Din sande sang

Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd. Fortællersken er klar til at træde frem i lyset.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.

Denne morgen, en ny dag, hvor vinteren har sat sine allerførste spor og forsigtigt dækket morgenen i frost. Det knitrende græs under dine fødder, de frosne blade og lyset, der tøvende giver sig til kende i øst. To svaner på træk. Et rådyr på stien foran dig, et kort blik af genklang og samhørighed, inden du lader hende springe og hun lader dig gå. Forbi det sted, hvor hun stod i en sø af rimfrost og nedfaldne blade. Videre langs skyggesiden af marken mod syd, hvor kulden en stund følger dig på vej. Fugt, forfald og glasklar himmel, en tærskel, en trone, et sted. På din vej. I dig.

Mens du går ind i morgenen på vej mod vinter med hunden ved din side, udforskende og på eventyr, drikker du af et usynligt glas og ved. Der findes kun nu og lige dér dypper du din pen. Det flyder gennem dig, thi blodet er dit blæk. På tærsklen til Vinter og tæt på Samhain.

Fra Fortællerskens Visdom (c) – Lene Frandsen, 2018

Hun er dér mellem linjerne

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Byd det uperfekte velkommen, så åbner du døren til skønheden

Når vi byder det uperfekte velkommen og giver slip på illusionen om, at det at skrive skal være perfekt, gnidningsløst og partout have et forkromet mål, som vi med inspireret ildhu stiler imod, så skaber vi en åbning. Den kreative proces er hverken lineær eller forudsigelig. Måske har vi mange forestillinger om, hvordan det skal være, men det er, når vi giver slip på de forestillinger og lader livet og skriveprocessen være, som det er og dypper pennen lige dér, at vi får vinger og begynder at kunne flyve.

En af kvinderne, som deltager i skrivecirkelforløbet Fortællersken, efterårsholdet, startede med at beskrive sit perfekte og ideelle skriverum med alle de skønne ingredienser. Den magelige stol med fåreskindet. Lyset, der på sin helt særlige og ganske perfekte måde flød gennem vinduerne. Vasen med vilde blomster, inspirationen, duftene og den buldrende ild i kaminen. Men. Så opdagede hun det og skrev:

“Mit magiske fortællerum er en illusion. En skrøbelig fantasi og en sejlivet forhindring. Det ideelle, der spænder ben for at kunne fortælle.”

Når illusionen om det ideelle spænder ben for at kunne fortælle

Det ideelle spænder ben for at kunne fortælle. Ja! Så fint beskrevet og så sandt. Men ser du, hun var nødt til at skrive det på sin måde, kvinden i Fortællersken, og opdage det selv for at skabe sin åbning. Og det blev en åbning for hende, da hun bød hverdagens almindelighed ind i sit skriveunivers og dyppede pennen lige dér. I det uperfekte.

Vi skriver i livet og der findes ikke en perfekt vej og måde, som vi kontinuerligt kan opretholde og klynge os til, for så udøver vi igen kontrol og tillader ikke kreativitetens cyklus, kringlekroge, op- og nedture, ebbe og flod. Så tillader vi ikke livet. Det perfekte findes ikke.

Perfekte øjeblikke

Men der findes perfekte øjeblikke, oaser og steder i os selv, i naturen og på særligt kraftfulde steder, hvor vi kan søge hen og finde tilbage, hvor vi kan nære det indre og hvor healing kan ske. Med det sted er sjældent noget, man en dag finder og hvor man kan blive for evigt. Man må ære det, danse med det og igen give slip.

Jeg gik gennem det sted i morges, da jeg vandrede i frostvejr med hunden ved min side. Det opstod og jeg lod det strømme gennem mig. Da jeg siden satte mig for at skrive morgensider, flød det fra min pen og det, jeg havde fået med mig, fik nu sit udtryk gennem ord og poesi. Det er ikke altid sådan, men når det sker, lader jeg det ske. Og jeg øver mig kontinuerligt på at mærke efter og danse med det. Jeg øver mig på at træde til side, så det kan ske. Fortællersken bor i mig, mellem linjerne og ofte er det i naturen, at hun dukker op og suger til sig. Hun ser. Hun mærker. Og hun ved.

At noget er undervejs og at hun kan lade det skrive gennem sig. Når tid er.


Vi må vove at blive beskidte

Som fortællersker må vi have fingrene ned i mulden. Vi må vove at blive beskidte. Danse med og i processen, danse forkert og gøre fejltrin og rejse os igen. Her opstår de perfekte øjeblikke som strofer af noget andet, men det er ikke et endegyldigt mål, selvom det kan være et hvilested og et nyt udgangspunkt.

Det perfekte findes ikke. Og når vi erkender det og tør skrive fra de steder, det sårbare, smertefulde og virkeligt svære, så åbner vi op for en kilde af urkraft og mod i os selv, så bliver vi levende og det samme gør vores ord og fortællinger. Vi skriver i livet. Det perfekte findes ikke.

Vi må gøre skrivearbejdet

Det er så meget, som står i vejen. Det er vores intention, vilje til disciplin og tillid til processen, også når det er svært, især når det er svært, som gør os til fortællersker og som er med til at skabe åbninger og nye veje. Vi må tillade os selv at lege, sjælen elsker at lege, men vi kan også med rette tillade os at kalde skriverejsen for skrivearbejde. Det er en disciplin. Noget, vi kan lære at mestre på en ukontrollerende og uperfekt måde. Men vi må gøre skrivearbejdet. Og lade skrivearbejdet gøre os.

Disciplin skaber magi. Den evige gentagelse. Gennem vinter, forår, sommer og høst. Dug, dis, lys og skygge. Mørke dage, tåge og vind af orkanstyrke. Sol, sommer og varme. Vinterkulde. Disciplin skaber magi. Og poesi.

Din sande sang

Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd. Giv din indre fortællerske ordet.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Efterår 2019 – Holdstart 5. september
3 pladser tilbage på holdet – er den ene din?

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil give dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen.

Giv din vise kvinde ordet

Fortællersken er for dig, som ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i endnu højere grad en tidligere at give din indre vise kvinde ordet.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 5. september 2019

Pris DKK 2000,- inkl. moms

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du tilmelder dig ved via tilmeldingslinket her

I linket her kan du læse mere om FORTÆLLERSKEN skrivecirkelforløbet.

Du er hjertelig velkommen. At deltage kræver ikke særlige forkundskaber, medbring blot din skrivelyst og længsel.

Bemærk:

Fortællersken er et skrivecirkelforløb. Du bliver en del af en online skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

FORTÆLLERSKEN forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

FORTÆLLERSKEN: Invitation og detaljer finder du i linket her

Kærlig hilsen
Lene

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Woman Shaman

Kunstner / Artist: Miriama Taneckova

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: