbefale dig mit Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, online skrivekursus.

Næste hold starter den 12. januar 2021 og der er åbent for tilmeldinger.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – Klik for invitation og detaljer

Online skrivekursus og forløb – Klik for kommende skriveforløb og -kurser

Fra vest mod nord, fra efterår til vinter. Det er bevægelsen nu. Fra flydende vand til jord, det indre, lyttende, nærende og introverte. Virkelig svært for mange. Men du, du har det i dig. Du er skabt til den slags arbejde.

Det er her din primære kraft bor. Din unikke forbindelse til Kilden. Den kan du styrke i vinterens skød, finjustere kursen og lade den opstå indefra.

Finpuds dine ritualer og lad dem føre dig på vej. Og vigtigst af alt? Du hengiver dig i tillid og tager imod. Den evige jagt efter hurtige resultater, de skræppende stemmer, som tror, de ved alt og har den gyldne nøglen. Ha! Det er alt det, du lukker af for nu, så du kan høre din egen sjæls stemme. Her finder du nøglen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: