At starte rejsen

Du er nødt til at begynde din rejse, tage det første skridt. Hvad kalder på dig, hvem er det som hvisker i vinden? En som kender dit navn. En som ved om dit savn.

Der er så meget, som står i vejen. Tiden er knap. Det kan være svært at få tage hul på, at tage det første skridt og vitterligt begive sig af sted. Men længslen forsvinder ikke, den stille stemme holder ikke op med at hviske og det, der sover i dig, vil vågne fra tid til anden og kalde dit navn. Lytter du? Lytter du nu?

I eventyrerne er det vigtigt at lytte til, hvad der kalder på dig. Og som Joseph Campbell, forfatter og professor i mytologi, har lært os handler det om at kaste sig ud i det. Begiv dig af sted, fortab dig og far gerne vild.

“Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer –

Mød dig selv i naturen, gennemgå en transformation, sig farvel til noget eller nogen, gøre et offer, mød en mystisk fremmed og gerne et dyr, som selvfølgelig kan tale og hjælpe dig på din vej.

Gå igennem ild og vand, gennemfør en prøve, overskrid en grænse. Og find det, du søger, om det er en praktisk løsning på et problem eller en forvandling, velsignelse eller krukke med guld. Uanset hvad, bringer du noget med dig tilbage.

Og du finder din sande sang.

Din sande sang

Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd. Giv din indre fortællerske ordet.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.

Men hvordan finder man sin sande sang og lærer at synge den? Og hvor går man hen for at lære det?

På skriveskolen for Fortællersker

Du kunne jo komme denne vej, her ligger Skriveskolen for Fortællersker og som du kan se på døren, når du kommer tæt nok på, er der åbent. Træd nærmere, gå over dørtrinet, du har nu passeret en tærskel og lige indenfor finder du kvinden i receptionen.

Hun virker venlig og imødekommende. Hun spørger dig om din længsel. Og om du ved, at du ved at aktivere eventyret i dig selv kan lukke op for sjælens visdom. For din skrivelængsel er ingen tilfældighed og vejen har bragt dig frem til dette sted. Du leder og du længes.

Luk op for eventyret i dit liv

Eventyr hjælper os med at se udveje og finde nye veje. De inviterer os kærligt til at turde stå ved os selv, vi skal turde ”ikke at vide” hvad vej, vi skal gå og endda give os selv lov til at fare vild. Vi må også vove at blive bange og usikre undervejs i tillid til, at vi alligevel finder krukken for enden af regnbuen.

Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt særlige kraft.

At fortælle eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det sprog, du bruger til dagligt og i tale, ikke er i stand til. Eventyrets kraft bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne og især dem med det eventyrlige islæt løfter os op på et andet niveau og tager os samtidig et spadestik dybere. Eventyret skænker os perspektiv og giver os helt nye briller.

Og de historier og eventyr, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet.

Men du må starte rejsen. Eventyret begynder, når du er trådt over tærsklen.

Step across the boundary and the trespass of story will begin. The forest takes a deep breath and through its whispering leaves an incipient adventure unfurls. The quest. In the lull – not the drowsy lull of a lullaby – but the sotto voce of a woodland clearing, scented with story as it is with wild garlic; this is the moment of beginning, the pause on the threshold before the journey. So many tales begin here, hard by a great forest… ”

– Jay Griffiths –

Tærsklen

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Når du skriver intuitivt, så er det ikke altid, at du ved, hvor tærsklen er og hvad som egentlig er tærsklen. For du skriver dig over og ind.

Skoven er ofte repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Eventyret begynder, når du passerer tærsklen.

Start dit eventyr. Skru op for din intention.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

Intuitiv skrivning handler i høj grad om at forlade hovedet og alle formodninger om “hvordan”. Og du kan kun skrive intuitivt, hvis du vitterligt skriver, for intuitionen fungerer kun i det givne øjeblik og hverken i for- eller fremtid. Derfor kan du tænke dig til det, der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at skrive.

Eventyret begynder, når du passerer tærsklen. Lad eventyret begynde.

Vil du skrive intuitivt? Vil du skrive eventyr?

Den 15. september starter mit online skrivekursus Fortællersken II, Eventyret.

Det er en intuitiv skriverejse i 4. dele og du vil skrive dig ind i

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets Arketyper
Hverdagsmagi

Du skriver intuitivt, men du får værktøjer og remedier til at skrive dine egne eventyr og bruge eventyret som guide på den indre rejse.

Det er ikke noget, du skal kunne på forhånd. Følg blot din skrivelyst og længsel. Det er sjovt og lærerigt. For eventyret kan noget helt særligt.

Fortællinger med et eventyrligt tilsnit

Jeg oplever selv, hvordan jeg åbnes og får lettere ved at lytte og instinktivt forstå endsige subtil information, når en fortælling får et eventyrligt tilsnit. Måske fordi vi er genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige måde?

Og hør nu her! Hold øje med den gave, for du kan gennem dine egne eventyr få de svar, du søger og finde den kraft, du manglede. Du vil få serveret løsninger og døre vil åbne sig undervejs.

Tea Jarlkov, som deltog på sidste hold af Fortællersken II, Eventyret, siger følgende:

“Tusind tak for dig kære Lene, det er en fantastisk gave, at du har været jordemor for min indre Fortællerske  Det gør mig så glad at føde eventyr og dele dem med verden.”

Urkraft og magi

Eventyr hjælper os også med at skabe kontakt til vores urkraft og opdage de kræfter og den styrke, som vi alle besidder. Også dig! Magien bor i dig selv.

Du kan bruge eventyr og eventyrfortælling til at arbejde med din psyke og forstå, hvad der virkelig giver dig energi og tænder din ild. Eventyr kan på en særlig måde hjælpe dig med at blive af med dårlige vaner, du lærer at overkomme forhindringer og springe ud i lyset, præcist som du er. Du er både heks og prinsesse på én og samme tid.

Du kan med andre ord skrive dig på vej og bruge eventyret som kime til både skriveglæde, personlig udvikling og magi. Kun fantasien sætter grænser.

For jeg kan love dig én ting. Din forestillingsevne er en del af gaven og det er blandt andet det, der gør rejsen gennem ord, fortællinger og eventyr så kraftfuld. At vi kan se det for os og skrive os ind, at vi kan vandre i indre landskaber, mærke, sanse, se og føle. At vi kan sætte ord på og lade ordenes kraft og energi lede os på vej.

Fortællersken II, Eventyret

Holdstart 15. september 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Der er 5 pladser tilbage på holdet. Snup din plads nu og få ekstraordinært ravnerabat

Pris DKK 2550,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

JA – jeg skal da være med i Fortællersken II, Eventyret

Lad mig se den fulde invitation og detaljer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: