Der er ingen vej udenom

Frø gror i mørket og det gør du også. Og det ER mørkt, da jeg træder ud af døren og åbner den knirkende havelåge. Finregn drysser dråber, himlen er koboltblå mod lyset fra vinduerne i huset. Jeg går ud af markvejen, drejer til højre for enden af havehegnet og følges med tøvende lys i øst. Efterhånden vænner mine øjne sig til mørket. Jeg ser.

Vi er på vej mod fuldmåne, men hun hviler endnu under skydynen. Månen. I dag ved jeg præcist, hvor jeg skal hen. Det vidste jeg fra det tidspunkt, hvor søvnen slap op og jeg forlod sengen. Tak for en ny morgen, en ny dag, mumlede jeg og tændte lyset på badeværelset.

”Hvor er du dog smuk” sagde jeg til kvinden i spejlet. ”Det klæder dig med morgenhår.”

Nu går jeg gennem nedfaldne blade og finregn hen til blodbøgen, der står i den vilde del af haven udenfor hegnet.

”God morgen kære Blodbøg, jeg er glad for at være her.” Hun smiler tavst, så det er ikke hende, der med dyb stemme hilser mig og siger:

”Dér er du jo. Du er ventet.”

Stemmen tilhører uglen og når hun taler på denne tid af året, så ved jeg det. Cailleach er til stede. Helt hvordan det foregår, kan jeg ikke helt forklare. Kunsten er at leve mysteriet og hengive sig til det. Det gør din sjæl så glad.

”Du ved det godt nu” konstaterer Cailleach fra en gren i blodbøgen og jeg nikker.

”Der er ingen vej udenom. Vejen går i gennem.”

Magiske morgensider, 24. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Intuitiv skrivning

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske. Hun har gaver med til dig. Din sjæl vil elske dig for det.

Intuitionen er dit kompas og den tvinger dig til at være til stede i nuet, for det er sådan intuitionen virker. Fra det ene øjeblik til det andet. Derfor kan du sjældent tænke dig til, hvad du vil skrive, du er nødt til at møde det blanke papir og skrive dig ind i tillid.

Lad historier og fortællinger folde sig ud i processen, lad inspirationen møde dig undervejs. Når du skriver intuitivt, ved du præcist i det rette øjeblik, hvilken drejning fortællingen vil tage. Lige dér.

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelig. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu. Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition. Også når du skriver.

Intuitionen guider dig i nuet

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Det intuitive sind er en hellig gave og dets rationelle sind dets tro tjener. Vi har skabt et samfund, der ærer tjeneren, men som har glemt gaven.”
– Albert Einstein –

Ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

Intuitiv skrivning handler i høj grad om at forlade hovedet og alle formodninger om “hvordan”. Og du kan kun skrive intuitivt, hvis du vitterligt skriver, for intuitionen fungerer kun i det givne øjeblik og hverken i for- eller fremtid. Derfor kan du tænke dig til det, der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at skrive.

Kraften i pennen

Du kan samle energi og blive en slags ordmagiker, en fortællerske, som samler sin kraft i pennen. Det kræver øvelse, træning og disciplin, javist, men din belønning er så meget desto større. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning.

Skab rum og mød op

Det essentielle på skriverejsen er kontinuerligt at skabe rum og give plads til at fortællingerne kan lande. At du indstiller dig på en modtagelig kanal. Resten dukker op undervejs. Vejen bliver til, mens du skriver, værktøjer og teknikker vil dukke op og nye døre vil åbne sig, mens du skriverejser og lader ordene føre dig på vej.

Det er også i den proces, at du finder din egen skrive- eller fortællerstemme.

Loren Cruden siger så fint:

“Techniques are directionless without grounding and connecting to Source,
they are a style without subtance.”

De fleste værktøjer og løsninger opstår organisk og undervejs

De fleste veje, værktøjer og løsninger opstår organisk undervejs og i processen. Du får præcist det, du skal bruge, hvis du altså møder op og begynder at skrive. Hvis du lader dig bremse af tilsyneladende manglende værktøjer, redskaber, inspiration, tid m.m., befinder du dig stadig i frygtens lejr og i din komfortzone.

Når du først skriver, danser og bliver bekendt og måske endda tryg ved kreativitetens dans, ebbe, flod og skiftende rytme, så får du vished om, at alt det, du behøver og trænger til undervejs, vil møde dig og falde ”ned i din turban”.

Tillid skaber forbindelse

Det er den tillid, ja endda den vished, der er med til at skabe forbindelse til kreativitet og fortællingens kraft.

Vil du lære at skrive intuitivt?

Vil du gerne lære at skrive intuitivt? Så er du kommet til det rette sted. Er du helt ny udi intuitiv skrivning, kan jeg varmt anbefale dig mit Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, online skrivekursus.

Næste hold starter den 12. januar 2021 og der er åbent for tilmeldinger.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – Klik for invitation og detaljer

Er det eventyr, din sjæl længes efter, så tag også et kig på

Fortællersken II, Eventyret – holdstart den 28. januar 2020

På begge skrivekurser skriver vi intuitivt og bruger fortællingens kraft som guide på den indre rejse. Du får historiemedicin for sjæl og hjerte. Og du skriver den selv.

Det kræver ikke særlige kvalifikationer eller skriveerfaring at være med. Følg blot din længsel.

Intuition is the treasure of a woman’s psyche. It is like a diving instrument and like a crystal through which one can see with uncanny interior vision. It is like a wise old woman who is with you always, who tells you exactly what the matter is, tells you exactly whether you need to go left or right. It is a form of “The One Who Knows”.
– Clarissa Pinkola Estés –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: