Se nu dagen gryr

Der synes at være et kald, en invitation til et mere bevidst fokus, for fundamentet er stærkt nok til at bære nu. Dit sande fundament. Hvor ønsker du da, at året skal bringe dig hen?

Hun svarer prompte, er ikke i tvivl, svaret mærkes som en hellig ed og højtidligt siger hun: Tættere på mig selv og den kvinde, jeg er, bag alle de masker og facader, som før definerede mig. Jeg har givet dem til vinden og til jorden, skænket dem til ilden og til vandet. En proces, som har taget lang tid og ført mig over bjerge og gennem dale til dette sted. Gennem alle årstider og i al slags vejr. Et nyt år.

Hun står rank med begge ben på jorden. Det er en iskold morgen og mens hun står der, bryder lyset natten og dagens toner flyder ud. Først subtilt, næsten lydløst, men snart fornemmer hun melodien og nynner med. Kinderne er røde, øjnene løber i vand, fin og ægte ser hun ud, som hun står dér i dagens først lys. Anderledes, han smiler underfundigt, noget er sket og det er næsten som om, at det skete i løbet af natten. Han ved bedre, det har været en lang rejse, men selv når hun tvivlede og var tæt på at give op, vidste han, at hun en dag ville nå frem. Den dag er nu. Morgenen rødmer og tonerne bliver tydelige. Himlen åbner dagens port og tegner en sti.

Tættere på mig selv, helt tæt på den kvinde, jeg har savnet og længtes efter hele mit liv. Hun er min bedste ven. Hvorfor kunne jeg ikke se det før? Jeg genkendte hende ikke bag alle maskerne, facaden gav mig ubalance og en stille form for kvalme. Usynlig, næsten usynlig. Men nu træder hun frem og jeg ser.

Lad mig rumme alt dit lys og favne alle dine skygger. Lad mig tage dig i mit hjerte og hviske dit navn. Dig vil jeg elske og ære og aldrig mere undskylde for at være den, jeg er. Hud, hår, krop, sjæl og hjerte. Her står jeg, her er jeg og det er nok. Det er min tid nu og det eneste jeg skal gøre, er at synge min sang. Gå med det, der kalder fra min sjæl. Se nu dagen gryr.

Magiske morgensider, 3.. januar 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Hvad skrivning (også) kan

Hvad får den enkelte deltager ud af det? spurgte en kvinde, som jeg talte med i telefonen i går. Hun overvejede at deltage i et af mine skrivekurser og ville gerne vide lidt mere, så hun bedre kunne vælge.

Så vi tog en lille snak og da jeg fik det spørgsmål, måtte jeg selvfølgelig henvise til ”andre siger” på min hjemmeside, hvor jeg har samlet en lille vifte af tilbagemeldinger og testimonials fra de kvinder, som har været i skrivecirkelforløb eller deltaget på skriveworkshops eller i eSkrivekurserne.

Skrivning kan forbinde dig til din indre kraft og styrke

Men jeg kunne selvfølgelig også give et par eksempler på, hvad har fået med sig. En kvinde, som skrev sig gennem årshjulet og gennem alle årstider fandt gennem ord og fortællinger en indre styrke, som bl.a. gav hende mod på at cykle igen. Hun har sklerose og er nu nået til et tidspunkt, hvor hun spørger sig selv, om man mon endda kan skrive sig rask? I hvert fald oplever hun, at man kan skrive sig stærkere og modigere

Jeg vil selvfølgelig ikke besvare spørgsmålet, jeg giver ingen garantier, men jeg fortæller dig med vished i stemmen, at skriverejsen kan være en kraftfuld og forandringsskabende rejse over tid. Og at historiemedicin kan noget ganske særligt.

Og hvis du vil skrive og opleve det i egen krop og sjæl, så afhænger det af din intention og dit fremmøde. For du er nødt til at skrive og være villig til at mønstre en vis form for disciplin og vedholdenhed. Disciplin avler magi og at føle sig fri som fuglen og fuld af livgivende energi, kræver en særlig form for disciplin. Det lærte jeg selv meget mere om i året, der gik:

Do you have the discipline to be a free spirit? (Gabrielle Roth)


Det starter med din intention

Det starter med din intention. Det handler om at følge den længsel, der bølger i dit bryst. Om at lytte til den og ære den på præcist den måde, der gør dig godt. Hvad handler længslen om, hvad bor dér bag dens kald?

Det handler også om kreativitet og skaberkraft og om at skabe forbindelse til Kilden og finde ind til det sted i dig selv, hvor du tillidsfuldt tør slippe kontrollen og lade dig føre på vej. Af ord. Sætninger. Og af fortællingens kraft. For ofte er det således, at vi pludselig får hul på en særlig kreativ åre og oplever, at historier og fortællinger flyder gennem os. Vi tager imod og bagefter sidder vi forbavsede tilbage og kan nu læse som for første gang, hvad der blev skrevet gennem os.

Det beskriver Karoline, der har deltaget i Fortællersken to gange således:

”Der opstår en helt særlig magi når vi skriver på denne måde, hvor ordene får lov til at komme som de vil. Noget af fortænktheden opløses og noget andet opstår (noget sjæl muligvis). Og det skøre er så, at man ofte bagefter sidder og ikke helt forstår fortællingerne, og på en måde er inviteret ind som førstegangslæser til det, der netop er løbet ud af ens egen pen. Jeg er så taknemmelig over det alt sammen.”

Karoline er nu på vej med en novellesamling, som skal udgives 2019. Og det var faktisk ikke hendes intention, da hun i sin tid startede i Fortællersken.

Hun mødte op med en skrivebog fuld af blanke sider, en pen og en intention i hjertet. Så lærte hun at åbne sig og lade processen arbejde, hun skrev sig gennem skriveafsæt og øvelser og pludselig en dag skete der noget. En række fortællinger, en buket noveller, fandt vej til hendes pen. Det kan vi glæde os til at læse og bevidne, når Karolines bog bliver udgivet om nogle måneder.

Maud, som har været en flittig deltager i flere af mine skriveforløb og som virkelig har kastet sig ind i processen og foldet ud, beskriver lidt af sin læring som følger:

Jeg har lært at holde mig lidt tilbage og lade ord følge ord med tillid til, at der på et tidspunkt dukker noget op af disen. På denne måde skabes de huller i mellemrummet mellem tanker og pen, der er så fulde af ukendte fortællinger. Og det er sådan Lenes skriverejser er. Venlige og omsorgsfulde åbninger, der lokker tilliden frem. Gang på gang. Jeg overraskes hver gang, jeg følger et skriveafsæt, over Lenes tillid til mig og pennens fællesdans på papiret.

Cirklens kvinder og deres fortællinger væver sig ind og ud af hinanden. Her er en fortætning af kvindemod og mandshjerte, der rammer noget dybere i mig. Jeg har mod på flere rejser med Lene og griber chancen igen og igen. Jeg kan ikke helt sætte ord på den særlige metode, hun bruger, men jeg ser og mærker, at den virker på mig.

Lene, den skrivende kvinde, har skriveurter med. Jeg har været med et par gange og det har været hvert ord værd. Er du en skrivesøgende kvinde… så prøv det her.

(Maud Margrethe Pedersen)

Processen er nøglen.

Skriverejsen kan bringe mange gaver med sig, afhængig af, hvad din intention er. Men ærer du din intention, møder du op og skriver, er du parat til at hengive dig til processen og er du indstillet på, at disciplin skaber magi, så er der næsten ingen grænser for, hvad du får lov til at opleve gennem ord og skriverier. Og så opstår der ofte bøger eller i hvert fald manuskripter til bøger i processen på en måde, som vi slet ikke havde regnet med. For vi kan ikke regne den ud og vi kan ikke tænkte os til det.

Vi er nødt til at skrive os ind!

Det starter med din intention

Lær dig selv at kende i processen og øv dig på at danse med det, der opstår i processen. Se bag det tilsyneladende og fold ud via ord og fortællinger. Et skridt, et ord af gangen. Vær åben, gå i nysgerrighed og gerne med et åbent hjerte. Det, der vil skrives gennem dig. Den sang, der bølger i dit bryst. Det tager sin tid at finde ind til det sted, hvor jeg stod i morges, men stedet findes i os alle og den dag kommer, hvis den da ikke allerede er kommet. Det starter med din intention.


For mig er skriverejsen både en kilde til kreativitet og skriveglæde OG en spirituel vej og måde

For at skrive og arbejde med ord og fortællinger er et energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger jeg bevidst ordene og deres energi.

Jeg inviterer fortællingens kraft ind i mit skriverum og det har vist sig at være en både ganske vidunderlig og også magisk måde at arbejde spirituelt på. Men skriverejsen er meget mere end det, det er også en kime til min kreativitet og skriveglæde.

Det er min måde at være skabende kvinde på, jeg er fortællerske i hjertet og intet giver mig større glæde end at skrive og skabe fortællinger. Og ofte skaber fortællingerne mig.

En skønne dag er nu

Lad være med at vente på en skønne dag, betræd dette nu som et dansegulv. Bevæg dig, lad dig bevæge og bliv en del af dansen. Vær ikke bænkevarmer i dit eget liv, vær en væverske. Vov at væve dine tråde og lav det fineste tæppe af ord og fortællinger.

Women are spinners and weavers; we are the ones who spin the thread and weave them into meaning and pattern. Like silkworms, we create those threads out of our own substance, pulling the strong, fine fibres out of our own hearts and wombs. It’s time to make some new threads, time to strengthen the frayed wild edges of our own being and then weave ourselves back into the fabric of our culture. Once we know the patterns for weaving the world; we can piece them together again. Women can heal the Wasteland. We can remake the world. This is what women do. This is our work.
– Sharon Blackie –

Vi er væversker 

Det er sådan, det er. Vi er væversker. Og tag ikke fejl af skriverejsen, for det er her, at vi for alvor finder ud af, hvor langt og hvor dybt, vores tråde rækker.

Vi er skabt til at skabe

Som Sharon Blackie også siger det, kan vi væve os selv tilbage til de steder, hvor vi har styrke og kraft til at forandre. For det er også det vi gør, når vi er kreative og skabende. Vi forandrer. Vi er skrivende silkeorme og når vi dypper pennen, gør vi det i livet. Detaljerne.

Det starter med os selv og med den intention, vi bærer i hjertet.

Du er hjertelig velkommen i skrivecirkelforløb, på eSkrivekursus eller intuitiv skriveworkshop her hos mig. Uanset, hvad din intention er, så længe du er indstillet på at ære processen og give dig selv den tid og det rum, du har brug for. Jeg viser dig gerne hvordan og støtter dig undervejs i processen.

Din aktive deltagelse er en forudsætning

Og det er sagen i en nøddeskal. Din aktive deltagelse er en forudsætning. Der sker absolut ingenting, hvis du ikke møder op og skriver. At skrive fra sjæl og hjerte og at dyppe pennen i fortællerske-energien, uanset hvordan den gør sig gældende for dig, er ikke et mentalt anliggende. Det er ikke noget, du kan tænke dig til.

Så gør dig selv en kærlig tjeneste: Mød op og skriv, uanset hvad du støder på undervejs. Det, der står i vejen, er vejen. Alt kan skrives, foldes ud og deles og det er det, vi gør på skriverejsen.

I skriveforløbene, uanset om du vælger et skrivecirkelforløb eller et eSkrivekursus, får du direkte erfaring med og tillid til den kreative proces. Hvis du altså holder ved. Processen er ikke lineær og du vil opleve både sol og regn, medgang og modgang, ebbe og flod. Det hører alt sammen med til skriverejsen.

Mere eventyr og poesi

Vær velkommen 2019. Selv har jeg en intention om mere eventyr og poesi i mit liv. Jeg glæder mig til at byde fortællingens kraft op til dans OG at skrive manuskriptet til Fortællerskens Visdom færdigt.

Og så ser jeg så meget frem til at skriverejse med dig på eSkrivekurserne og i skrivecirkelforløb.

Eller måske mødes vi her i min skrivestue, når jeg lørdag den 2. februar kl. 10 afholder intuitiv skriveworkshop for kvinder i anledning af Imbolc?

Se nu dagen gryr. Et fredfyldt og lykkebringende nytår ønsker jeg dig.

Write on ❤

Kærlig hilsen
Lene

Kommende eSkrivekurser, skriveworkshops og skrivecirkelforløb Vinter/forår 2019

 

Den indre rejse forår

STORY CIRCLE, den indre rejse

Book billet til din helt egen skriverejse fra vinter til forår på eSkrivekurset Story Circle, den indre rejse (forår).

Forløbet starter den 5. februar og varer 14 uger.

En fordybelsesrejse gennem ord og fortællinger

Story Circle, den indre rejse, forår, er et nyt eSkrivekursus, der på samme måde som Vintercirklen, den indre rejse, tager dig med på fordybelsesrejse i ord og fortællinger.

Tid til fordybelse. Tid til at drømme, dvæle og hvile. Og til at sanse de små spirer, der ved Imbolc ser dagens første lys. Her mærker vi den første længsel efter forår og skaber rum til det, der skal komme. Uden hastværk i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Forberedelser er en vigtig del af energiarbejdet. De tidspunkter, hvor ikke alt er formgivet endnu, men hvor vi sanser og forbereder det, der skal komme. Det gør vi så fint via ordene på skriverejsen og ved at fordybe os.

Story Circle, den indre rejse – du finder invitation og detaljer i linket her

imbolc-intuitiv-skriveworkshop

Intuitiv skriveworkshop i anledning af Imbolc og i lysets tegn
finder sted her i Skrivehuset v. Ringsted
Lørdag den 2. februar kl. 10-16:30
Jeg har i skrivene stund 4 ledige pladser omkring skrivebordet.

Du finder invitation og detaljer i linket her.

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Nyt hold starter den 5. marts 2019
Varighed 4 måneder

Alle pladser på holdet med start den 9. januar er optaget! 


Til inspiration, læs også gerne

Svanesang
Kunsten at gøre det igen
Gaven
Vildfarelsens ø
Store sager
Bed and breakfast
En stemme som venter på sin sang
Din sande sang

One thought on “Se nu dagen gryr

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: