Losganns Sang

Du mærker vinden på din hud, følelsen af regn. Tusind stemninger følger dig som nisser, mens skridt knækker tynd is på pytter og vandmusik rammer din sjæl. Du hører fuglene kalde, ser kragen i toppen af den høje gran. Får øje på smeltende sne, der tager turen ned af hustage, en rutsjebane, et bump og et skrig.

Du fornemmer hunden ved din side, mærker hendes energi og jeres forbundethed. Og noget mere, noget andet. Hvad er det? Du læser landskabet som en bog, fornemmer disen danse. Tusind følelser følger dig som bølger, der skyller mod land. Og så møder du mig, for i en sanselig registrering har du passeret porten til Det Magiske Univers.

Nej, her er ingen sne, for så var jeg her ikke. Du befinder dig et sted mellem verdener og du ved, hvorfor du endte her i dag. Ved vandhullet på stedet, hvor kvinder lærer om sensitivitet og styrke. Hvor sårbarhed er det nye sort.

Jeg er Frøen Losgann. Velkommen til mit univers. Er der noget særligt, du vil spørge mig om i dag? Nogle lektioner, du har brug for at repetere? Det er ingen hemmelighed, at du har været her før, vi to kender hinanden. Mange gange har du hørt mit Kvækha! og gjort det til dit eget. Men i dag er vi nye sammen. Så hvad kan jeg gøre for dig?

Jeg ser på ham og mærker en ordløs samhørighed, som ikke kan finde sit leje. Blafrende svæver det rundt som møl omkring flammen. Flyver væk, forbavsende, borte. Jeg står stille, trækker vejret dybt og lader mit åndedrag finde helt ned i maven. Følger det på vej tilbage, giver slip, sætter fri. Da hører jeg min stemme sige:

Losgann, jeg ved det ikke. Jeg har ingen særlige spørgsmål og der ingen lektioner, jeg har brug for at repetere i dag. Jeg vil bare være her sammen med dig og alt det, der berører mig så dybt. Lytte til lyden af søen og se åkander sejle forbi. Jeg vil bare sidde her lidt og læne mig ind i din sfære.

Han nikker, hvisker, at det er en sfære, vi deler. Her hører ordene op. Vi sidder bare sammen. Sammen, mens tusind stemninger, følelser, lyde og dufte danser. Sammen, mens trætheden finder sin havn og skibet lægger til med et suk.

Så gør han noget, han ikke har gjort før. Han synger for mig. Den blideste, bløde, mest stærke og dragende sang, jeg længe har hørt. Han synger, mens isen smelter og vinteren fortryder kun for at komme retur.

I dag har jeg ingen ord. Jeg lytter til Losganns sang.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
12. december 2021

”Nøgleordet er medicin. Medicin som ikke kan fremstilles kunstigt. Medicin, som flyder og flyver, danser og ler. Medicin, som vokser vildt og findes i skæve skygger. Medicin som kærtegner din sjæl. Fortællinger fra steder som disse har medicin med sig. Det hedder historiemedicin.

Fortællersken

Hun trives i skyggen og bag de store træer. Sjældent har hun behov for at råbe højt eller færdes i flok. Hendes pen er stærk og hendes stemme har dybe rødder. Hun er ravn og hun er ugle.

Hun kan anderledes fortællinger om livet og det, der bor under overfladen. Dybet skræmmer hende ikke, det drager. Således er hun også havfrue, hun søger det dybe vand og et liv fuld af indre rigdom.

Hun har frænder i mange riger, blandt planter og dyr. Lyttende og med nysgerrighed åbner hun sig for de frie fortællinger på deres færd gennem verdener. Som Tornerose vågner hun og opdager, at hun har sovet alt for længe, men hun har ikke sover over sig. Tiden er nu.

I skæret fra den røde morgen tager hun afsked med natten og træder ind i den nye dag. Hver dag er en øvelse i nærvær og hendes deltagelse er altafgørende. Hun hvisker, hun rumsterer, hendes stemme er din længsel. Hun er din indre fortællerske og hendes tid er nu.

Vejen til den vise kvinde

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Skrivelængslen

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

”We may have forgotten her names, we may not answer when she calls us, but in our bones we know her, we yearn toward her; we know she belongs to us og we to her.
– Clarissa Pinkola Estés-

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Nye hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret, starter først i det nye år.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. januar 2022.
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december.

Klik her for invitation og detaljer – Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Fortællersken II, Eventyret
starter den 1. februar 2022
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 5. januar 2022

Klik her for invitation og detaljer – Fortællersken II, Eventyret

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: