Betony

“Du glemte mig” siger Betony og ranker sig, så jeg kan se hende.

”Det må du undskylde” siger jeg. Så er vi i gang, fortællingen fejer tankerne bort og tager over. Pludselig er det en anden energi, en anden stemme.

Betony rømmer sig, nu er hun ved at blive glemt igen. Ih altså!

”Det er godt gjort. Og det mener jeg! Du har gjort det godt og fornuftigt på en inderligt svær etape.”

Jeg må holde en klump af hånlig latter tilbage, det er svært, men det lykkes. Det er ordet ”fornuftig” som tricker mig. Hun skulle bare vide. Så ler hun, højt, uden at holde noget som helst tilbage.

”Søde ven, det er præcist det, jeg gør. Jeg ved. Du troede, at den prægtige kronhjort eller birketræerne, skovens hvide damer, ville være fortællere i dag. Vist er de frænder, du har set dem og ved, at vi velsigner din nye begyndelse. Dér står de som smukke kulisser, de er dine bevidnere og de pryder det landskab, du færdes i i dag. Men du overså det egentlige. Mig.”

Hun taler roligt og uden spor af indignation i stemmen. Ingen beklagelse, offerrolle udlevet og bedst af alt, ingen udskæld eller udskamning. Hun hviler i sig selv i kanten af skoven.

Healer, det er det ord, der kommer flyvende som en ravn gennem disen og lander på min skulder. Healer. Og med ét er der ingen adskillelse, ingen tvivl, jeg smelter stille ind i hendes sfære. Gemt af disen og opslugt af noget, der minder om kærlighed.

”Betony” udbryder jeg, ”det må du altså meget undskylde.”

Lys latter lyder, en følelse af omfavnelse breder sig, varme bløde arme, buttet barm. Hun er en rank plante, men det skal man ikke lade sig narre af. For i et splitsekund og med et enkelt dansetrin har hun forvandlet sig til …

”Grace, er det dig? Jeg håber på det. Åh, hvor har jeg dog brug for hende i dag. Der kommer intet svar, men de varme arme holder om mig og jeg lader mit hoved hvile ved hendes bryst. Hun dufter af lavendel, mos og bløde brombær. Du ved, dem man er ved at lave marmelade af.

Her er stille. Du må gerne sige noget eller fortælle mig en historie, hvisker jeg, men det overhører hun. Hun ved, hvad jeg har brug for i dag. Et sted dér i disen bliver nat til dag. Et sted inde i skoven står Kronhjorten og Skovens Hvide Damer. Tavse rummer vi tærsklen sammen. Hjertet falder til ro.

Jeg er i armene af Betony. Jeg er kommet hjem.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
13. december 2021

Photo by Martins Vanags, Dreamstime (c)

Tærskelfortællinger

Vi er mange som står på en tærskel i livet. Vi er “between stories”. Det gamle er gået bort, men det nye er ikke begyndt endnu. Vi færdes i det, som man på engelsk kaldes The Liminal Space.

Liminal stammer fra latin og betyder tærskel. Om det siger Richard Rohr:

“The space where we are betwixt and between the familiar and the completely unknown. There alone is our world left behind, while we are not sure yet of the new existence. That’s a good space where genuine newness can begin. Get there often and stay as long as you can by whatever means possible. This is a sacred space where the old world is able to fall apart and a bigger world is revealed. If we don’t encounter liminal space in our lives, we start idealizing normalcy.”

Og Nancy Levin svarer:

“Honour the space between no longer and not yet.”

Det er meget, vi skal rumme

Jeg ved ikke med dig, men jeg synes, at det er meget, at vi skal kunne rumme i disse tider. Det er svært at finde fodfæste og hjertero i en verden, der er i opløsning. Men den besked, jeg får fra mine hjælpere og frænder er klar.

“Vent. Det eneste, du skal gøre nu, er at lære om kærlighed og om at elske dig selv. Helt ind i dybet på de allersværeste steder.”

En kærlig havn i dig selv

Find en kærlig havn i dig selv. Kobl dig fra nyheder, uro og løgne. Når vi ikke længere ved, hvad som er sandt og falsk, er det eneste sted, hvor vi kan genfinde vores ro og en form for balance dybt i vores eget hjerte. Herfra starter den nye verden. Når det er blevet tid.

Og de fortællinger, vi skriver og tager imod. De skrives ofte fra de svære steder. Vi skriver i livet og det, der kommer af ord og fortællinger er med til at heale og styrke os over tid. Jeg kalder dem tærskelfortællinger og det er den slags fortællinger, du vil finde her på min blog i den kommende tid.

Skriv det – Du har en kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

At skrive cyklisk – i pagt med årshjulet

Noget af det mest værdifulde for mig som skrivende sjæl har været at skrive i pagt med årshjulet.

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Heksen Dannie Druehyld, som døde tidligere i år, sagde det således:

”At leve som heks er at leve cyklisk. At leve med gudinderne, blomsterne og fuglene. At leve som heks er opmærksomhed, at se, så hver tilfældighed danner et mønster. At opleve det, der sker, som en del af et magisk puslespil.”

Uanset om du føler dig som en heks eller ej, så er der noget helt essentielt og sjæleligt i Dannie Druehylds ord. Især, hvis vi har en intention om at leve et fortryllende liv. Et liv, hvor vi giver os selv lov til at opleve magi og få øje på alt det, der danser bag tæppet af det tilsyneladende.

Et liv, hvor vi er en del af naturen og den naturlige cyklus.

Mine online Fortællersken skrivekurser fortsætter i det nye år. Det første hold er Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som starter den 15. januar 2022. Kalder skrivelængslen, har du lyst til at være med og øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte, så kan du lige nå at få ravnerabatten med. Du skal blot tilmelde dig senest den 15. december. Se mere herunder.

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Holdstart den 15. januar 2022
Varighed: 4 måneder

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. 

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver større selvværd.

Samtidig lærer du at skrive med autentisk stemme. Du opdager at en helt særlig slags fortællinger vil elske at finde vej gennem din pen. Din stemme blandet med de fortællinger. Det er skrivemagi.

Eller som en af kursisterne på Fortællersken II Eventyret skrev forleden dag:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Det er præcist sådan, det er. Når ord og fortællinger strømmer fra sjæl og hjerte, så bliver du aldrig gjort forkert. Du opdager, at du er præcist som du skal være og du ser de dyrbare gaver, du rummer i krop og sjæl. Lad din sjæls fortællinger skrive.

Pris
DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2021
DKK 2150,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

Tilmeld dig ved at klikke på link herunder.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Vil du vide mere inden tilmelding, så læs videre herunder.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

er for alle kvinder uanset alder og skriftlig erfaring

Medbring blot din skrivelængsel

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Som deltager af Fortællersken får du

  • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
  • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udvikling som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
  • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg trækker dit fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig i forløbet.
  • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
  • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 15. januar 2022

Pris
DKK 2400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. december 2021
DKK 2150,-

Beløbet er inklusive moms

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Skriv det blot i kommentarfeltet.
Gælder også ved ravnerabat.

Tilmeld dig ved at klikke på link herunder.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. 

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: