Rævemedicin

Hun letter fra træet og jeg ser hende først igen den samme aften, da jeg træder ind i spisestuen for at spise middag. Værtinden serverer græskarsuppe til forret med ristede kerner som topping. Gwyneth November er kvinde igen, nu iført en grøn kjole med dyb udskæring og en kæde om halsen. Vedhænget er en frø i samme grønne farve som kjolen. Hun smiler, da hun ser mig og vinker mig hen til sit bord. Gør tegn til at jeg skal sætte mig ned. Jeg trækker stolen ud og placerer mig foran hende.

Hun smiler og skænker hvidvin op i store glas. Flammerne fra pejsen danser i den gyldne væske. Suppen er allerede serveret, en bakke med skiver af lunt brød ledsager den orange ret. Udenfor er mørket tykt og vinden synger en kølig sang. Snart er det vinter.

”Du forvandlede dig til en ravn” siger jeg og ser på hende, nogen må jo bryde tavsheden.

Hun smiler og nipper til vinen.

”Tja. Eller også har ravnen forvandlet sig til kvinde.”

I det samme kommer værtinden ind og tager vores tomme suppeskåle. Hun siger ikke noget. Den tavse tjener. Men jeg fornemmer, at hun er meget mere end det. Ikke alt er klart og tydeligt på denne mørke novemberaften, hvor det gamle bornholmerur bimler syv og Gwyneth sidder overfor mig i sin grønne kjole.

”Hvem er du da?” spørger jeg og føler mig modig. ”Ravn eller kvinde?”

Mere latter, mere vin. Hun skåler og drikker, læbestiften sætter røde spor på glasset.

”Så enkelt er det ikke” svarer hun, ”men hør her, vi skal ikke tale om mig nu. Denne aften er dedikeret til rævemedicin.”

Jeg ser forundret på hende, uforberedt på at jeg skal være elev nu. Mine parader er nede, vinen gør mig afslappet og en smule døsig. Suppen var god, jeg glæder mig til næste ret og til at gå tidligt i seng for at læse og falde i søvn til vindens sang. Men det ser ud til at Gwyneth har andre planer. Igen husker jeg værtindens ord:

Når Gwyneth er på pensionatet, er intet som det plejer at være.

”Rævemedicin” gentager jeg.

Hun nikker. Værtinden kommer tilbage bærende på to dampende tallerkener. Hun serverer en ravioli med svampe, soltørrede tomater og artiskokcreme. Hvidvinen skiftes ud med rødvin. Jeg er forundret over overdådigheden og ved af erfaring, at de mange retter vil gøre mig endnu mere træt.

Vi spiser lidt i tavshed, så lægger hun kniv og gaffel fra sig og begynder at tale.

”Rævemedicin handler i bund og grund om, at du skal ære dine talenter. Og her mener jeg ikke dem, du fik gode karakterer for i skolen. Vi skal dybere og ind, hvor dine sande talenter bor. Ræven er et vildt dyr, som ved, hvad det vil sige at være jaget. Misforstået og misfortolket. Men ræven er klog og det er du også. Intet er, som det ser ud til at være og jeg vil varmt anbefale, at du nu dyrker dine vilde talenter og lade dit sande selv komme til syne.”

”Energierne skifter, forandringens vinde blæser, det er ikke altid behageligt, men du er ikke kommet her for at slappe af. Du har alt, hvad du skal bruge for at træde i karakter, præcist som når jeg forvandler mig til ravn eller kvinde.”

De mørke øjne ser på mig og opfanger min reaktion. Jeg tager en ordentlig slurk af vinen.

”Rævemedicin er dit svar. Stol på dine talenter, ær dem og dyrk dem. Det kan du fint gøre i det stille. Lad vinteren hjælpe dig og øv dig på at observere.”

”Jeg troede, at du ville lære mig at shapeshifte” siger jeg og forundres over mine egne ord.

”Læg dine formodninger væk” siger hun med hård stemme. ”Træd helt ind i det rum, jeg nu har åbnet for dig og vid, at du er kommet her af en grund. Intet er tilfældigt. Rævemedicin er svaret.”

Da serveres den tredje ret, grillet kylling med rodfrugter og en mild sennepssauce. Gwyneth spiser i tavshed og da vi er færdige, rejser hun sig resolut fra bordet og forlader spisestuen.

”Lad det nu synke ind” siger hun til afsked. ”Ræven vil besøge dig i nat.”

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
3. november 2022

Fortællerskens Årshjul

Når vi følger årshjulet på den indre rejse er der intet hierarki. Vi følger vores egen sti og finder vores egen måde. Vi lytter til sjælens stemme og søger forbindelse til den naturlige cyklus. Det forankrer os, giver ro og skaber dybde. Vi er forbundet.

Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med dig. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr og planter fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil skiftevis arbejde med dyr og planter fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: