Opdagelsen

Der er en krage i min have.
Der bor et håb i min mave.

”Det er ikke noget nemt sted, vel?” siger han, Kragen, som gæster min have hver eneste dag. Jeg ser ham fra køkkenvinduet. Men hvem holder øje med hvem og hvad ser han? En kvinde kigger ud. Hun skyller gulerødder og skræller dem. Han blinker med øjnene. Senere finder hun en fjer på det sted, hvor han sad.

”Jeg gentager. Det er ikke noget nemt sted. Det sted på rejsen, hvor man opdager, at man er faret vild. Det eneste man ved, er, at man er strandet på et svært sted, hvor tanker står i kø for at servere velkendte løsninger baseret på flugt og udsprunget af frygt.”

”Men hvor vil du flygte hen? Hvem flygter du fra? Dig selv? For gør du det, så løber du også bort fra det sted, hvor de sjælelige forklaringer findes.”

”Ledetråden, den skal du få. Krager er som regel generøse. Ledetråden handler om at få øje på og følge den subtile tråd af det, du svagt fornemmer. Den handler om opdagelsen. Så opdagelsen er altså dit nøgleord i dag og det udløber ikke ved midnat. Det er et af de langtidsholdbare.”

Vinden fejer over landskabet og gør rent. Der må være meget at rydde op i, for den bliver ved. Den samme vind fejer gennem krop og sjæl. Jeg går ud og lader mig blæse igennem. Nu står jeg foran kragen i morgensolen og konfronteres med det, jeg har kredset om som en vis kat omkring varm grød. Kragen ser granskede på mig og fortsætter:

”Opdagelsen rummer endvidere en erkendelse af, at du ikke behøver at vide og det faktisk er en fordel, at du ikke gør. Ellers er det alt for nemt for dig at vælge en listig flugtvej ind i noget bekvemt. Og opdagelsen er ikke bekvem. Ikke til at starte med. Men den vil overraske dig og forvandle sig undervejs i processen.”

Kragens fjer løfter sig i vinden som et slør for mine øjne. Mod øst blænder solen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal svare ham og beslutter mig for, at jeg ikke behøver at sige noget som helst. Notater skrives med skyggeskrift i min rejsedagbog og vinden blæser.

Jeg havde vel håbet på en færdigret, noget nemt og lækkert, hvor jeg ikke selv skulle finde alle ingredienserne og smage til. Give tid. Tilsætte kærlighed. Og hvad der ellers gør sjælelige retter delikate. Retten i den gamle gryde brændte på og gik til spilde. En ny gammel gryde har taget dens plads. Gabende tom og afventede står den ved bålstedet.

Kragen smiler.

”Nemme løsninger er ikke for gamle sjæle” ler han og løfter på sin imaginære hat. Så letter han og forsvinder over træerne mod syd. ”Opdagelsen” skriver jeg og placerer ordet under nøglesymboler.

Hvad er det, jeg ikke ser? Hvad er det, jeg endnu mangler at få øje på? Og hvilke ingredienser skal jeg mon tilsætte i dag?

Fortsættelse følger. Og hvis du er et samme sted på din egen rejse, så følg gerne med bloggen her i de kommende uger, hvor jeg igen deler af mine morgenfortællinger.

Måske ligner vores fortællinger hinanden? Måske er der røde tråde og steder, hvor vi kan mødes og sige: Jeg mærker det samme som dig? Selv når vi føler os alene, så er vi her sammen.

Crow says:
Allow your personal integrity to guide you. Know it is safe for you to stand in your own truth

Magiske morgensider, 25. april 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Denne sommer bliver anderledes

Det er blevet mere markant forår og sommeren er på vej. Vi nærmer os tidspunktet for Beltain. Vinden er kold og gør sit rengøringsarbejde, når den fejer over landskabet. I lækrogen mærker vi solens kraft.

Men der er stadig en særlig indadrettet energi, selvom vi nu er i den lyse del af året. Sommerens burde og skulle skal måske lægges på hylden, for jeg fornemmer at vi vil opleve det anderledes i år. Der kaldes på større balance mellem det indre og ydre og det indre arbejde fylder stadig meget, selvom det snart er sommer. Det vil det gøre hele sommeren.

Nu nærmer vi os forårets kulmination og er så på vej mod sommeren. Alligevel er det som om energien er anderledes i år og det har vi skrevet en del med med hinanden om i Fortællerskens skrivecirkler. Der er nærmest ingen undtagelser. Alle mærker det. Denne sommer bliver anderledes. Tiden er en anden nu.

Flere af de kvinder som lige nu er på skriverejse hos mig fortæller da også om en oplevelse af at skulle dybere ned og længere ind. Tiden er kommet til at møde det, der står i vejen eller at få øje på det, vi har overset. Vi vælger at se og at vælge med hjertet.

Den 1. maj starter mit eSkrivekursus Sommersjæl.

Det er et inderligt skriveforløb for kvinder og det er til dig, som har brug for ord og fortællinger til at støtte dig på den indre rejse.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og sommerens energi. Du skaber balance mellem det indre og det ydre, når du fordyber dig i dine skriverier og skaber en givende skriveproces gennem sommer.

Forløbet åbner op for samarbejde med naturen og den naturlige cyklus og du vil opleve, at det gør uendelig godt at sætte ord på de steder, der dukker op på den indre rejse. Forløbet er et eSkrivekursus og du foretager skriverejsen i helt dit eget tempo. Der er ingen ydre cirkel, ingen forventninger eller ting, du skal nå.

Derimod skaber du en godgørende skriveproces og et rum, hvor du lytter til sjælens fortællinger og skriver det, du hører.

Skrivningen hjælpe dig ikke mindst, hvis du vælger at skrive intuitivt og måske endda invitere fortællingens kraft med på din skriverejse? Der er historiemedicin at hente og der er masser af fortællinger som er gemt i din sjæl og som blot ønsker sig at blive lyttet til og skrevet af dig. 

Du bevæger dig fra krisepunktet til vendepunktet. Præcist som jeg har en intention om selv at gøre det her i foråret og den kommende sommer.

Skriveguide og plantekort

Selvom du skriver på egen hånd, kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skriveguide og underviser. Det sker på e-mail og du får et personligt svar fra mig. Jeg trækker også gerne et plantekort til dig fra den keltiske tradition, som kan være din frænde på skriverejsen gennem sommeren. Med kortet følger plantens nøgleord og ideer og inspiration til, hvordan du kan arbejde med planten og skrive dig ind.

En hyldest til sommerens sjælearbejde

Da Sommersjæl er forankret i årshjulet, vil flere afsæt og øvelser have direkte relation til kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Således vil du blive inviteret til at fejre Sommersolhverv på din helt måde og ved hjælp af ord og fortællinger. Og når vi når frem til august måned, den sidste i Sommersjæl, begynder du på dit eget indre høstarbejde.

Sommersjæl er en hyldest til sommeren, lyset og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Det er et eSkrivekursus for kvinder, som har brug for fordybelse og inderlig forankring.

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Du ønsker at skrive og leve mere cyklisk – i pagt med årshjulet, i kærlighed til processen

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Dit plantekort fra den keltiske tradition. Jeg trækker kort til dig og du får ideer til, hvordan du kan skrive og arbejde med planten som frænde.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Pris for 4 måneder skriverejse gennem sommeren

Pris DKK 1200,-

Beløbet er inklusive moms

Tilmeld dig ved at klikke på billedet herunder

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link/billedet ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Der er åbent for tilmeldinger indtil den 10. maj.
Velkomst og første skrivebrev sendes til dig den 1. maj eller ved tilmelding dog senest den 10.5.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

SOMMERSJÆL – KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

ANDRE SIGER – KLIK HER FOR AT LÆSE, HVAD ANDRE SIGER OM AT SKRIVE SAMMEN MED MIG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: