Længslens Vogter

“Du ved det. Tiden er kommet, men den kommer indefra dig. Stå ved, hvem du er. Kom ud i lyset, selvom det er sparsomt på morgener som denne. Og tag aldrig din krone af for nogen.”

Det er Boar og det er store ord på en blæsende morgen som denne. Vinden rusker i træer og grene, de sidste blade svæver gennem luften som vingeløse fugle og lander for min fod.

Når vi kan, så kan du så sandelig også.

Mine kinder er kolde, jeg fryser lidt og en del af mig har lyst til at luske den anden vej. Han er bare svær at komme udenom, fylder godt i indgangen til buskadset, den vej jeg havde tænkt mig at gå. Snoet men lige ud på marken, ud i vinden, ubeskyttet. I dag vil jeg give dem til vinden. De sidste forbehold og den klæbrige modstand. Med hjerte og med vilje.

”Jeg er din vejviser” siger han, ”den vej, der inviterer dig til at opdage hemmeligheder om dig selv og stå ved dit kald og din længsel. Længslen er et tegn, et budskab. Den er som en levende organisme, der kalder på dig fra sjælens jord. Og den vil altid være dér og finde dig, uanset hvor du flygter hen. Længslen er din ven, hvis du altså lytter til den og åbner dig for dens vejledning.”

Han ser granskede på mig som for at undersøge, om jeg har forstået. Og her taler vi selvfølgelig ikke om at forstå mentalt. Det duer slet ikke på denne vej. Nej, har jeg forstået med sjæl og med hjerte?

Jeg nikker og udbryder: Er du da længslens vogter?

”Præcis!” udbryder han og kommer et par skridt nærmere, et imponerende syn af et dyr. Det sjove er, at jeg ikke længere er bange for ham, faktisk bliver jeg både glad og lettet, når han igen dukker op i sprækken af den nye dag eller i kraftfulde drømme.

”Længslens vogter” råber jeg med kådhed i stemmen og vinden stemmer i. Det er sådan en dag. Det vilde hvisker og bryder igennem filteret af træthed som kaffe gennem en tragt. Drypper ned i sjælens kande og fylder mit hjerte med mod.

”Den træthed i øvrigt” siger han så, for han vil altid gerne have det sidste ord, ”den er et resultat af at holde igen og kæmpe imod din sande natur. Når du slipper modstanden, vil ny energi sprudle i krop og sjæl. En energi, der har sine rødder i vildskab.”

Magiske morgensider, 4. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Hvorfor skrive?

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager i mine skrivecirkelforløb og på de intuitive skriveworkshops? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Du længes efter dig selv, din sjæl

Det du længes efter er dig selv. Din sjæl. Skrivelængslen er et kald. Nogle giver udtryk for sig selv og deres iboende kraft og kreativitet gennem malerier, andre danser, synger eller laver skåle af ler. Der er mange måder at lade sjælen danse på, men har du skrivelængsel er der ingen tvivl. Ordet er dit materiale. Din sjæl ønsker at give udtryk for sig selv gennem ord og måske endda fortællinger. At lade sig fortælle.

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Din indre fortællerske

Jeg har dedikeret mine Fortællerske skrivekurser til skrivelængslens kald. Her kan du folde det ud, der bor bag længslen og lære at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du lytter til det, der vil skrives gennem dig.

Nye hold af både Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter til januar. Lige nu er dér ravnerabat at hente, jeg har åbnet for tilmeldinger og du kan sikre dig din plads på det hold, der kalder mest på dig. Begge forløb foregår udelukkende online.

FORTÆLLERSKEN I og II –
nye hold starter til januar 2021

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Nyt hold starter den 12. januar 2021
Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceres til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING – klik for invitation

Fortællersken II, Eventyret

Nyt hold starter den 28. januar 2021
Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. december

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret – klik for invitation

Hvad nu hvis din sjæl kender vejen og ved, hvad der vil skænke dig sindsro og glæde i livet? Hvis livsfloden flyder en gylden sti i dit blod og det eneste, du skal mestre er tilliden til din egen kraft og formåen? Hvis du brænder de falmede facitlister til livet og rejsen, som andre har påduttet dig og lader din egen vej komme til syne som sprækken af dagslys efter en lang nat?

Hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig – klik klik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: