Stedet hvorfra Kilden springer

Jeg visker tavlen ren, inden jeg går i seng og mumler en bøn. Jeg går ind i foråret med nye øjne. Øjne som ser uden filter, øjne som er indstillet på magi og vidunderlige oplevelser. I drømme. I naturen. I de små finurlige detaljer og tegn, som afslører at noget er større end jeg.

Det er sent, der er ikke længe til midnat og jeg vil så gerne være vidne til skiftet. Jeg har forsøgt før, men det lykkedes ikke. Nu er jeg klar til at gøre et nyt forsøg. Det er frost og klart vejr, stjernehav og halvmåne pryder himlen over havet og pensionatet på den anden side af klitterne. Perfekt, jeg kan skjule mig bag gardinet og med lyset slukket snige mig til at se, når Beithe går op af havegangen med sin kuffert og møder sin efterfølger ved den gamle låge. Egentlig ved jeg ikke, om det er sådan, det foregår, men jeg forestiller mig noget lignende.

Planen er at læse lidt i min krimi, bare en halv times tid, inden jeg lister fra sengen og over til vinduet. Et par minutter i midnat og jeg er et hemmeligt vidne til skiftet.

Jeg vågner med et sæt, bogen ligger opslået på dynen og jeg har stadig mine læsebriller på. Sengelampen brænder. Et hurtigt blik på det gammeldags vækkeur med visere og tikkelyd afslører, at klokken er 1:30. Pensionatet henligger i dyb nattero.

Skuffet fjerner jeg briller og bog, slukker lyset og lægger mig til rette. Så skete det igen uden at jeg så det. Skiftet. Ærgrelsen gør, at jeg har svært ved at falde i søvn igen, men pludselig kommer søvnen som et skib og haler mig ombord. Jeg sover resten af natten.

Marts er ifølge kalenderen den første forårsmåned og jeg mærker et strejf af kåd energi da jeg slår øjnene op og det er blevet morgen. Lyset siver ind gennem gardinerne og laver skyggemønster på tæppet. Det strækker sig uanstrengt frem til min dyne og hiver kærligt i min mig.

En ny årstid, en ny morgen, en ny mig. Godt nok er det letsindigt at kalde den første del af marts for forår, det er mere en tærskel, inden det magiske tidspunkt ved Forårsjævndøgn. I gamle dage var det da også Forårsjævndøgnet, der markerede forårets kommen. Men sådan er det blevet nu. Alting skal passe ind i skemaer og kasser.

Letsindigt eller ej, da jeg løfter dynen til side og står op, mærker jeg en subtil forskel fra i går. Noget i mig er vågnet. Og eftersom jeg er en kvinde som tror og fornemmer, bliver det ofte som jeg kan mærke. Jeg har fået nye øjne. Må jeg holde det fokus og vove at blive på det her sted, siger jeg højt, mens jeg står under bruseren. Stedet hvorfra Kilden springer.

”Mit navn er Fionnuala” siger hun og rejser sig op, da jeg træder ind af døren. ”Fionnuala March. Som du sikkert har gættet, er jeg den nye månedslærer. Jeg kommer med foråret, men jeg har også vinter i mit blod. Fisk og følelser er nøgleord.” Hun ler kort og ser på mig.

Fionnuala. Et smukt navn. Jeg rækker hende højtideligt hånden, men hun ignorerer den og giver mig et knus. Hun dufter af lyng og lavendel og noget andet. Noget fra havet. Tang, tænker jeg og smiler uvilkårligt. Fionnuala har mørkebrunt hår og blå øjne. Hun er både ung og gammel på samme tid. Fine rynker pryder hendes ansigt, der er aflangt og ikke klassisk smukt, men så alligevel Der er noget over hende. Noget fint og følsomt. Noget rart og roligt. Noget andet. End de andre. Hun er sin egen. Som man jo er.

”Jeg er glad for at være her” smiler hun og skænker te fra den blomstrede kande. ”Beklager” siger hun, ”jeg ved godt at I andre er ualmindelig glade for Virginias gode kaffe med lun mælk, men jeg er tedrikker. Om morgenen Darjeeling te som har trukket i cirka tre minutter i vand med den rette temperatur. Tenørd med andre ord. Men alt det ved Virginia selvfølgelig og hun laver min te til perfektion.”

Jeg smiler og skænker kaffe i mit eget krus. Morgenbordet er som sædvanligt veldækket, resterne af surdejsbrødet fra i går, ost, marmelade, skyr, blåbær og den dér græske timianhonning, som jeg har en svaghed for. Der er lys på bordet og ild i pejsen. Udenfor danser tågen sin dans og havet synger en hymne til det, der er og det, der skal komme.

”Velkommen Fionnuala March.”

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Vinter/Forår)
1. marts 2023

Image by Hel080808, Dreamstime (c)

Når skrivelængslen kalder

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager i mine skrivecirkelforløb og på de intuitive skriveworkshops? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen. Processen er nøglen.

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Og dén der længsel? Den er både kreative og spirituel.

Skriv intuitivt og find din skrivestemme

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kreative og kærlige skriverum og tilbyde dig online skrivecirkelforløb som hedder Fortællersken.

Fortællersken består af tre selvstændige skriveforløb, som alle har til formål at lære dig at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Desuden kan du deltage på Fortællerskens Sommerskriveskole, som også har intuitiv skrivning som omdrejningspunkt.

Fortællerskens Årshjul derimod, er et eSkrivekursus, hvor du skriver alene og på egen hånd. I pagt med årshjulet. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

I pagt med årstiderne og i kærlighed til processen

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces.

Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. Du vil opleve, at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Til det skaber jeg rum. Til de fortællinger åbner jeg og holder et kreativt og kærligt rum (på de af mine skriveforløb, som har en ydre cirkel), så du kan øve dig og gennem ordene danse med det, der er. Uden dom og bedømmelse. De første kreative spirer skal leve, vokse og gro, ingen får lov til at rykke op dem med rod før tid. Lad fortællingerne lande, berige, berøre og forvandle dig. Ord for ord.

På skriveskolen for Fortællersker er der 2 slags online skrivekurser og forløb.

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb, hvor du skriver alene og på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel.

Mine andre Fortællersken forløb og Fortællerskens Sommerskriveskole er online forløb, hvor jeg holder et hemmeligt rum og guider skriverejsen. Et rum, jeg holder med næb, kløer og kærlighed i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel (Julia Cameron)

Kursusprogram for forår og sommer 2023 finder du herunder. Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Skriveskolen for Fortællersker Forår/Sommer 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Nye deltager starter den 1. april 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du kan løbende tilmelde dig Fortællerskens Årshjul. Dit kursus starter den 1. i måneden som du ønsker.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår)
Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Deltagergebyr kan opdeles i 2-3 rater. Det koster ikke ekstra.

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT


Fortællerskens Sommerskriveskole


Holdstart den 5. juni 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 1950,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. maj 2023
Pris DKK 1600,-

Deltagergebyr kan opdeles i 2 rater. Det koster ikke ekstra. Gælder også ved ravnerabat.

Varighed 5. juni – 31. august

TILMELDING FORTÆLLERSKENS SOMMERSKRIVESKOLE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: