Svanesang

Dér på himlen I det første morgenlys. Vinden er skarp, dagen er ny. Se op, hør sangen som et ekko fra din sjæl. Svaner. En flok svaner på himmelvej fra øst mod sydvest. En vintersang, en hymne til årets næstsidste dag. Og som du fornemmer, en tone til dig og et budskab om det, der skal komme.

Der går hun, kvinden med hunden, på vej ud af marken i det spor, der fører til mosen. Himlen, rødmer, dagen, gryr. Lige nu er hvert skridt som lyrik. Det her kan på ingen måde blive til en fortælling, hører hun en stemme sige, falsk, forloren, pessimistisk. Pyt!

Dig giver jeg nu slip på, siger hun, kvinden, og smiler. Jeg giver dig til vinden. Ser du, jeg er efterhånden en erfaren fortællerske og ved, at dine ord er fulde af løgn. Denne morgen, himlen og svanerne over mit hoved. De toner, den lyd. Det er ren inspiration for sjælen. Du kan ikke længere bremse mig, allerhøjst forsinke mig lidt, men det gør ikke noget, for jeg har ikke travlt. Kursen er langsom og god.

Det, der bliver mig skænket denne morgen er som livsgivende eliksir, en poetisk åre af ord og fortællinger åbnes og gøres klar. Jeg tager det med mig i hjertet. Tal du blot dit sludder, mig rører det ikke længere, thi jeg har hørt svanernes sang. Forvandlingen er sket. Du kender vel eventyret om den grimme ælling? Jeg er det eventyr.

Så kom, lad os gå, lad os vandre under vinterens himmel og danse til svanesang.

Magiske morgensider, 30. december 2018

Kære ven

Det første ord. De indledende sætninger. Begyndelsen på skriverejsen og det tidspunkt, hvor du endelig sætter pennen på papiret og ord på det, der bobler i dit hjerte. Det giver dig sjældent en dramatisk eller magisk oplevelse af energi og intention sat i spil fra første færd, men det er alligevel det, der sker.

Og undervejs vil du lære og få tillid til processen.

Der er stor kraft i nye begyndelser og det, der bor i din intention. Og når du er nået et stykke vej og ser tilbage, ja måske endda læser de ting, du skrev og satte i spil gennem dine ord og dit fremmøde, så vil du indse, at du faktisk er i gang med at skabe forandringer i dit liv og sætte dig selv på sjælekurs.

Det er tilsyneladende små ting, det er jo bare ord og fortællinger, ja, men tag ikke fejl. De små sætninger, ordene og fortællingerne, den måde, du lærer dig selv at bevæge dig i processen på. Magi.

Når du lærer at betragte, når du finder dine åbninger og når du skaber grobund for det, der skal komme. Magi.

Og når du indser, at disciplin skænker dig den frihed, du har drømt om og at du måske skal vende det hele lidt på hovedet. Magi.

Fortællingens kraft vil løfte dig og åbne dit hjerte. Der er intet så fint og magisk som historiemedicin.  Og du behøver ikke være en ørn til at fabulere, du kan skrive og fortælle på helt din egen måde. Når du øver dig. Men lad være med at sige, at du ikke har en fortællerske i hjertet. Hun er derinde. Hun venter og kalder på dig via skrivelængslen.

Hun er en stemme, som venter på sin sang.

Der var engang

Når vi kan eje vores historie

Og du må endelig ikke tro, at dine fejltrin eller manglende entusiasme undervejs, fordi du føler dig fastlåst og blokeret, er en fiasko på skriverejsen. Næh min ven, alt er tilsyneladende. For det, du nu får øje på, er en vigtig del af din rejse. Du ser din historie, du betragter dig selv og får øje på de ord og de fortællinger, som frygt og indre censor bruger til at holde dig tilbage og blokeret i din komfortzone. Du får øje på dem og du mærker, hvad de gør ved dig. Du indser.

Mange kvinder skriver til mig og fortæller, at de oplever en følelse af at være sat tilbage på skolebænken og ender med fristile fulde af røde streger, efter at læreren har læst og vurderet skriverierne. Samtidig ved de, at det er skørt, fordi der er ingen lærer med røde streger mere, der er ingen vurdering af skriverierne. Det var engang og den gang er meget længe siden.

Men hvem er den lærer med de røde streger så?

Så hvem er den lærer, der benytter enhver chance til at nedgøre det skrevne og sætte morderiske, røde streger. Det er dig selv. Eller rettere sagt, det er historien om læreren, en gammel historie, som din indre censor elsker at bruge for at give dig den tunge følelse af blokering. Så du holdes du nemlig skakmat i din komfortzone. Men tør du se på en, tør du eje den og sætte ord på, kan du nu omskrive den historie.

Et stort øjeblik, en ny begyndelse

Det øjeblik er et stort øjeblik. Det er en kraftfuld ny begyndelse og en gave, for her kan vi begynde igen. Fra et nyt sted.

Vi har alle gamle historier og fortællinger (og følelser, som er hæftet ved), som rækker helt tilbage til barndomsårene eller skolen, hvor vi blev dømt, bedømt og skulle præstere. Uanset, hvad det nu handler om for os, vil frygten og den indre censor altid servere de historier, når vi nærmer os det tidspunkt, hvor vi skal ud over rampen og ud af komfortzonen.

Og det sker tit og ofte, når vi formulerer en hjertelig intention (som du gør det på mine skrivekurser) og lader ordene komme fra sjæl og hjerte. Så er der noget på spil og alle sejl sættes ind, så vi bremses i vores forehavende. Af os selv.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Tillykke med det, du fik øje på i processen

Vær glad for, at du har fået øje på den historie (eller en af dem), som holder dig tilbage. Når du sætter ord på, som du gør det i din rejsedagbog, så tager du et skridt i den rigtige retning, for nu lader du ikke din historie blive i mørket og skamme dig ud, du siger den højt. Og tro mig, det er så vigtigt. Du fratager den gamle fortælling sin kraft og styrke. Snart kan den ikke røre dig længere. Tillykke med det.

Og løsningen? Det er altid at begynde at skrive og i processen at møde inspirationen, svarene eller nye åbninger. Svaret er selve dansen. Skrivningen.

Når der er noget på spil

Prøv at lade være med at dømme dine oplevelser med skrivningen og den første tid i den kreative proces. Lad ikke tilsyneladende blokering og fiasko i forhånd til det, du havde forestillet dig, få dig til at opgive dit skrivende forehavende.

Husk din intention og start igen. Jeg har selv startet forfra på den måde masser af gange og efterhånden kommer tilliden. Når vi tør eje vores historie, så sker der et skift og historien er nu vores at omskrive. For den er blot en gammel slidt fortælling og har intet med sandheden at gøre, selvom den fylder meget og har ædt af glæden.

Jeg ved, at du kan. Skrive. Der er noget på spil og derfor bliver frygt og indre censor så heftige. Der er noget på spil. Du er i spil. Dit liv, din kraft og din glæde.

Skriverejsen – en spirituel vej og måde

Ord. Fortællinger. Og en intention i hjertet om at skrive sin vej? Det er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Selv inviterer jeg fortællingens kraft ind i mit skriverum og det har vist sig at være en både ganske vidunderlig og også magisk måde at arbejde spirituelt på. Men skriverejsen er meget mere end det, det er også en kime til min kreativitet og skriveglæde.

Det er min måde at være skabende kvinde på, jeg er fortællerske i hjertet og intet giver mig større glæde end at skrive og skabe fortællinger. Og ofte skaber fortællingerne mig.

Kunsten at gøre det igen

Hvis jeg skal fremhæve en ganske særlig læring, som jeg høstede i 2018 fra et nyt sted og på en ny måde, er det gentagelsens magi. Året, der snart er gået, lærte mig kunsten at gøre det igen. Gentagelsen. Repetitionen. Igen og igen.

Den kreative proces og vejen til at lykkes med noget er den samme. Øvelse. Øvelse gør mester og der er magi i gentagelsen.

Du skal ikke nødvendigvis skrive noget vildt og vidunderligt fra første færd eller altid, nej du skal øve dig. Igen og igen. Møde op og skrive dig ind i alt det, du ikke kan tænke dig til og et sted dér i processen, flyder det hele sammen og du er helt inde i fortællingen, i dansen, i musikken.

Og tilsyneladende fiasko er en del af den kreative proces. Dage, hvor det ikke spiller. Men så spiller det pludselig igen. Op, ned, ebbe, flod, fuldmåne og sjælfulde strofer.

Jeg ønsker dig et fredfyldt og lykkebringende nytår

Det er ved at være tid til at ønske dig et lykkebringende og godgørende nytår. For på søndag er det Vintersolhverv. Det er tid til at sige tak. Til alle jer, som var med på skriveworkshops, i skrivecirkelforløb og på eSkrivekurser og som delte af både proces, fortællinger og alt det, der var sårbart og svært, magisk og vidunderligt.

Til alle jer, som skrev. Og til alle jer, som drømmer om at skrive.

Det er muligt. Det er lige til. Skrivelængslen kalder og hvis du vil, kan du skrive din vej og din sjæl.

Jeg vil elske at være din guide i skrivebjergene og følges med dig lidt af vejen. I 2020. Som er ganske snart. Du finder en lille oversigt over kommende skrivekurser herunder.

Kom, lad os gå, lad os vandre under vinterens himmel og danse til svanesang.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken

Fortællersken I 

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 1. februar 2010

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

FORTÆLLERSKEN I – Klik for invitation og detaljer

Husk at du får ravnerabat ved tilmelding senest den 3. januar

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Holdstart 15. januar 2020

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

I Fortællersken II skal vi boltre os som fortællersker og nøgleordet er eventyr.

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret – klik for invitation og detaljer

Ravnerabatten er egentlig udløbet, men i anledning af Vintersolhverv og fordi jeg kun har 4 pladser tilbage på holdet, forlænger jeg den hermed til den 31. december – så længe pladser haves.

Skriv blot VINTERSOLHVERV i kommentarfeltet ved tilmelding. Du sparer 350 kr. på deltagergebyret.

 

One thought on “Svanesang

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: