Natteørn

“Du kender sandheden, du ser den, mærker den i krop og sjæl. Men du skubber den bort, fordi den er ubehagelig. Den passer ikke ind i det verdensbillede, du fik overdraget. Den siger det, der forblev usagt, fordi det var anderledes og provokerende for dem, der hørte din sang. Du skubbede den bort, fordi den fik dig til at føle dig uelsket. Du har aldrig været en, der trives med modstand og konflikt.

Du er en danser. En poet. En af dem, der fik de store følelsers gave, men du så det som en forbandelse, fordi du ikke vidste. Dengang. Det gør du nu. Det er ikke blevet lettere, tænker du og der er tidspunkter, hvor du ønsker dig tilbage. Til masker og for små sko. Men nej! Alt i dig protesterer, du ved bedre nu og der er ingen vej tilbage.”

Det er Wren og det er tidligt. Mørket hænger ved som klisterbånd på hånd. Dagen tøver med stå op. Hvorfor skynde sig? Det er jo vinter.

Jeg så tre harer lege på vejen i mørket, da vi gik morgentur, hunden og jeg. Legen og det, de tre budbringere viste mig, satte mig ind i en anden sfære og bragte mig håb. En sten faldt fra mit hjerte og der lød et plask i en pyt.

Men det er Wren, som møder mig, da jeg tænder skrivelysene og trækker kort. Wren som fortæller om at mindre er mere og som peger på evnen til at se skønheden i de små ting.

”Den evne har du” siger han så, tydeligvis ivrig efter at udføre sit arbejde og ikke lade mig slippe med tankespind. Efter en tur i centrifugen er jeg tilbage på egne ben. Vaklende i mørket, men jeg står.

Han ler af mit ordvalg, men jeg vælger ikke ordene, de vælger mig. Noget i mig ved, men det kommer sjældent fra hovedet. Det er ikke et mentalt eller intellektuelt anliggende. Det er en dyb og inderlig vished om noget, jeg ikke altid helt forstår. Men mit hjerte gør. Det folder sig ud i processen og det ændrer mig undervejs. Skubber til det, der satte sig fast og udfordrer mig i forhold til de valg, jeg nu tager. Og som bekendt er der kun to valg. Jeg ved godt, hvad jeg vælger.

Wren nikker og fortsætter sin tale, mens lyset kravler op i horisonten og dagen gryr. Dristigt lader skyerne sig skille og en revne af rødmende lys sejler forbi.

Han beder mig om at se kærligt tilbage på årets første dage og det, der blev mig bragt. Nej, der var ingen færdige fortællinger eller noget, jeg kunne konkludere. Tværtimod. Jeg udførte skrivearbejde af den simrende slags, tog imod som skrev jeg i gåder.

Hov! Wren keder sig. Han gaber højlydt og siger så med al den tålmodighed, han kan mestre:

”Husk hvem du mødte og hvilke ledetråde, der blev dig bragt. Du lærte Uglen at kende på en ny måde. Du så, at hun er natteørn. Hun bad dig om at stole på din evne til at se den dybe sandhed i situationer og i de mennesker, du møder på din vej. Dine fornemmelser. Dit klarsyn. Visdom vokser i dig på mystisk vis. Og du behøver slet ikke at vide. Du skal blot stole på det. Have tillid.”

Du er hende som danser med vinden, sagde hun. Du er af en anden stamme end dér, hvor du blev født. Datter af dansende træer og fugl i forklædning. Du er som mig. Natteørn. Kald på mig, når du ikke kan sove. Dér er noget, du kun kan høre lige dér. I mørket. Om natten. Når landet sover.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
5. januar 2022

Image by Cheryl Breitenbucher, Dreamstime (c)

Intuitiv skrivning

På skriveskolen for Fortællersker skriver vi intuitivt og i pagt med årshjulet. Vi danser med fortællingens kraft og øver os på at møde inspirationen i processen.

Fortællersken er fundamentet i min undervisningsvirksomhed og har været det siden det første hold af Fortællersker stævnede ud i 2017. Inden da førte forskellige skrivekurser mig frem til Fortællersken (c). 

Der er mange måder at skrive på og lære at skrive på. På min skriveskole underviser jeg i intuitiv skrivning og du får masser inspiration til at kaste dig ud i det og sætte din skrivelængsel fri.

Uanset, hvad det handler om for dig og hvor du er i livet. Skrivning kan være en kraftfuld måde at få kontakt til din dybe stemme, den sandhed, der bor i din sjæl. Skrivning kan hjælpe dig med klarhed og når vi arbejder med fortællinger, så får vi serveret historiemedicin af den gode slags.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter/Forår 2022


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 15. januar 2022
Online skrivekursus for kvinder

PRIS DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

ALLE PLADSER ER BOOKET. Næste hold starter til september 2022


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 1. februar 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. januar 2022
PRIS DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Jeg har nu afholdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: