Fra fobi til forbindelse

Engang havde jeg fuglefobi og gjorde alt for at undgå de bevingede væsener. Nok kunne jeg med en vis beundring betragte dem på afstand, men det var altid med et hertil og ikke længere. Det ændrede sig den dag, hvor jeg ved Sommersolhverv var på trommerejse og Ørnen kom til mig som frænde. I mere end fem år har han nu fulgt mig og fobien har forvandlet sig til fascination og forbindelse. Vi er tæt forbundet, fuglene og jeg!

Kragerne flokkes om hus og have, Ravnen kigger tit forbi og slår mig følge. Hun er med på de længere ture ud. Den store gråkrage Harald kommer ofte helt tæt på køkkenvinduet, som har udsigt til haven, vi konverserer og vender verdenssituationen. Den anden verdenssituation, du ved.

En dag sagde jeg til ham: “Du er jo ved at blive helt tam, Harald.” Til det slog han en skingrende latter op og udbrød mellem udbruddene: Tværtimod. “Det er dig, som er ved at blive vild.” Det kompliment er et af de største, jeg har nogen sinde har fået. Det landede blødt i mellemgulvet og sjælen faldt til ro.

I dag er Solsorten frænde, ankommet med et budskab om at ære det indre kald. “I langt højere grad end tidligere”, tilføjer han fra sin plads under grenene i buskadset. Det småregner i dag, luften er tyk af fugt og lyset dæmpet.

”Der er ingen tid at spilde, fugle og kvinder må træde i karakter og komme ud af gråzonen. Flyt så det ben, vågn op fra din slumren. Stå ved dit sande kald. Jeg nikker, det budskab har danset mellem linjerne den seneste uge, det er kommet til mig i drømme og under meditation, ja endda i pauser mellem forvirrede tanker og uro. En uro skabt af ydre omstændigheder og skingerhed.

Der findes en anden vej, synger fuglen.

Indeni er det ved at blive anderledes. Nu mærker jeg en inderlig fin container, det som i heksens univers kan være en magisk gryde eller en Book of Shadows, hvis du kender sådan en?

Uanset, hvad du tror på og har vished om, så er det tid til at vågne op og bruge dine særlige evner. Følg din længsel, lad den vise dig vej. Et skridt af gangen. Og et ord af gangen, hvis du har skrivelængsel og mærker din indre fortællerske banke på. Lyt til hende, hun har gaver med. Gaver, som over tid vil forvandle dig og skænke dig større hjertefred.

Magiske morgensider, 7. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise

Blackbird singing in the dead of night
Take these sunken eyes and learn to see
All your life
You were only waiting for this moment to be free
– The Beatels –

Images by © Dariusz Kocurek

One thought on “Fra fobi til forbindelse

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: