Kunsten at gøre det igen

I denne time, denne stund, hvor regnen siler og vasker landskabet, hvor horisonten er diset og energien stille og tavs, sidder jeg i skrivelysets skær med min kaffe og lægger en sidste hånd på forberedelserne til min Vintersolhvervsfejring i morgen.

Jeg har fået min solhvervsord. Jeg har gjort forberedelser til mit nytårsmanifest, selvom arbejdet med det kommer til at løbe langt ind i 2019. Der er hele tiden brug for finjusteringer, der er brug for at huske og vende tilbage. For det er helt normalt at fare vild og miste orienteringen undervejs. Ja, det går efterhånden op for mig, at det er den eneste måde, hvorpå vi kan finde tilbage til udgangspunktet, vores egen kerne, på en ny måde og opdage stedet som var det for første gang.

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time.”
-T.S. Elliott –

Hvad kroppen fortæller mig

Kroppen fortalte mig om det i morges, da jeg lavede mine yogaøvelser. Jeg kunne mærke, at jeg var lidt ude af balance og det forbavsede mig egentlig ikke, for jeg står på en ganske særlig tærskel lige nu, men for første gang forstod jeg gaven i det.

Tidligere, til yogaundervisning, var mit fornemmeste formål at kunne stå flot og holde balancen. Jeg gjorde mig store anstrengelser for at gøre det perfekt. Nu smiler jeg lidt ved tanken og lytter i stedet til det, kroppen fortæller mig: At jeg er ved at finde balancen og grounding fra et nyt sted i mig selv og det sted kan kun findes, hvis man vover at være ude af balance. Simon Krohn sagde det engang således til os i undervisning:

Balance er evnen til at korrigere, når du er ved at falde.

Balance, harmoni og vildfarelse

Balance er ikke statisk. Det er ikke et sted, du kan blive og altid være. Balance er en dans. Og i den dans er vi ikke altid i balance. Men vi kan være i harmoni og i rytme med os selv. Hvis vi tør bøje os, svaje og strække os som et træ.

At turde miste balancen, ja endda fodfæstet. Og at vove at fare vild. Det er essentielt i både livet og på skriverejsen.

Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer –

Kunsten at gøre det igen

Hvis jeg skal fremhæve en ganske særlig læring, som jeg høstede i 2018 fra et nyt sted og på en ny måde, er det gentagelsens magi. Året, der snart er gået, lærte mig kunsten at gøre det igen. Gentagelsen. Repetitionen. Igen og igen.

Den kreative proces og vejen til at lykkes med noget er den samme. Øvelse. Øvelse gør mester og der er magi i gentagelsen.

Du skal ikke nødvendigvis skrive noget vildt og vidunderligt fra første færd eller altid, nej du skal øve dig. Igen og igen. Møde op og skrive dig ind i alt det, du ikke kan tænke dig til og et sted dér i processen, flyder det hele sammen og du er helt inde i fortællingen, i dansen, i musikken.

Og fiasko er en del af den kreative proces. Dage, hvor det ikke spiller. Men så spiller det pludselig igen. Op, ned, ebbe, flod, fuldmåne og sjælfulde strofer.

birch-trees_birk

Den kreative proces, naturen og årshjulet

Og apropos den kreative proces, den minder i forbavsende grad om naturens.

Hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i livets dans.

Der er magi i gentagelsen og der er stor kraft og styrke i at blive en del af rytmen og øve sig på at danse med i stedet for at kæmpe imod.

Når vi fejrer særlige tidspunkter og festivalerne på årshjulet, uanset hvilken tro og retning vi hælder til, når vi mediterer på elementernes kraft, når vi besøger steder, som kalder på vores sjæl, når vi står under månen, stjernerne eller mærker solens stråler på vores hud, så skaber vi en åbning til noget, som er større end os, men som vi samtidig er en del af.

Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen. Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Det er da også i pagt med årshjulet, at jeg tilbyder dig mine skrivecirkelforløb, eSkrivekurser og intuitive skriveworkshops.  Her er processen er nøglen. For både læring og inspiration kommer til os undervejs. Du skal ikke partout vide ”hvad og hvordan”, inden du begynder at skrive og du skal ikke nødvendigvis være inspireret. Inspirationen vil møde dig undervejs processen skænke dig den nødvendige læring.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Jeg gør det igen

Det er dagen for Vintersolhverv og jeg dvæler. Danser med regnen og skriver mig ind. Skrivelysets blafrer, dråbemusik og kaffeduft fylder rummet.

I morgen er det Vintersolhverv. Jeg skal fejre alene og gøre det igen, som er en del af min vej og måde. Jeg gør det igen.

Take time to celebrate the quiet miracles that seek no attention.
– John O’Donohue –

Solhvervsord

Inspirationsbrev ved Vintersolhverv og en skriveøvelse

Ved Vintersolhverv udsender jeg mit sidste inspirationsbrev inden jul og her deler jeg en skriveøvelse med dig, hvis du har fået lyst til at finde dit eget solhvervsord og måske arbejde mere bevidst med skriverejsen eller the path of writing i 2019.

Det er mit håb, at du vil finde både inspiration og styrke i arbejdet med at finde til solhvervsord og har du lyst, kan du jo lade det skrive- og energiarbejde, du begynder her eller måske fortsætter her, danne grobund for dit helt eget nytårsmanifest.

Inspirationsbrevet udsendes med skriveøvelsen den 21. december ved Vintersolhverv og er du ikke tilmeldt, kan du gøre det i linket her.

I inspirationsbrevet, som lander i din postkasse i morgen tidlig, hvis du altså er tilmeldt, fortæller jeg lidt mere om min egen fejring, som foregår alene og hvor skrivningen er en essentiel del af dag og ritualer. Du kan bl.a. læse om, hvordan jeg forbereder mit nytårsmanifest og måske får du endda inspiration til at skrive dit eget.

Glædelig Vintersolhverv. Winter Solstice Blessings.

Der var engang

Hvis du vil skrive med mig i 2019

er du så hjertelig velkommen. For måske har du intention om, at 2019 skal være året, hvor du møder op og tager din skrivelængsel alvorligt? Fra et nyt sted i dig selv, fordi du er anderledes nu og fordi du har en intention?

Den 9. januar stævner Fortællersken ud, det næste skrivecirkelforløb. Der har været stor søgning og efterspørgsmål på forløbet og alle pladser er nu udsolgt. Det glæder mig meget og jeg har derfor sat endnu et forløb af Fortællersken i søen, som starter den 5. marts 2019. 

Den indre rejse forår

STORY CIRCLE, den indre rejse

Alternativt kan du booke din helt egen skriverejse fra vinter til forår på eSkrivekurset Story Circle, den indre rejse (forår). Forløbet starter den 5. februar og du får ravnerabat ved tilmelding senest den 5.1.

Story Circle, den indre rejse, forår, er et nyt eSkrivekursus, der på samme måde som Vintercirklen, den indre rejse, tager dig med på fordybelsesrejse i ord og fortællinger.

Tid til fordybelse. Tid til at drømme, dvæle og hvile. Og til at sanse de små spirer, der ved Imbolc ser dagens første lys. Her mærker vi den første længsel efter forår og skaber rum til det, der skal komme. Uden hastværk i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Forberedelser er en vigtig del af energiarbejdet. De tidspunkter, hvor ikke alt er formgivet endnu, men hvor vi sanser og forbereder det, der skal komme. Det gør vi så fint via ordene på skriverejsen og ved at fordybe os.

Story Circle, den indre rejse – du finder invitation og detaljer i linket her

imbolc-intuitiv-skriveworkshop

Intuitiv skriveworkshop i anledning af Imbolc og i lysets tegn
finder sted her i Skrivehuset v. Ringsted
Lørdag den 2. februar kl. 10-16:30
Jeg har i skrivene stund 4 ledige pladser omkring skrivebordet.

Du finder invitation og detaljer i linket her.

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Nyt hold starter den 5. marts 2019
Varighed 4 måneder

Til inspiration, læs også gerne

Gaven
Vildfarelsens ø
Store sager
Bed and breakfast
En stemme som venter på sin sang
Din sande sang

One thought on “Kunsten at gøre det igen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: