Kvinden der rykkede tilbage til start

Jeg er tilbage på Langeland, jeg ser solnedgangen over søen i baghaven, jeg ser gæssene og en and, der kunstfærdigt lander på vandet. Jeg står bare dér på bredden og følger mig fuldstændig fortabt. Og fordi jeg har besluttet mig for ikke at skrive i netop den uge, så har jeg ingen pen og notesbog til rådighed, hvor jeg kan fortælle mig selv om mine følelser, oplevelser og det sted, hvor jeg står og som jeg har stor lyst til at flygte langt væk fra.

Inde i huset venter familien med te, stearinlys og brætspil. Udenfor står jeg og fryser. Det føles som en anden verden derinde. Et andet liv. Det, jeg oplever, kan jeg ikke fortælle til nogen som helst, men mit hjerte lytter til smerten og bliver uroligt sammen med mig. Havde jeg dog bare haft min skrivebog. Kunne jeg dog bare have sat ord på. Skrevet om det. Give det til papiret og høste en trøstende fortælling.

En tærskel uden pen, papir eller andre gode ritualer

Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde ramt endnu en tærskel, selvom det denne gang føltes mere som en dyb afgrund af følelsesmæssigt kviksand, hvor gamle historier kom op til overfladen. Jeg mærkede indre stormvejr og uro. Vejret skiftede fra forårslunt til dediceret vintervejr. Som ude så inde.

Bedst som jeg var blevet forår og på vej i en helt ny retning, blev jeg sendt til tælling og rykket tilbage til start. Det kan være hårdt i sig selv, men jeg fandt det ganske ulideligt ikke at kunne skrive om det.

Men da jeg havde en intention om at afprøve, hvordan det ville være med at lade være med at skrive i en uge, holdt jeg mig til den. Jeg kan være beslutsom og decideret stædig, når det stikker mig. Længslen var enorm.

Jeg savnede kvinden med pen og ord

Ugen på Langeland uden pen og notesbog var et slags eksperiment. Jeg satte mine morgenrutiner og ritualer på pause og selvom jeg nød samværet med familien og de skønne omgivelser, så begyndte jeg virkelig at savne skriverierne og mig selv.

Jeg savnede den kvinde, som sætter sig med bog og ord uanset vind og vejr og som dagligt forbinder sig ved at skrive sig ind. Kvinden med ordene. Notaterne. De små skriblerier og ordspil. Lidt har også ret, så jeg havde ikke behøvet at skrive mange sider, men denne gang lod jeg altså helt være. Det var svært. Især fordi jeg ramte et felt, hvor jeg måtte rykke tilbage til start og gennemlevede et par vilde nætter i stormvejr og mørke. Det ville have gjort godt at give natten morgenord.

Når man mister forbindelsen

Det er et par uger siden nu, men uroen har fulgt mig som en skygge lige siden. En uro, der dels opstod på grund af den tærskel, jeg ramte, men som blev så voldsom og nærmest karikeret, fordi jeg ikke kunne give udtryk for den. Og der er noget, jeg har glemt at fortælle dig. Jeg skrev ikke, men jeg lavede heller ikke min morgenyoga og meditation. Jeg trak ikke mine tarotkort og i det hele taget gjorde jeg intet af det, der er min vej og måde. Det, som gør mig godt og som forankrer mig i sjæl i stedet for ego.

Overgang til sommertid var startskuddet

Overgangen til sommertid blev startskuddet til uger med uro og ubalance. Som sædvanlig går den unaturlige rykken rundt med tiden ud over min søvn, jeg mister rytmen og noget i mig bliver forvirret. Det tager tid for mig at lande i det nye og koster nætter med for lidt søvn. Normalt kan det tage op til en uge, men fordi jeg drog til Langeland med familien og i øvrigt havde sat min eksperiment med ikke at skrive og gennemføre mine daglige ritualer i søen, blev det en helt vild tsunami af følelser og ubalance.

“Please show me your Divine Will in this matter and send a clear sign that gives the proper direction. And if for some reason I’m about to head the wrong way, please, please stop me.” – Tosha Silver – 

Østenvind og et nyt balancepunkt

Jeg er lige så stille ved at komme tilbage og jeg opdager noget. Jeg finder balancepunktet fra et nyt sted. Det, der var, er skyllet ud med badevandet. I går gik jeg ud på marken i det åbne land og gav resterne til østenvinden.

Jeg har set det. Jeg har mærket det. At jeg er en kvinde, som har brug for at give udtryk for det, hun føler og mærker og at skrivning og de andre gode ritualer i øvrigt hjælper og støtter mig på en måde, jeg slet ikke har ord for. Jeg er intet uden det, der skænker mig indre ro og jordforbindelse. Jeg er en skygge af mig selv, hvis jeg ikke bruger min iboende kreativitet og skaber forbindelse til mit åndelige univers fuldt af hjælpere, symboler og fortællinger.

Jeg har opdaget, at jeg er rigtig god til at gennemføre mine ritualer og skrive så det sprøjter, når det går godt. Men when the going gets tough eller familien kommer i vejen, så glider jeg ligeså stille af og lader være.  Jeg fortæller mig selv, at det ikke er nødvendigt eller at jeg er for træt. Det har været en øjenåbner. Tydeligvis en blind vinkel for mig, som det har kostet lidt af få øje på. Måske kender du det fra dig selv?

Jeg vidste det godt. Men nu ved jeg det på en ny og dybere måde.

Kvinden med ordene er kommet for at blive. Hun har bygget sig en ny rede og æggene ligger lunt og varmt, mens vinden raser. Hun har finjusteret sin intention, der blandt andet handler om, at hun aldrig mere vil tilsidesætte det, der forankrer hende og gør hende godt, ej heller for en uge på Langeland med familien eller fordi noget i hende gør modstand og fortæller, at det egentlig ikke betyder så meget.

Det betyder alt! Nu ved hun det. Nu har hun mærket det i krop og sjæl og det har givet skænket hende en åbning, hvor hun ser betydningen af ritualer og deres kraft i et helt nyt lys. 

Små fortællinger og et kaotisk bogmanuskript

Da jeg kom hjem fra Langeland og begyndte at skrive igen, dukkede der hurtigt små fortællinger op. Nogle af dem har jeg delt med jer på min Facebook side. Men de små fortællinger fra Magiske Morgensider ritualet bliver også en del af den bog, jeg er ved at skrive, et manuskript, der har helt sin egen dagsorden og som er blevet skrevet i flere dokumenter på samme tid.

Det er snart tid til at forbinde dokumenterne og skabe et manuskript, der har én kurs, men som samtidig er en labyrint og et årshjul. Som jeg skriver det, begynder min indre korrekturmoster og koordinatordame at røre på sig. Der er alt for meget kaos i den proces, siger hun og slår med taktstokken i bordet. Hun er tydeligvis bekymret og urolig. Men jeg fortæller hende med ro i stemmen, at den første kreative fase kan være et meget kaotisk sted og det oplever jeg nu. Jeg har tillid til, at alt er præcist, som det skal være.

Skriveretreat i et sommerhus ved vandet

Fra mit nye sted er det helt OK. Det er præcist som det skal være. Og jeg har gjort noget som jeg længe har lovet mig selv, at jeg ville, jeg har lejet et sommerhus ved vandet, hvor jeg skal tilbringe en uge alene i juni måned. Det bliver et skriveretreat i ensomhed, sådan næsten da, for min hund Manon tager med. Tæt på havet, i selskab med mit bogmanuskript og min indre fortællerske.

Og jeg glemmer ikke min yogamåtte eller min daglige meditation!

Traveling women will inevitably encounter many gateways,
portals and tenuous partings in the shadowy fabric of worlds.
To reach such a threshold is one thing;
to work out a way through is another matter, requiring
determination, daring and some personal act of magic.
– Carolyn Hillyer –

Online skrivekurser

Har du skrivelængsel og lyst til at lære det? Øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte? Jeg tilbyder online skrivekurser for kvinder og lige herunder finder du en liste over kommende kurser.

Det næste skrivecirkelforløb (online) er Fortællersken I, som starter den 22. april. Der er endnu ledige pladser og du er hjerteligt velkommen. Se mere herunder.

FORTÆLLERSKEN I

Starter den 22. april
Online skrivecirkelforløb
Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
og sætter din indre fortællerske fri


BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT

Starter den 7. maj
eSkrivekursus i pagt med årshjulet
Sæt ord på dine indre landskaber og skab rum til ro, refleksion og skriverier


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Selvstændig fortsættelse af Fortællersken I
En eventyrrejse i 4. dele – Starter den 1. september
Online skrivecirkelforløb

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets Arketyper
Hverdagsmagi

Tilmelder du dig nu eller i nærmeste fremtid, er der ravnerabat at hente på samtlige forløb. Klik videre og se detaljerne på hvert enkelt skriveforløb/kursus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: