Du er ikke forkert

“All is well” siger Wren, “du er ikke forkert.”

Dis danser, sne smelter og kvinde træder ud af sin hoveddør og møder en fugl.

”Hov, det går for hurtigt, burde jeg ikke gå dig i møde og gennem porten til Det Magiske Univers?”

”Du er vågnet i Det Magiske Univers” siger Wren, som egentlig er fra Wales. Sproget er en raffineret blanding af dette og hint og det berører den nyvågne kvinde.

”Mener du det?” spørger hun forvirret og ser sig omkring. Landskabet ligner til forveksling det, hun er vant til. Daglige omgivelser af have, hegn, marker og træer i skellet. Selv blodbøgen brummer tilfreds i sin vinterdragt i den sydlige del af haven. Og det kalder Wren for magisk?

”Det gør jeg, for det er det” siger han uanfægtet af hendes vantro. ”Det hele handler om dig. Misforstå mig ikke, men det er din evne til at se, fornemme og opleve det, der spiller den afgørende rolle. Du må indstille dig på en modtagelig kanal, du må gøre dig åben.”

”Væk med tvivlen, Sweetheart, den får dit hjerte til at skrumpe.”

”Så jeg er vågnet i Det Magiske Univers og behøver ikke at foretage mig andet end at stå lige her?”

”Præcist” udbryder Wren og citerer Mary Oliver, som tilfældigvis er kvindens yndlingspoet. Den sidste flig af modstand falder til jorden og laver blød lyd i smeltet sne. Hun smiler. Mary er med.

Wren flyver nærmere og lander på hegnspælen mod vest, ganske tæt på kvinden.

”Du er ikke forkert” gentager han, for nu har han hendes fulde opmærksomhed. ”Du er skabt som du skal være. Og det skal du nu fortælle din indre pige, som har båret på en såret historie det meste af dit liv. Hold om hende, mens du hylder hendes store følelser og kysser åbne sår til ar. De er livets tatoveringer.”

”Syng for hende. Du er ikke forkert, du er præcist som du skal være. Og når hun er klar, kan I sammen begrave den sårede historie og stede den til hvile. Græd de tårer, som grædes vil. Latteren følger efter. Du er ikke forkert, du er vågnet midt i Det Magiske Univers, Sweetheart. Her hører du hjemme.”

Han letter i latter og sender kys af ren glæde hendes vej. De er som stjerneskud og da ved hun. Hun er ikke forkert, det har bare taget hende meget længe at opdage det. Men som man siger: Bedre sent end aldrig.

“Sometimes I need
only to stand
wherever I am
to be blessed.”
– Mary Oliver –

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
30. december 2021

Forkerthedsfølelsen

Måske har du båret rundt på samme sårede historie som jeg? Camilla Bruun, som er klinisk psykolog og som arbejder med både mindfulness og særligt sensitive, siger følgende:

“Mange sensitive fortæller mig om forkerthedsfølelsen.

Det er ikke din skyld, hvis du føler dig forkert. Det er en følelse, der er opstået i relation til dit samfund og i relationen til andre vigtige mennesker.

Det har ikke noget med selve karaktertrækket ‘særligt sensitiv’ at gøre. Sensitive har dog ofte ikke følt sig set og accepteret i vigtige relationer. Det er her, følelsen er opstået.

Børn spørger ikke: ‘Hvad er der galt med mit miljø?’. De spørger: ‘Hvad er der galt med mig, siden jeg ikke får mine behov mødt?’. Børn placerer fejlen i dem selv, for så føles de livsnødvendige relationer intakte. Så er tilpasningen bedre og chancen for overlevelse større. Men følelsen af forkerthed siger ikke sandheden om dig. Du er rigtig, og det har du altid været.”

Lad historien gå, så nye kan skrives (det er en proces)

Hvad er der galt med mig? Har du også spurgt dig selv om det? For det har jeg, det har fyldt så uendeligt meget i mit liv og nu, hvor jeg er landet et blødt sted og kan se, betragte og få øje på, hvilken historie jeg har fortalt mig selv og som min indre piger har lidt under, er jeg klar til at slippe den fortælling.

På magisk vis sker det, som altid sker. Fortællinger kommer flyvende og byder sig til. Frænder og hjælpere står klar til at assistere og fortællingens kraft åbner op og skaber rum for den healing.

I øvrigt har jeg netop købt Camilla Bruuns bog “Hel dine følelser med mindfulness og medfølelse” og vil bruge den som et kærligt opslagsværk, hver gang en svær følelse melder sin ankomst. Jeg er vant til at meditere og arbejde med mindfulness, det er jeg uddannet til, men at kunne sidde med det og være med det. Det er en livslang øvelse.

Det vil der ganske givet kommet nye fortællinger ud af. Den tid, den glæde.

Tak fordi du læste med

For lige om lidt rinder året ud. Og jeg har lyst til at sige et stort TAK til dig, som læste med her. Og til dig, som har været på skriverejse i Fortællersken forløbene eller på mine eSkrivekurser. For alle de skønne, sårbare, stærke, kraftfulde og vidunderlige magiske fortællinger, jeg fik lov til at læse og bevidne.

Tak til dig som skrev dig ind. Og til dig som stadig drømmer. Hvis skrivelængslen kalder og du har brug for at skrive fra sjæl og hjerte, så er du altid velkommen her. Hos mig.

Jeg holder kærlige, kreative rum, hvor fortællinger fra sjæl og hjerte kan blomstre. Det gør jeg nu og det vil jeg gøre fremover. Jeg fortalte mig selv, at det ikke var noget særligt. Nu forstår jeg, at det er alt. Og at det en ære. At få lov til det og at kunne det. Det skænker mig glæde.

Undervejs på skriverejsen opdager du, at din sensitivitet er din styrke. Og at sårbarheden er det eneste sted, hvor der kan vokse blomster. 

Du er ikke forkert. Du er præcist som du skal være. Sweetheart. Jeg velsigner din vej og dit væsen. Du er ikke forkert, du er dig ❤

Kærlig hilsen
Lene

Intuitiv skrivning

På skriveskolen for Fortællersker skriver vi intuitivt og i pagt med årshjulet. Vi danser med fortællingens kraft og øver os på at møde inspirationen i processen.

Fortællersken er fundamentet i min undervisningsvirksomhed og har været det siden det første hold af Fortællersker stævnede ud i 2017. Inden da førte forskellige skrivekurser mig frem til Fortællersken (c). 

Der er mange måder at skrive på og lære at skrive på. På min skriveskole underviser jeg i intuitiv skrivning og du får masser inspiration til at kaste dig ud i det og sætte din skrivelængsel fri.

Fortællersken II, Eventyret – starter den 1. februar 2022

Fortællersken III, Pennens Kraft – starter den 20. marts 2022

Der er ikke flere ledige pladser på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som starter den 15. januar 2022, men holdet kommer igen til september 2022.

Skrivelængsel er sjældent en kuriøs tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: