De glemte fortællinger

“Kan du huske de somre?”, siger hun og svæver ind over mit landskab med østenvinden. Iskold er den, men hendes stemme er varm og indbydende. Hun lander foran mig og ser indtrængende på mig for at høre mit svar. Jeg nikker bare. Jeg husker dem som om, det var i går.

De somre, hvor jeg dansede på tærskler og ikke vidste. Hvor jeg var gået over en bro og ind i et andet slags landskab. På tidlige morgener trådte jeg udenfor for at mærke græsset under mine fødder. Duggen var kølig og fuglene sang. Hun var der sikkert også, selvom jeg ikke altid kunne se hende på grenen i lindetræet. Alting var svøbt i grøn frodighed. Sprunget ud. Og jeg var sprunget, men jeg var ikke helt landet endnu. Det var som om jeg stadig svævede over en afgrund af det, der var. Noget var forbi, men det nye var ikke begyndt endnu. De somre. Jeg nikker igen og smiler til hende. Jeg husker dem, som om det var i går.

Der var mange fine sommerdage. Disen snoede sig som slanger om morgenen, morgenmaden blev nydt på terrassen og dagen foldede sig ud. Sommerfugle landede, digte opstod og mange kopper kaffe blev brygget til lyden af summende insekter og fuglesang. Vand med citron og lyset, som legede i overfladen og skænkede mig diamanter. Diamanter af ord. Tærskelfortællinger.

Hvad er der med de tærskelfortællinger?

Hvad er der med de tærskelfortællinger, spørger jeg hende og ryster på hovedet. De synes så vigtige, så essentielle og alligevel er de nærmest glemt. Som om de ikke eksisterer.

Hun nikker ivrigt.

De glemte fortællinger

De glemte fortællinger. Det er helt sandt og det er derfor jeg er kommet for at hjælpe dig med at huske og fortælle det videre. De tidspunkter på livsrejsen, hvor I strander i mellemrum og danser på tærskler. Det er ikke tidspunkter, som skal forceres og hastes forbi.

Det er her, at nye tråde væves og skaber grobund for det, der skal komme. Ja, det er endda her, at I opdager jeres kraft som væversker og begynder at indse, at det er en gave at blive i stedet for at flygte. De glemte fortællinger. De er fulde af magi og vil bringe jer den anden side af sandheden. De vil åbne døre, som ikke fandtes før og blidt fragte jer videre, når tid er.

Ikke at vide skaber åbninger

I kan lære jer selv at danse på tærskler. I kan lære at være med det umiddelbare ubehag, der kommer som en kvalme, når I opdager, at I vitterligt ikke ved. Her vil I snart forstå, at de manglede svar er med til at skabe de åbninger og nye ledetråde, I har brug for. At det er nødvendigt, at I ikke ved og derfor drager forhastede konklusioner og haster i en retning, der slet ikke er jeres at gå. Næh, bliv siddende dybt i sommeren og skab rum for de ord, der er jeres at skrive. Tærskelfortællinger. Lad dem blidt lande som sommerfugle og gør jer modtagelige for deres visdom. De glemte fortællinger. De vil sætte jer fri.

Ravnen ser på mig gennem tusindvis af år. Sorte øjne hviler dybt i mine og jeg ser, at hun ved. Som en bedre journalist er jeg fristet til at stille flere spørgsmål for at få klarhed, men jeg fornemmer instinktivt, at det vil være en dårlig ide at bore. Hun er kommet frivilligt og det, hun har at fortælle mig, vil lade sig skrive gennem min pen, når det er tid.

Jeg skrev mig ind i uvisheden

Udenfor puster østenvinden koldt. Jeg drikker af kaffen og lukker øjnene for en stund. Husker de somre, hvor jeg dansede på tærskler og sad i solrige mellemrum med min blog og min pen. Jeg skrev mig ind i uvisheden, jeg satte ord på. Ord, som senere skulle få stor betydning for min senere rejse, men det anede jeg ikke dengang. Jeg skrev bare, fordi jeg kunne og fordi jeg altid har båret rundt på en kæmpemæssig skrivelængsel i mit bryst. På et tidspunkt besluttede jeg mig at ære den længsel. Jeg mødte op og så skrev jeg.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er stærkt undervurderet. Der er så meget saft, kraft og underfundighed i det, man håber, vil blive en eng fuld af solskin og lethed.

Når man bærer alle årstider i sit skød

Men letheden kan først rigtig nydes, når man bærer alle årstider i sit skød. Følger sin egen cyklus, rytme og ved, at den vise kvinde aldrig sover. At hun forvandler sig alt efter omstændighederne og at hun altid lever i bedste velgående og i dig selv, selvom du forkaster hende og sender hende bort.

Hun er dér på alle tidspunkter af døgnet og i alle årstider. Hun skifter karakter, energi og ja, hun har mange fortællinger og skikkelser. Hun forvandler og forvandles.

Ravnen smiler underfundigt, inden hun letter og forsvinder ind i formiddagen. Solen danser ind og ud mellem skyerne og jeg sidder tilbage med en ny slags vished. De glemte fortællinger er tilbage. De er kommet for at blive husket og skrevet. For at danne grobund for nye veje og tider.

Og sommeren kan noget særligt, fordi vi så ofte kan sætte os udenfor og blive en del af det hele. Vi kan sidde ude om aftenen og lytte til sjælens sang og landskabets summen. Vi kan drømme med landskabet og vågne op i en ny historie. Og vi kan skrive om det.

Between Stories Sommer 2019

Between Stories – eSkriveKursus til kvinder på livets tærskler

Apropos det at skrive om det; eSkriveKurset Between Stories er både en hyldest til tærskelfortællingerne og til det skrivearbejde, vi kan gøre om sommeren.

Kom, skriv med mig

Sommerens energiarbejde er vigtigt og ofte undervurderet, fordi vi sjældent giver os tid eller skaber stille rum, hvor vi kan lytte. Men gør vi det, vil vi blive beriget. Og som ravnen så fint siger det; først når vi bære alle årstider i vores skød, følger vores egen cyklus, rytme og ved, at den vise kvinde i os aldrig sover og altid er til rådighed, kan vi nyde den lethed, som sommeren også bringer.

Between Stories starter den 7. maj og vil skænke dig ugebreve med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til refleksion, inspirerende citater og andet, som vil fodre din skriveproces og give dig mulighed for at skrive dig ind. Du har også mulighed for at konsultere mig som skrivecoach for at få hjælp og støtte til din skriveproces.

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge et nyt tema og en spirituel forankring

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Between Stories varer i 8 uger, men der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, hvor du skal skrive. Du skaber selv dit sommerrum og din skrivetid, så det passer ind i dit liv. Derfor kan du også sagtens tage forløbet med på ferie, i sommerhus eller ud i naturen. Ja, faktisk spiller naturen en stor rolle i Between Stories.

Jeg vil nemlig også byde på skriveafsæt, hvor du inviteres udenfor. Du vil øve dig på at gå instinktivt og du vil udvikle din intuition. Og så vil du skrive! Så lidt eller så meget, som du orker. Du vil lege og arbejde med tærskelfortællinger og du vil skrive dig dybt ind i det sted, hvor du befinder dig på din personlige rejse lige nu.

Between Stories er et sommerfordybelsesforløb til dig, som har en intention om at drømme med landskabet og vågne op i en ny historie. Dig, som har brug for et rum til fordybelse og som bærer på en drøm gjort af skrivelængsel.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid. Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

  • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
  • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
  • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
  • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
  • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
  • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
  • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
  • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
  • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
  • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,-

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • 8 x introduktion til spirituel skrivning
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. maj 2019
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

TILMELD MIG – jeg skal være med i Between Stories Sommer

alternativt kan du tilmelde dig på e-mail til skrivehuset@gmail.com.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Til yderligere inspiration, læs også gerne
Between Stories, på livets tærskler

Kærlig hilsen
Lene

Honor the space between no longer and not yet
– Nancy Levin – 

One thought on “De glemte fortællinger

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: